RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

fredag 4. januar 2013

Stryk på litteraturmålene mine for året 2012?

Mange bokbloggere lager seg litteraturmål eller lesemål foran(eller underveis) i et nytt leseår. Jeg kan selvsagt ikke være dårligere enn noen andre og hadde satt meg 10 mål for 2012. Nå er tiden inne for å ta en liten gjennomgang av året som har gått for å finne ut av hvordan det gikk med målene jeg hadde satt meg.

Målene har jeg bare kopiert rett fra posten jeg skrev i 2012, bak målet, i fet skrift, finner du min kommentar som avslører hvordan det faktisk gikk med måloppnåelsen.
 1. Skrive noen ord om hver eneste bok jeg leser i 2012. Jeg må huske på at jeg ikke behøver å skrive side opp og side ned på bloggen om hver eneste bok. - Epic fail!

 2. Fortsette øke andelen norsk litteratur i skal-lese bunken min. Også i år har jeg meldt meg på Bokelskerinnens utfordring Les en debutant. Jeg vil oppfordre alle andre bokelskere til å melde sin interesse for å støtte våre egne forfattere. Det gikk ikke så bra med meg og de norske debutantene i 2012, dessverre. Allikevel så begynner jeg på ny frisk i 2013 og skal selvsagt være med på Bokelskerinnens utfordring også i år.

 3. Lese minst to klassikere. - Her ble det nok engang et mål jeg strøk på. Man kan jo undre seg hva poenget med disse målene mine er?

 4. Lese en novellesamling. - HURRA, HURRA for meg! I 2012 leste jeg en novellesamling av Ingar Knudtsen jr. og den har jeg faktisk omtalt her på bloggen.

 5. Lese en antologi. - Flunked big time. Jeg tror ikke dette punktet dukker opp på listen over mine mål for 2013.

 6. Lese en bok fra hver verdensdel, her ligger jeg ganske godt an. Så langt har jeg besøkt tre av sju verdensdeler. - Jeg har fått meg ny bærbar PC til jul, den gamle var 5-6 år gammel og sang virkelig på det siste verset, låste seg og blåskjerm X-antall ganger, vel nok om det. Det var nemlig et poeng med den nye PC-en, den detaljerte leselisten min ligger nemlig fortsatt på den gamle. Så hvordan det faktisk gikk med dette målet må jeg se nærmere på ved en senere anledning. Er det noe jeg kan garantere så er det at jeg ikke har lest en eneste bok hvor handlingen foregår i Arktis. Eller jo, det har jeg faktisk, i barneboken om Torbjørn Isbjørn må da virkelig handlingen være satt til Antarktis.

 7. Lese flere av mine egne bøker og færre anmeldereksemplarer. Det er morsomt å få bøker tilsendt men det føles litt som et press også(selv om ingen maser om at jeg må lese akkurat den boken nå så føles det litt slik til tider). Jeg vil lese mer av det jeg føler for der og da! - Fullført! I høst sendte jeg e-post til alle forlag som av en eller annen grunn har satt meg på sin liste(enten fordi jeg tidligere har bedt om et leseeksemplar eller fordi forlaget selv har oppdaget bloggen) og gitt beskjed om at jeg ikke ønsker leseeksemplarer.

 8. Gi 10 kroner til en god sak for hver bok jeg leser i 2012 - se Lises utfordring til bokelskerene! Jeg har enda ikke helt bestemt meg hvilken organisasjon jeg vil donere til. Jeg er fast giver til Flyktninghjelpen, men tenkte kanskje det var hyggelig å velge en annen organisasjon denne gangen. - Dette målet klarte jeg med glans, 920 kr,- går i år til Leger uten grenser. Målet skal selvsagt settes opp på listen for 2013 listen også.

 9. Fortsette å ha det morsomt med bloggingen. - Dette punktet var det jo nesten umulig å ikke oppfylle, smart av meg å ha med et så enkelt mål. Slike må jeg ha flere av på årets liste.

 10. Forsøke å lese 100 bøker i 2012. - Jeg havnet totalt på 92 bøker i 2012, det syntes jeg var veldig bra. Antallet er jo ikke spesielt viktig, men det er gøy å ha et mål å sikte mot. Jeg ser ikke på det som noe nederlag at jeg ikke leste 100 bøker.
Du lurer kanskje på hva poenget med å sette seg slike mål er? Vel for min del er det morsomt å se om jeg klarer å oppfylle mine egne krav, det føles godt å oppnå mål man selv har satt seg.

Hvordan gikk det med dine mål for 2012? Har du noen innspill til mål jeg bør vurdere å sette opp på listen for 2013? Listen for neste år er nesten klar, men det er sikkert flere lure ting jeg ikke har tenkt på enda.

Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

23 kommentarer:

 1. Morro og lese hvordan det gikk.. Og ser jo ut til det gikk sånn passe bra for deg :) hehe

  Har selv lagt sammen litt statistikk om leseåret mitt: http://www.moonstarsbokverden.com/2013/01/04/bok-statistikk-for-2012/

  Mange fine mål du hadde, men eg hadde nok heller ikke klart og fullføre så mange som du har gjort..

  Lykke til i 2013 :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jada, det gikk egentlig helt greit syntes jeg.

   Jeg kommer innom for å lese oppsummeringen din i kveld, Line :) I dag er det ut i snøen for å grille pølser med familyen som står på planen.

   Slett
  2. Åhh.. det hørtes koslig ut :) Kos dere masse :) Missunelig :)

   Slett
 2. Jeg tenker at det viktigste ikke er å nå alle målene (men mål kan hjelpe deg å utvide horisonten!). Synes punkt 9 er viktig, og veier tungt opp for de målene som ikke er oppnådd! Jeg synes du mangler et viktig mål: Å kose seg med bøker! Med det og punkt ni, så kan det ikke bli stryk!

