RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 5. januar 2013

Chicklit og statistikk - Welcome To Rosie Hopkins' Sweetshop Of Dreams

Jeg tenkte jeg skulle vise dere hvilke opplysninger jeg nerder ned når jeg leser(og fører i Excel) samt si noen ord om boken selvsagt. Obs. obs. Ikke les denne boken om du har planer om å slanke deg i 2013!


Slik omtrentlig ser Excel dokumentet ut:
Welcome To Rosie Hopkins' Sweetshop Of Dreams av Jenny Colgan.
Handlingen foregår i: Lipton
Land: England
Verdensdel: Europa
Forfatter: Kvinnelig
Fra land: Født i Skottland
Bok: Enkeltstående
Sjanger: Chicklit
Antall sider: 465
Språk: Engelsk
Utgivelsesår: 2012
Målgruppe: Voksne
Skjønnlitteratur

Fører dere ned noen opplysninger om hver og en av bøken dere leser? Utenom bokomtaler selvsagt.

Hva med boken, Mari?!
Å, ja, jeg beklager. Historien er utrolig søt og sjarmerende. Et par og tredve år gamle Rosie er mellom jobber som hjemmesykepleier og får et oppdrag av sin mor. Rosie må flytte noen uker fra travle London og sin samboer til det lille stedet Lipton for å hjelpe en 87 år gammel grandtante etter en hofteoperasjon. Oppdraget innebærer at Rosie skal få skikk på den nostalgiske godteributikken til den gamle tanten, selge både forretningen og tantens hus samt få tanten trygt plassert på et gamlehjem.

Så klart går ikke ting helt som det Rosie ble forespeilet da hun fikk oppdraget av sin mor. Underholdende historie som er delt i to, vi får ungdomshistorien til den gamle tanten og historien som utspiller seg i nåtiden. Det er en gripende historie vi får servert fra den gamle damen og. Boken får terningkast 4 av meg, en god start på året med andre ord. Boken valgte jeg forresten i bokhandelen utelukkende på grunn av tittelen og det sjarmerende, juleaktige bokomslaget.

Har du lest boken?Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

10 kommentarer:

 1. Så gøy! Jeg har de siste årene skrevet ned litt om hver eneste bok jeg har lest, og det er så utrolig gøy å bla bakover og se igjen det jeg leste for flere år siden. Så det er et tips jeg gir til alle jeg kjenner. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig lurt og ikke minst morsomt for den som er glad i detaljer. Riktig godt nyttår, Marit Leonie :)

   Slett
 2. Det var en spennende måte å føre oversikt over leste bøker på! Før jeg begynte å blogge noterte jeg aldri ned hva jeg hadde lest. Det er dumt, for det det hadde vært gøy å hatt en slik oversikt nå. Det har jo blitt en del bøker etterhvert. Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjorde ikke jeg heller, Bokofilia, så det kan jeg takke bokbloggingen for :)

   Slett
 3. Nei, jeg fører ikke opp noe, har liksom alt lagret i hodet. Men det hadde jo vært gøy å prøve. Boken skal jeg absolutt lese, jeg er jo tross alt "født og oppvokst" i en godtebutikk ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror nok du vil like denne boken, Anette, så gjør det :)

   Slett
 4. Jeg skriver ikke egentlig ned noe utover bloggen min, bokelskere og goodreads. Det blir liksom nok for min del. :) Eneste jeg eventuelt føler jeg burde skrive ned er oppsummeringer av plot. Det hadde gjort seg i serier som ligner på hverandre, for når et år har gått og neste bok er ute, har jeg glemt mye av det - og det skriver jeg jo ikke ned i omtalene mine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat det har jeg problemer med også, fordi jeg er så redd for å avsløre for mye i omtalene mine så er det liksom ikke så opplysende for meg selv i ettertid.

   Slett
 5. Tur att du gillade boken. Jag köpte den här till min syster i julklapp för att hon gillar gammaldags karamellbutiker, men ingen av oss hade läst något av Jenny Colgan, så det var väldigt mycket chansning. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da håper jeg søsteren din syntes boken er like sjarmerende som det jeg gjorde, Marika ;)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.