RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

onsdag 19. september 2012

Bokanmeldelse: Halfway to the Grave - Spill sexy bimbo.

I fjor leste, eller skal vi si slukte jeg grådig, boken First drop of Crimson av Mrs. Frost. Derfor var det helt naturlig for meg å ta fatt på Jeaniene Frosts meget populære Night Huntress-serie. Jeg forventet meg noen timer med god underholdning og dampende vampyrsex...



Først bør jeg kanskje nevne at denne serien er oversatt til norsk. Den første boken i serien heter Halvveis til graven og ble utgitt av Schibsted.

Halfway to the grave
 ble dessverre aldri mer enn enn så der leseropplevelse for min del og jeg skal forsøke å forklare hvorfor, men aller først litt kort om hva boken dreier seg om.

Spill sexy bimbo, drep og  hold deg unna altfor mye trøbbel

Halfway to the Grave er første bok i serien om halvvampyren Catherine Crawfield(bedre kjent som Cat - miaaaAU) og den britiske vampyren Bones(ikke ofte omtalt som Crispin Phillip Arthur Russell III, noe vi sikkert alle kan ha forståelse for). Cat bruker fritiden sin på å lokke til sex lystne vampyrer i håp om at hun en dag treffer DEN RETTE. DEN RETTE er hennes far, Cat er nemlig resultatet av et overgrep og hun har et sterkt ønske om å få hevn over mannen som ødela morens liv. En dag gjør Cat et feilskjær noe som ender opp med et, en en start, noe ufrivillig samarbeid med vampyren Bones. Cat får hjelp til å finne sitt biologiske opphav og tilgjengeld hjelper hun Bones med å ta enda flere vampyrer ad dage. Det er visst ikke så vanskelig, man kler seg opp som en prostituert og forfører vampyrene så drar man frem the stake and the end for den stakkaren.

Ville du trodd meg om jeg sier at Cat finner ut at ikke alle vampyrer er onde? Ja, også blir denne duoen jaget av mordere, det må jeg ikke glemme å fortelle dere.

Svake sexscener

Selve historien var interessant nok den, men de kleine sexscenene fikk fart på min indre fast forward funksjon. Det er sikkert noen som vil mene jeg er prippen nå, men so be it, det bryr meg fint lite. Jeg har nemlig ingenting i mot sexscener i bøker, så lenge de er godt skrevet. Uheldigvis er sexscenene i her er preget av klisjeer og de vekker ikke så mye som følelsen i lilletåa hos meg. Det kan virke som om forfatteren har tenkt at det er en god idé å krydre historien med litt sex når det skorter på oppfinnelse hva plottet angår. Tittelen på boken er direkte misvisende spør du meg, den burde fått den mer passende tittelen All the way to bed.

Kan jeg tilgi Frost for all den dårlige sexen?

Jeg mener... Charlaine Harris kan skrive sexscener som får meg til å ville invitere en blodsugende Eric Northman med meg hjem, helt uten å ofre en tanke på egen sikkerhet. Det er slik det skal være, er det ikke det da? Det skal sies til forfatter Frosts forsvar at Halfway to the grave var hennes aller første bok, så kanskje dette kan settes på kontoen for uerfarenhet? First drop of crimson, den første boken jeg leste av denne foratteren, er skrevet tre år etter denne og her føltes sexen langt på vei som en naturlig del av historien. Jeg lander på at jeg tilgir forfatteren og gir neste bok i serien en sjanse. Andre boka står ikke akkurat høyest på listen min, selv om jeg har lydboken her, det var salg på Audible og da måtte jeg jo bare…

Persongalleriet i historien var helt greit egentlig, men dessverre hang jeg meg litt for mye opp i sexen til å fokusere godt nok på personene. Eller det er ikke helt sant, jeg ble selvsagt ganske så sjarmert av Bones britiske aksent(at Bones hadde damestemme på lydboka bryr jeg meg ikke med pytt, pytt sann). Det er kanskje ikke til å unngå å lese mellom linjene at dette ikke er minneverdig underholdningslitteratur(ja, for det finnes nemlig ref. Charlene Harris bok #4 om Sookie Stackhouse, den dusjscenen er ihvertfall veldig minneverdig!)?

Alvor

Selv om dette kun er underholdning så har historien et ganske alvorlig preg som man kanskje lett kan overse. Det handler jo faktisk om en ung dame som er vet at hun er resultatet av et overgrep og som jakter på monsteret som er hennes far. Dette er ikke helt uproblematisk og man kan jo håpe at det finnes en slags moral ved dette aspektet senere i serien. Drap er sjeldent en god løsning.

Hvor kommer min utgave fra?
Lydboken er kjøpt og betalt fra Audible.co.uk

Har du lest noe av forfatteren eller kanskje andre bøker innen for samme sjanger, hva syntes du?














Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

2 kommentarer:

 1. Jeg har ikke lest noe av forfatteren og heller ikke hørt om henne. Jeg styrer nok unna denne, men kanskje jeg må skaffe meg First Drop of Crimson. Jeg inviterte med meg Eric Northman på middag hos Silje og setter gjerne både eget og andre fine bokbloggere og karakterers liv i fare uten å blunke. Det meste Eric gjør i de bøkene er minneverdig;-)

  Det var veldig hyggelig å møte deg på lørdag forresten:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Frost oppdaget jeg etter mye skriverier om hvor fantastisk serien om Cat og Bones var på diverse amerikanske bokblogger. Bøkene er forresten oversatt til norsk, det bør jeg kanskje få med i omtalen.

   Jeg gjester gjerne ved samme middagsbord som Eric ;)

   Takk det samme, det var utrolig hyggelig å få bli litt bedre kjent med deg, Silje :)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.