RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 13. januar 2013

LA STÅ - En smakebit på søndag

I går var vi innom det lokale kjøpesenteret og jeg måtte selvfølgelig sveipe innom de to bokhandlene som er der. Enten du tror det eller ei så ble det med meg noen bøker hjem og en av disse skal jeg dele litt fra i dag.
Ingvild H. Rishøi er en norsk forfatter som har fått mye ros. Selv har jeg bare lest en av hennes utgivelser så langt(selv om jeg har lånt Historien om Fru Berg på biblioteket tidligere) og det var den svært så morsomme Pling i bollen – fine og ufine barnerim. I fjor hørte jeg forfatteren selv på P2 en kveld, der leste hun en historie fra novellesamlingen som hun debuterte med, LA STÅ, det gjorde inntrykk på meg. Da novellesamlingen tilfeldigvis opp på salg hos ARK i dag, det var bare ett eksemplar som lå der i sin ensomhet, og det måtte selvsagt følge med meg hjem. Vel nok om min introduksjon til forfatteren, her er smakebiten fra første novelle i samlingen, Det regner inn:
Jobben min var å spørre Lila hva hun gleda seg til. Jeg veit ikke hvorfor. Det må ha vært et slags triks i psykologien-
Smakebiten kommer fra s. 10 i boken. Riktig god søndag alle sammen! Vinneren av giveawayen avsløres i morgen, mandag.


Svensk, dansk, finsk eller norsk blogger? Alle er velkomne til å delta(eller bare lese om man heller vil det) på denne ukentlige bloggutfordringen . Oppdag spennende bøker og finn nye bloggfavoritter.

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Skriv en bloggpost hvor du deler noen valgfrie setninger fra boken du leser nå.
  OBS! Vennligst ingen spoilere. Legg inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen på denne siden for å få besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
 • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) 
 • Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday Loading InLinkz ...
Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. . Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, hvor du kan finne en oversikt over de fleste norske bokblogger

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

20 kommentarer:

 1. Alltid aritg med bokhandel og slag. Jeg klarte å styre unna på et kjøpesenter i dag, heldigvis... Har så mye å lese, men får jo aldri nok. Er nok litt manisk på bøker..
  Ps...den linkegreia ift bilder var vanskleig i dag, så jeg måtte legge inn bilde på datan for å få det til, håper jeg da..

  Giveawayen er den her nå? Blir med jeg vet du.:) Noveller er alltid fint!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt du fikk ordnet det til slutt, Anita. Leit at det ble litt trøblete, kanskje var det tekniske problemer hos siden som leverer linkefunksjonen.

   Bøker er vel så og si en mild form for avhengighet jeg har utviklet he he :)

   Slett
 2. Korrektur: --artig--- og ---salg (ikke slag) hm.. Vanskelig.. ikke vanskleig.. sorry.

  SvarSlett
 3. Bokhandlere er farlige! God nytt år :D

  SvarSlett
 4. Naturligtvis måste man köpa en bok som ligger där alldeles ensam. Den väntade ju på dig :)

  SvarSlett
 5. Bokhandlar och rea är en farlig kombination...

  SvarSlett
 6. Selvsagt hadde du bøker med hjem ;)
  Ingvild H. Rishøi har jeg ikke lest ennå, takk for tips!

  God søndag videre :)

  SvarSlett
 7. Jeg har også bare lest Pling i bollen, men har hørt mange bra ting om Ingvild H. Rishøi. Kos deg med boka, Mari!

  SvarSlett
 8. Takk for smakebiten:) Skal sjekke den ut hvis den kommer innom biblioteket:)

  SvarSlett
 9. Fin smakebit ... Må si jeg koser meg med å "bo" inne på bloggen din på søndagene. Er så mange fine bøker som blir nevnt. Så utrolig mange gode lesetips.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så bra, Geir. Da kan jeg vel si mission accomplished? :) Ønskelisten min vokser i rekordfart på søndager.

   Slett
 10. Bøkene til Ingvild H Rishøi har jeg høyt på ønskelisten min blant annet denne så tusen takk for smakebiten:-)

  SvarSlett
 11. Det er virkelig farlig å gå i bokhandler! Mitt største problem er likevel fjernlån på biblioteket. Da kan en få alt; gratis! Problemet er at jeg bestiller alt for mye; alltid :-)

  SvarSlett
 12. Det er alltid digg å ta en tur i bokhyllene rundtomkring, og ta med seg en nyhet hjem : )

  Takk for interessant smakebit - ble mest nysgjerrig av det du skrev om boken enn av selve smakebiten. Veit og gleda er så muntlig, men må se litt nærmere på boken så kanskje det er annerledes.

  SvarSlett
 13. Det er alltid digg å ta en tur i bokhyllene rundtomkring, og ta med seg en nyhet hjem : )

  Takk for interessant smakebit - ble mest nysgjerrig av det du skrev om boken enn av selve smakebiten. Veit og gleda er så muntlig, men må se litt nærmere på boken så kanskje det er annerledes.

  SvarSlett
 14. Ja, dette ble akkurat en sånn opplevelse jeg skrev om i innlegget mitt i dag; den ene boka fører til den andre- Denne fikk jeg jo selvfølgelig lyst til å lese... Hvordan skal jeg rekke over alt??? Og jeg kan jo ikke annet enn takke for smakebiten ;o)

  SvarSlett
 15. La Stå er en fantastisk bok!

  SvarSlett
 16. Det er ganske vanskelig å jobbe på Ark i disse salgsdager og samtidig ha kjøpestopp! *stønn*

  Men, det er mange slike enslige, billige bøker som har blitt med meg hjem opp gjennom årene. Slike bøker som de færreste vet å sette pris på. Det har havnet mye gull i bokhyllene takket være slike smarte valg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Anja: Det var faktisk akkurat på ARK jeg handlet den uken ;)

   Tusen takk for hyggelige kommentarer alle sammen. Jeg har lest hver og en, men satser på å besøke bloggene deres i dag i steden for å svare hver og en her på bloggen.

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.