RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

lørdag 10. november 2012

Bli kjent med: Nora fra bloggen Kasiopeiias bøker.

En av forfatterne Nora har sansen for er  Haruki Murakami, i følge Nora skaper Murakami en magi av det hverdagslige.


Det er en glede for meg å få lov til å si velkommen hit til Nora fra bokbloggen Kasiopeiias bøker. Take it away, Nora!


Bloggen din og deg


Fortell oss litt om deg og bloggen din.

Så lenge jeg kan huske har litteratur alltid vært viktig for meg. Jeg har lest mye, og vært veldig glad i å skrive. Da jeg var på folkehøgskole for tre år siden ønsket jeg å gjøre noe mer ut av dette og opprettet bokbloggen min Kasiopeiias bøker. Jeg ønsket at dette skulle bli noe ordentlig og gjennomført, noe snart tre år arbeid tydelig viser. Nå studerer jeg litteraturvitenskap og drømmer om å få vie hele livet mitt til litteraturformidling på en eller annen måte.

Har du et mål med bloggingen din?

Som sagt ønsket jeg at bloggen min skulle være et ordentlig prosjekt. Jeg ønsket at det skulle bli noe varig, både for min egen og leserne mine sin skyld. Det gir meg en enorm glede ved å dele mitt litteraturengasjement, få formidle gode bøker og leseopplevelser og det er et fint sted å lufte tanker omkring litteraturen. Alt i alt er bloggen et sted for å samle alle mine tanker omkring litteratur - og forhåpentligvis få dele det med noen interesserte lesere.

Hva får din blogg til å skille seg ut i mengden?

Jeg leser nok en del litteratur som få andre bokbloggere tar for seg. I det siste har det kanskje blitt litt mye av høstens nyeste, mye omtalte bøker. Men, jeg håper jeg har en unik stemme og tar for meg et litt annerledes felt enn de fleste andre bloggerne.

Når du er på jakt etter en ny bok leter du etter anbefalinger?

Dette skrev jeg faktisk nettopp et innlegg om. Nye bøker kommer til meg fra alle kanter. Jeg nileser små og store forlags kataloger, jeg snakker med familie, venner og bekjente, jeg sluker alt av litteraturstoff både på tv, i radioen og i aviser og tidsskrifter. Jeg er også skrekkelig glad i å finne ukjente, tilfeldige skatter og kaster meg over ethvert restebord.

Bruker du ditt lokale bibliotek? Hvorfor/hvorfor ikke?

Jeg bruker Bergen Offentlig Bibliotek litt, men da mest som et sted å sitte og lese. Låner en og annen bok, men jeg er eiersyk når det kommer til bøkene mine - og vil helst se samlingen vokse, uten å måtte levere det tilbake etter en måned eller to. Oftest er bøkene jeg låner på biblioteket knyttet til skoleoppgaver.

Om litteratur


Fem favoritt bøker?

Det er vanskelig å peke ut favoritter. Noen var perfekte da man leste de for mange år siden, mens andre var kanskje feil da - men ville blitt en favoritt i dag. Allikevel er det noen titler som jeg stadig tenker på; og de kan jo kanskje sies å være favoritter? Pia Tafrup "Stjerne utan land", Nikolai Frobenius "Den sjenerte pornografen", Kluun "Kvinne går til lege, mann går på byen", Edy Poppy "Anatomi. Monotoni" og Haruki Murakami "1Q84".

Favoritt forfattere?

En forfatter som har vært med meg så å si gjennom hele mitt lesende liv er Jostein Gaarder. Hans verdener er magiske, og både "Sofies verden" og "Appelsinpiken" er bøker jeg kan lese mange ganger. En annen forfatter jeg sluker det meste av er allerede nevnt Haruki Murakami. Også han klarer å skape en magi av det hverdagslige.

Klikk på bildet for å besøke Noras fine blogg!


Favoritt sjanger?


Norsk samtidslitteratur - romaner. Jeg vil gjerne lese mer noveller, men får det ikke helt til foreløpig.
En god bok som fortjener flere lesere?

