RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

onsdag 9. januar 2013

God bok = hyggelig person - eller?

Jeg skal på ingen måte påberope meg å være en stor menneskekjenner, men jeg håper i det lengste at jeg unngår å gå i samme felle som Minoo.


Hennes blick faller på boken som Viktor har under armen. Det är en sliten pocketutgåva av en av hennes favoritböcker, Den hemliga historien, fast på engelska.
"Gillar du den?" frågar hon.
"Nei. Jag älskar den."
En gång i tiden inbillade sig Minoo att en person med bra boksmak automatisk var en bra människa. Den illusionen grusades av Max, som trots sin välsorterade bokhylla visade sig vara demonernas psykopatiska påläggskalv. Ånda kan hon inte låta bli att tycka lite bättre om Viktor.
Sitatet er hentet fra boken Eld(no. tittel Ild), side 115-116.

Gjør du deg opp meninger om ukjente personer ut i fra boken du ser at de går/står/sitter å leser på kanskje?

13 kommentarer:

 1. Jeg gjør det, altså. Jeg innrømmer det; jeg blir automatisk litt mer interessert i et menneske som sitter og leser Sofi Oksanen enn noen som leser 50 shades of grey. Jeg er nok en boksnobb på den måten..;) (Men heldigvis blir jeg ofte motbevist!)

  SvarSlett
 2. Jeg gjør også det. Men hos meg får mennesker et ekstra blikk og litt ekstra oppmerksomhet hvis de leser fantasy (og i noen tilfeller engelsk). Det er rart hva vi tillegger folk vi ikke kjenner av egenskaper :-)

  SvarSlett
 3. Det er ikke så mye HVA folk leser, men når folk snøfter og sier at de ikke gidder å lese en bok ... eller rakker ned på sjangre de strengt tatt ikke har lest og drar med seg den stakkaren som faktisk liker den typen bøker med dragsuget ... da dømmes dem :P Fyll gjerne huset med husmorporno, chick-lit eller annen underholdning, eller store musteinere tyngre enn en elefant - bare du LESER!

  SvarSlett
 4. Ja, faktisk.. helt til jeg kjenner dem bedre. Gjør meg ofte funderinger om folk ut fra hva jeg ser de leser på bussen, toget, flyet, ventehaller etc..Men det er jo mest en lek.

  SvarSlett
 5. Jeg blir i allefall veldig nysgjerrig på HVA folk leser når jeg for eksempel tar toget :-) Jeg blir nok litt ekstra smålykkelig dersom jeg ser noen lese noen av mine personlige favoritter, og håper at de får den samme leseopplevelsen som jeg.

  SvarSlett
 6. Absolutt! Jeg gir alltid bonuspoeng til de som leser fantasy, og da særlig på engelsk. Liker de Lord of the Rings er de automatisk min venn. :)

  SvarSlett
 7. Er ikke helt sikker. Er alltid interessert i hva folk leser og hva bøkene handler om. Men jeg vet også at man ofte har helt forskjellige smak når det gjelder sjanger:)

  SvarSlett
 8. Hender jeg gjør det:) hehe

  SvarSlett
 9. Jeg blir nysgjerrig på hva folk leser,men klarer egentlig ikk trekke slutninger om mennesket bak boka. Dette ut fra at jeg leser alt mulig sjøl, fra enkle lettleselige kjærlighetsromaner til krim, historiske romaner og gamle klassikere. Perioder med ulike sjangere er vanlig.

  SvarSlett
 10. Jeg skal nok ikke påstå at jeg aldri har bedømt folk ut fra hva de leste, emn stort sett blir jeg bare glad og nysgjerrig når noen leser bøker i det offentlige rom ;o)

  SvarSlett
 11. Jeg pleier ikke å bedømme folk ut fra bøkene de leser, men det er klart: Liker de mine favoritter er det pluss-poeng i margen :) Det jeg derimot misliker er folk som med oppriktig stolthet sier at de aldri har lest en bok (ja, de finnes!). Da blir jeg oppriktig fordømmende - inni meg.

  SvarSlett
 12. Absolutt! En gang i min spede ungdom ble jeg forelsket i en gutt fordi han leste Beatles av Saabye Christensen.

  SvarSlett
 13. Er ikke sånn at jeg dømmer så veldig. Men jeg føler meg ofte mer knyttet til eller får positive tanker om en person som liker mye av de samme bøkene som meg. Anbefalinger fra disse er også mye mer verdt enn fra de som er kjent for å ha sær/rar/kjedelig eller dårlig smak:p

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.