RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 18. november 2012

The Casual Vacancy - En smakebit på søndag

For litt siden leste jeg Lines glitrende omtale av J.K. Rowlings nyeste utgivelse, hennes første bok for et voksent publikum, The Casual Vacancy (no. Den tomme stolen). I går dumpet boken ned i min postkasse.

Det havnet visst et par bøker til med på den samme bestillingen.
The Diviners kjøpte jeg fordi Silje skrev en så fin omtale av boken som
fikk meg til å tro at dette nok er en bok jeg kan like.

Jeg må innrømme at det føles litt skremmende å bla opp i The Casual Vacancy, da jeg har følelsen av at dette er en langt mer negativ historie enn i de bøkene jeg vanligvis foretrekker. Men jeg prøver meg. Uansett her er en smakebit fra meg til dere:

'Good God', said Howard for the third time, ignoring Shirley's soft background questioning, his attention all Miles'. 'He just dropped down dead in the car park?'


Er du flink til å lese bøker utenfor din komfortsone?


Svensk, dansk, finsk eller norsk blogger? Alle er velkomne til å delta(eller bare lese om man heller vil det) på denne ukentlige bloggutfordringen . Oppdag spennende bøker og finn nye bloggfavoritter.
Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Skriv en bloggpost hvor du deler noen valgfrie setninger fra boken du leser nå.
  OBS! Vennligst ingen spoilere. Legg inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen på denne siden for å få besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
 • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) 
 • Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday

Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

31 kommentarer:

 1. Får håpe boka faller i smak. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det håper jeg også, Ann Kristin. Jeg har ikke rukket å lese så mye lenger i boken enda, har hatt litt for mye annet å drive med :)

   Slett
 2. Leser at mange leser "Den tomme stolen" for tiden.. Lurer på om den er noe for meg. Usikker.
  Kanskje?
  Jeg kan godt lese bøker utenfor komfortsonen. Det har blitt noen siden jeg ble med i lesesirkel. Noen ganger får jeg meg positive overraskelser, andre ganger det motsatte.. Ha en fin søndag.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er også veldig usikker, Anita, men jeg har kastet meg ut i det. Så får vi se med tiden om det var en klok avgjørelse eller ei.

   Der ga du meg jammen meg enda en god grunn til å starte opp en lesesirkel. Det er noe jeg har veldig lyst til :)

   Slett
 3. Denne er jeg spent på! Ser at det er lang ventetid på biblioteket, så denne gangen blir det nok innkjøp.

  Jeg er ikke spesielt flink til å lese bøker utenfor komfortsona. Dessverre er jeg ganske fordomsfull både når det gjelder sjanger, og holder meg stort sett til det jeg vet jeg liker.

  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan nok være litt fordomsfull selv, men bokbloggingen har lært meg at det ofte kan finnes bøker for meg i enhver sjanger :) Det har rett og slett gjort meg ørlite grann mer åpen for bøker jeg normalt ikke ville plukket opp.

   Slett
 4. ...både når det gjelder sjanger og forfatter, skulle det stå. ;)

  SvarSlett
 5. Boken har jo fått litt ymse kritikker, men jeg har veldig lyst til å lese den. Et sted leste jeg at den definitivt ikke var noe for sarte sjeler!

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat det har jeg lest også, jeg er litt sart så vi får se hvordan dette utvikler seg :)

   Slett
 6. Naturligtvis kommer jag att läsa Rowlings bok. Så småningom.

  Att läsa utanför sin "comfort zone" tycker jag är viktigt. Själv går jag med i den ena utmaningen efter den andra där jag passar på att välja en helt annan typ av böcker än jag brukar läsa. Det är tyvärr inte alltid det går så bra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flink du er til å utfordre deg selv, Monika. Jeg har forsøkt meg på noen utfordringer, men fullfører sjeldent, dessverre. Så jeg forsøker litt på egenhånd :)

   Slett
 7. Uff-nei! Her holder vi oss stort sett godt innafor komfortsona, gitt... Prøver i hvertfall; det hender jo bøkene overrasker, og tvinger en til ufrivillig å strekke de grensene man har satt for seg sjøl. Boka jeg leser nå, De ubudne gjestene av Sadie Jones, er litt sånn. Den begynner lett komisk og morsom, men jeg lover at den ikke er det hele veien!!
  For meg er Rowling foreløpig upløyd mark, men det er mest tilfeldigheter, og ikke begrunna i komfortsone-grenser ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er litt gøy å utfordre seg selv i blant, man kan komme over diamanter hvis man er heldig.

   Rowling er stort sett upløyd mark for min del også. Det eneste jeg har lest av Rowling er "Tales of the bearded bard" som er en samling av småhistorier.