Her vil jeg trekke frem en ungdomsbok. Bjørn Sortland har skrevet "Ærlighetsminuttet", en bok jeg leste for mange år siden, men som stadig sitter igjen. Det er en reise både i italiensk malerkunst og en ung jentes selv.

En bok du ikke helt forstod?

Her kan jeg vel ramse opp nesten hele pensumet mitt på litteraturvitenskap. Disse gamle klassikerne taler rett og slett ikke til meg, og jeg sliter ofte med å se det fantastiske som løftes opp og hylles på forelesning.

En bok du fikk lyst til å kaste i veggen i ren frustrasjon?

Tidligere var jeg bestemt og nektet å avbryte bøker som ikke ga meg noe. Hadde jeg først begynt, skulle jeg lese den. Nå er prinsippene kastet over bord og jeg forsøker å bruke all min tid på bøker som gir meg noe på et eller annet nivå. Derfor har det heldigvis blitt færre av disse totalt intetsigende, opp mot det provoserende, bøkene - så jeg har ingen konkrete titler å nevne.

En bok du kan lese om og om igjen?

Det er skrekkelig mange bøker jeg kunne tenkt meg å lese igjen, men det tar jeg meg ikke tid til. Det er alt for mange bøker å ta av, og det blir stadig fler. Det er sikkert mange som også hadde fortjent å bli lest igjen, men det har jeg rett og slett ikke tålmodighet til.

Format


Hva slags forhold har du til lydbøker?

Jeg kan godt like lydbøker, men det er sjeldent jeg hører på det. Har ikke funnet en enkel måte å få det over på mobilen, så det er sjeldent jeg gidder å ta meg bryet. Da jeg pendlet hørte jeg mye mer lydbok enn hva jeg gjør nå!

E-bøker?

Jeg har kjøpt meg et lesebrett! Jeg har ikke mindre enn 2 bøker på den, og har vel egentlig ikke lest ordentlig på det enda. Så, et foreløpig ganske fraværende forhold.

Andre bokbloggere

Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den?

Ja, det har jeg helt sikkert, det er mange inspirerende blogger der ute som gjør en oppmerksom på små, skjulte perler. Noen konkrete eksempler har jeg dessverre ikke.

Del tre av dine blogg favoritter med oss?

Noe av det beste med bokbloggerne er det store spennet vi dekker. Her finner man noe for enhver smak. Derfor har nesten alle bokblogger noe spennende, men de tre jeg besøker oftest er nok som følger: Julies bokbabbel, Forfatterfruen og Bokelskerinnen.


Om bloggeren

Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

3 kommentarer:

 1. Så koselig å bli bedre kjent med Nora! Liker virkelig denne spalten. Noras blogg holder høy kvalitet, den er en av mine favoritter også. Hun viser at man kan si mye godt om en bok uten å skrible side opp og side ned. Også er det et pluss at hun tar for seg bøker som ikke så mange andre skriver om, som hun nevner.

  SvarSlett
 2. Flotte Nora! Jeg ble rett og slett ordentlig smigret over å bli trukket fram som en av favorittene hennes:) Enig med (også dyktige) Bokelskerinnen over her; bloggen til Nora er ren kvalitet, og alle bør bare følge henne - så enkelt er det!

  SvarSlett
 3. Jeg syntes det har vært utrolig flott å få bli litt bedre kjent med deg, Nora. Det jeg liker så godt med bloggen din er at du skriver om bøker som jeg svært sjeldent så mye som vurderer å plukke opp selv. En god omtale fra deg kan være med på å få meg til å driste meg ut av komfortsonen min en og annen gang.

  Når deg gjelder lydbøker på mobil sverger jeg til audible appen som alle lydbøkene jeg har kjøpt derfra enkelt kan lastes ned(disse er da kun på engelsk).

  På norsk har man tjenesten Ordflyt som har lydbøker fra Cappelen Damm, noen av disse er gratis forresten.

  Har du forsøkt det på noen av disse appene?

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.