  Jeg har for første gang i år satt meg opp noen lesemål. jeg kan heldigvis ikke stryke, det viktigste er det jeg klarer!
  (og så gleder jeg meg til jeg kan ha 100 bøker som mål! Der er jeg IKKE nå!)

  Lykke til med bokmålene for dette året! Kos deg!!!
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. For min del er punkt #7 en viktig del av det å kose meg med bøker rett og slett. Jeg er helt enig med deg i at det er veldig viktig, hvis ikke så hadde jeg nok ikke lest spesielt mange bøker :)

   Slett
 3. Interessant liste. I år skal jeg gjøre som du gjorde her og skrive ned verdensdelene bøkene jeg leser hører til og ta med i statistikken i slutten av året. Smart smart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har faktisk også lyst til å gjøre slik som du nevnte på din blogg for en stund siden. Finne frem til stedene man leser om på et kart og lage en slags reiserute på en eller annen nettside så jeg kan ha en fin oversikt over det hele. Bare fordi det er gøy :D

   Slett
  2. Gøy er det! Den nettsiden med reiserute er ambisiøst om du gjør det. Tror jeg har nok med å bare lese og slå opp stede i kartboka, jeg. Geografikunnskapene mine har allerede blitt hundre prosent bedre! Det liker vi!

   Slett
  3. Det høres kanskje slik ut hehe, men med Google Maps er det easy peasy. Jeg opprettet et lite kart i dag, du kan kikke her hvis du har lyst. Det er sikkert mer jeg må lære meg om dette, men nå er stedene markert i det minste og jeg ser hvor det er. Det kule er at man kan se bilder etc. fra stedene også i tillegg til hvor det faktisk er på kartet.

   Slett
 4. Jeg har veldig lyst til å bli med på debutant-utfordringen til vår alles kjære Bokelskerinnen. Vet du om hun skal fortsette med det i år også? Hvis ikke vurderer jeg å lage meg et aldri så lite debutantopplegg selv, jeg får se:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal fortsette med det :) Det har bare vært mye stress den siste tiden og litt sykdom så jeg har ikke fått laget innlegget enda.

   Slett
 5. Du har høye mål, og spennende mål. Men sjkønner godt at det ikke er så lett å oppnå disse. Jeg har ikke satt meg andre mål enn at jeg skal lese mye, og innen alle sjangre. Gjerne flere klassikere. Og aller helst bare lese det jeg faller for - av lyst og glede. Ha et flott leseår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal driste meg inn på nye områder i år, har kjøpt meg noen sakprosa bøker som jeg vil lese. Jeg har blant annet et par bøker her om Bonnie & Clyde også har jeg en om Jesse James.

   Slett
 6. Lesemål for meg er noe å strekke seg mot - nødvendigvis ikke noe å nå. Da blir man ihvertfall ikke skuffet av seg selv :o) Fjoråret var første året med lesemål, og mer enn noe så gjorde de meg bevisst på hva jeg leste, hvilke bøker jeg brukte tiden min på. Jeg lærte utrolig mye og er ikke så veldig opphengt i at jeg ikke nådde alle målene mine. Jeg har enda mer ambisiøse mål for 2013, uten at jeg går i depresjonen om jeg ikke har nådd dem ved årsslutt. Bevisstgjøring er det viktigste for meg. Og at jeg selv og andre kan få seg en god latter av alle håpløse mål som jeg ikke nådde ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Depresjon grunnet litteraturmål høres jo ganske tragisk ut, så det tror jeg at jeg skal forsøke å styre unna også i 2013 ;)

   Slett
 7. Ambisiøse lesemål dette, så eg syns igrunnen du greide deg ganske bra.
  Sjølv likar eg å ha eit novellemål. I fjor skulle eg lese to novellesamlingar, og gjorde det. I år har eg revidert det til å lese eit visst antal noveller, uansett kor eg finn dei.
  Lykke til med å finne nye lesemål. Litt småambisiøst men ikkje alt for enkelt må vel vere målet.
  Og Mari, det er forskjell på Arktis og Antarktis. Isbjørnane høyrer til i Arktis, Antarktis er meir kjent for pingvinar. :-)
  Lykke til med lesinga og blogginga! Alltid kjekt å følge med på "Flukten fra Virkeligheten".

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, uff og uff. Takk for at du oppdaget den flausen der, Eva. Jeg skal ikke skryte på meg at geografi var mitt fag på skolen, forhåpentligvis er jeg betraktelig flinkere i faget i enden av 2013(eller i det minste littegrann flinkere).

   Hva med Atlantis? Pingvinene og isbjørnene kan sikkert dykke ned dit ;)

   Slett
 8. Jeg tror du gjorde det bedre med dine lesemål jeg gjorde med mine. :)

  Lesemål #1 delte vi resultat på. Håpe på bedre resultat i år?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi krysser fingrene for det. Jeg hadde håpet at mine "kort og godt" omtaler ville løse omtale problemet mitt noe, men den gang ei.

   Slett
 9. Angående punkt 5: Om du fikk en, ville det vært mer interessant da? En antologi skrevet av 22 elever som går på forfatterlinja på Danvik folkehøyskole?
  Hver elev har fått muligheten til å presentere 7 sider med tekst, men ikke alle har benyttet seg av dette.

  Vi har lansering av antologien i midten av mars i Drammen, så si ifra om du er interessert. Sender også en invitasjon til deg på facebook.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nina, Tusen takk for tilbudet :) Jeg tror ikke jeg skal takke ja i denne omgangen, rett og slett fordi jeg ikke helt vet når jeg ville fått tid til å lese boken. Og skal den gis bort bør det jo være til noen som prioriterer den tenker jeg ;)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.