   Slett
 8. Jeg er litt nysgjerrig på hvordan Rowling fungerer som forfatter av voksen litteratur. Harry Potter behersker hun jo utmerket og det er et helt annet område enn det "Den tomme stolen" er. Får vel sette opp denne på huskelisten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok veldig mange(meg selv inkludert) som er svært nysgjerrig på Rowlings nyeste bok. Jeg vil tro den kommer til å befinne seg under et juletree eller to i år :)

   Slett
 9. Takk for smakebiten!:) Tror det er litt viktig å utfordre komfortsonen sin littimellom, man kan jo oppdage nye bok skatter. Selv hadde jeg lest lite klassikere før jeg meldte meg inn på Lines lesesirkel og nå liker jeg å lese klassikere. Hadde jeg ikke gått ut av komfort sonen min hadde jeg ikke oppdaget at jeg liker Charles Dickens og Austen, Det hadde jo vært et stort tap:)

  Kommer til å lese "Den tomme stolen". Gleder meg også! :) Ha en fin fin helg!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har forsåvidt god erfaring med de gangene jeg har forsøkt meg utenfor komfortsonen min, stort sett. Det er bare så skremmende å ta det skrittet ;)

   Slett
 10. Takk for smakebiten. Eg gler meg til å lese denne boka, særleg etter Lines omtale av boka. Sjølv les eg for det meste bøker eg liker å lese, som god krim, psykologiske thrillarar og historiske romanar. Har utforra meg sjølve litt ved å lese fantasy-bøker. Er ikkje veldig glad i slike bøker (liker nokre, som Harry Potter, serien om Gwedolyn og Gideon, verten osv.), men likevel prøver eg for få eit breidare utval på bloggen min. LIkevel har sjangar eg ikkje liker ein større tendens til å bli omtalt dårleg, og det er kanskje historiane, skrivemåte eller noko anna eg reagerer på i alle bøkene som gjer at eg ikkje liker dei, og då blir det ikkje bare eit bredare utval av sjangrar på bloggen, men òg fleire negative omtalar....

  Ha ei veldig fin helg vidare. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo gjerne en grunn til at det er sjangre man ikke liker så godt, men er man heldig så får man jackpot :)

   Slett
 11. Förr eller senare vill jag nog läsa den boken, men är lite rädd att jag inte ska gilla den...
  Jag har många år varit dålig på att läsa utanför bekvämlighetszonen, men med bloggen har jag faktiskt blivit bättre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Slik er det for meg også, bloggen har helt klart gjort meg til en bedre leser på både den ene og den andre måten.

   Jeg har lest alt i fra euforiske til svært negative omtaler av denne boken. Det skal bli spennende å se hvilken gruppe jeg ender opp i.

   Slett
 12. Håpe du liker boka.. Selv veit eg ikkje om eg kommer til og lese den.. Kanskje.. Siden det er J.K Rowling.. Ser i hvertfall frem til anmeldelsen din :)

  Huff. eg er alt for dårlig til og gå ut av komfort zonen min. Må prøve og bli bedre.. For offte det er posetive resultater av det..
  Selv prøvde jeg meg på krim.. Likte kjempe godt, men puff glemte jeg alt om boka, for fant så mye i komforzonen min i stede, så boka står halv lest :/

  Neste år skal jeg prøve meg på litt mere "voksen" litteratur, klassikere osv.. :) Så jeg ikke står fasti det samme..
  Mye ungdomslitteratur er så likt.. Så jeg håper og få lest ungdoms perlene og noe nytt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Et klokt mål du har satt deg for 2013 der, Line :)

   Jeg har flere bøker som ligger halvlest rundt omkring i huset, det gir meg så dårlig samvittighet. Stakkars bøker :/

   Slett
 13. The Casual Vacancy var definitivt lite utanför min comfort zone. Främst därför att jag tyckte det inte fanns något som helst ljus i den och jag försöker fortfarande hitta humorn alla skriver om.

  Jag brukar plockad upp det mesta som låter intressant, oavsett genre, och handlar mycket begagnat av okända författare, så jag läser ganska ofta utanför min comfort zone.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har kanskje ikke noen definerbar komfortsone? Åpen for det meste av historier :) Det er en god ting.

   Det er alt det mørke uten et lys i enden av tunnelen som jeg er redd for med denne boken. Vi får se om det appellerer til meg eller ikke.

   Slett
 14. Omtalen av boka hos Linesbibliotek gjorde at jeg også ble utrolig nysgjerrig på denne. Slik hun beskrev Den Tomme Stolen så passer den veldig godt innenfor min comfort zone. Jeg er ikke så veldig flink til å bevege meg utenfor denne sonen. Jeg leser som oftest romaner og krim, men nesten aldri fantasy for eksempel. I år har jeg faktisk lest noen biografier, og det får jeg bruke som bevis på at jeg også kan bevege meg utenfor det vante. Men jeg burde bli flinkere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er ikke alene om et mål om å bli flinkere til å lese variert. For min del er det kanskje litt for enkelt å gjemme meg bak det faktum at jeg tildels forsøker å ha en nisjeblogg og dermed helst leser bøker som faller innenfor sjangrene jeg har stemplet på bloggen.

   Slett
 15. Hei Mari! Tusen takk for koselig kommentar hos meg i går :) Jeg har aldri vært med på en liknende utfordring, så jeg er kjempespent på hvilken erfaring jeg vil sitte tilbake med til neste år på denne tiden. Når det gjelder "The casual vacancy" fant jeg den på Tesco, Liverpool i høst til 9 pund!! Tror du den ble med i kofferten, eller!? Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 16. Den väntar här hemma, ska bli spännande :D

  SvarSlett
 17. Åh, jeg har vente så lenge på en ny bok fra Rowling, men jeg vet ikke helt om jeg tørr å begynne på den. Håper virkelig den faller i smak hos deg i alle fall! :) Og når det gjelder å lese bøker utenfor komfortsonen så er jeg skikkelig dårlig der, men prøver meg nå på en slags biografi. Så langt har det i alle fall gått bra!

  SvarSlett
 18. SV: Vilken tur att du köpte den för den är verkligen supersöt, läs den!

  Sen måste jag bara säga att din blogg är jättefin!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.