RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

mandag 21. januar 2013

Bokanmeldelse: Advent av James Treadwell

Magi og gamle legender. Advent aka boken som gjorde en helomvending.Hva handler boken om?

Den 15 år gamle Gavin Stokes bor i London sammen med sine foreldre. Han har problemer med å tilpasse seg både på skolen og i forhold til andre mennesker generelt, mye takket være hans mystiske kompanjong Miss Gray. Miss Gray er den usynlige vennen hans (i følge alle rundt ham), men for Gavin er hun veldig virkelig. Etter å ha blitt utvist fra skolen, og drevet foreldrene nær randen til sammenbrudd, er han klar for en timeout fra bylivet. Når foreldrene drar på en etterlengtet ferie, blir Gavin sendt til sin eksentriske tante Gwen i Cornwall. Men oppholde blir langt fra det han hadde forventet seg, og hverdagen hans forandres for alltid når han entrer den magiske eiendommen Pendurra.

Mine tanker om boken?

Det tok faktisk litt tid før jeg syntes denne boka var underholdende. Etter min mening tok det for lang tid før det skjedde noe virkelig spennende. Magi, myter og gamle legender, javel, men jeg måtte allikevel gjennom halve boka før ting begynte å ta seg opp.

Boka er delt opp i to bolker, en er fra fortiden - som gir oss historien til Magus Johann Faust, verdens siste og mektigste magikere - frem til nåtiden, og en som følger Gavin i nåtiden. Kapitlene fra fortiden var de kjedeligste delene, så jeg prøvde å lese disse veldig fort! Men det var vanskelig, for språket var ikke lett å forstå, i og med at mye av dialogen er skrevet med en eldre versjon av det engelske språket. Egentlig var teksten gjennomgående ganske komplisert, selv for meg som selv mener jeg er rimelig dreven i engelsk.

Treadwell legger helt urealistiske tanker inn i hodet til Gavin, som beskrivelser av miljøet rundt ham for eksempel. Jeg er ganske sikker på at ingen av de jevnaldrende guttene jeg gikk sammen med på ungdomsskolen reflekterte over ting på den måten, noen gang.Hvis de gjorde det, er jeg i alle fall ekstremt overrasket :) Derfor virker det som det bare er putta inn for å vise fram hva forfatteren "kan". Hvis dere skjønner hva jeg mener med det :)

Boka avslutter også på en snodig måte, et helt annet sted og med et helt annet persongalleri enn det vi startet med. Så jeg må vel lese neste da, for å se hva meninga var med den helomvendinga!

Ser at mange engelske lesere er veldig begeistret! Kanskje det er min egen skyld at den ikke falt helt i smak, fordi jeg ikke er fullt så litterært bevandret som jeg burde vært :)

Omslaget:

Min utgave var en anmelderkopi, så det er ikke slik den ser ut i utgivelsesform. Men denne hadde et hvitt omslag, med teksten "It begins. It has begun. An open door. Come...", og en stor, grå fugl. Ut i fra teksten på forsida så forventa jeg egentlig en pangstart, men blei skuffa der.


Vil du vite mer om forfatteren eller boken? 
http://www.jamestreadwell.com/


Advent av James Treadwell
Boken ble utgitt i: 2.februar 2012 
Målgruppe: Ungdom.
Forlag: Hodder & Stoughton
Kilde: Anmelderkopi fått av forlaget mot ærlig anmeldelse.Om bloggeren
Jeg er en realtivt vimsete, men ganske normal 27 år gammel jente, som jobber på sykehus som radiograf. Hverdagene går med til jobb, serie-titting på tv'n, lesing av bøker, data, venner, litt tegning og masse musikk! I helgene vil jeg veldig ofte finnes på en eller annen festlighet, studenten i meg vil ikke gi slipp. Jeg elsker også å se på alle slags matprogrammer, selv om jeg ikke kan lage mat selv, og er stor fan av antikvitetsprogrammet "Cash In The Attic". Sivilstatus: Kjæreste, og fornøyd med det :)

3 kommentarer:

  1. I begynnelsen tenkte jeg at denne har jeg lyst til å lese, men etterhvert ble jeg mer i tvil :-) Noen ganger er det flott å få vite hva man kan hoppe over :-)

    SvarSlett
  2. Hørtes jo så spennende ut, synd den ikke holdt helt mål:) Kommer nok ikke til å lese denne, spesielt når engelsken var så spesiell. Er jo veldig dårlig i engelsk, så da er jo ikke dette boken for meg:) Ha en fin dag!

    SvarSlett
  3. Jeg syntes også boken hørtes spennende ut med magi, myter og gamle legender, men å lese halve boken før det begynte å skje noe - nei, det blir for langtekkelig! Likevel: håper du leser neste bok også, interessant å se om det bare er første boken som er litt treg :)

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.