RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 6. januar 2013

"Hurra vi lever giveaway" og En smakebit på søndag!

For å feire at verden ikke gikk under i desember og at vi fortsatt har muligheten til å nyte gode bøker og dele smakebiter fra disse i 2013, har jeg lyst til å gi bort en bok i dag.Giveaway

Boken jeg skal gi bort handler om mot, krig og sterke vennskapsbånd mellom to unge kvinner. Historien har fått merkelappen thriller klistret på seg, jeg vet ikke helt om jeg er helt enig i det valget, men at historien er knakende god derimot ja, det er den virkelig. Handlingen er satt til 2.verdenskrig og historien er meget godt skrevet. Boken jeg snakker om er skrevet på engelsk og heter Code Name Verity og er skrevet av forfatter Elizabeth Wein. I 2012 vant boken en rekke engelskspråklige bloggeres hjerte og det med god grunn.
Hvordan kan du vinne boken?
Det eneste du må gjøre er å legge igjen en kommentar på denne bloggposten innen utgangen av neste lørdag(12.januar). Hvis du ikke har en blogg jeg kan kontakte deg gjennom så legg igjen en e-postadresse jeg kan nå deg på.

Giveawayen er åpen for alle utenom små grønne menn fra verdensrommet ;)

Søndagens smakebit


I dag holder jeg på med Eld, eller Ild som den norske oversettelsen heter, av de svenske forfatterne Sara B. Elfgren og Mats Strandberg. Det er veldig fint å få komme på besøk til Engelsfors igjen og det er veldig fint å lese historien på svensk.
Sedan är det över. Gråten försvinner lika fort som den kom. Vanessa känner sig helt tom, både på tårar och energi. Hon torkar sig hastigt om ögonen och sätter sig upp.
Wille ser fortfarande alldeles skräckslagen ut. Han måste tro att hon har blivit galen. Han kanske harrätt.
Smakebiten kommer fra s. 79 i boken. Riktig god søndag alle sammen!


Svensk, dansk, finsk eller norsk blogger? Alle er velkomne til å delta(eller bare lese om man heller vil det) på denne ukentlige bloggutfordringen . Oppdag spennende bøker og finn nye bloggfavoritter.

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Skriv en bloggpost hvor du deler noen valgfrie setninger fra boken du leser nå.
  OBS! Vennligst ingen spoilere. Legg inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen på denne siden for å få besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
 • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) 
 • Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday

 Loading InLinkz ...


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

87 kommentarer:

 1. Så gøy med give-away, den vil jeg gjerne være med på :) Ble nesten litt skuffet over at det ikke skjedde noe den 22, hadde jo vært kult med ett eller annet synes jeg!

  Jeg leste også Cirkelen på svensk, så jeg må se å få lest Eld også tenker jeg! Men, det er jo så mye som burde leses, så jeg får se når det blir...

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott, hurra :D Ja, noe så lenge det var ufarlig. Noe komisk den 22.desember ville vært bra syntes jeg. Eventuelt at Bruce Willis reddet oss alle.

   Slett
 2. Åhh.. Den boka har jeg skikkelig lyst til og lese.. Etter du har rost den så mye.. :)
  Krysser fingre for jeg vinner :P hehe

  Leser du Ild på svensk.. Kult.. Er det lett nok og lese svensk? Har selv overveid om jeg ikke skulle prøvd meg på en svensk bok.. Mange svenske venner, så burde ikke være noe problem.. Håper jeg xD Men hvordan syns du denne boka er på svensk? Formulerings vis..

  Kommer nok med en smakebit i morgen :) Orker ikke i kveld.. Sov godt :)

  Og hurra for vi lever :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syntes det går veldig greit å lese på svensk også hjelper det til at jeg syntes språket er svært så sjarmerende :)

   Slett
 3. Heldig du er som får lese Eld for første gang, Mari. Håper du stor-koser deg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Ann Kristin, det gjør jeg og håper det fortsetter gjennom hele boken.

   Slett
  2. Det var noe jeg glemte å spørre deg om, har du lest The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society? Jeg tror du kan like den. :)

   Slett
  3. Ja, jeg det er en av mine favorittbøker, så det har du helt rett i. Det er nok enda et bevis på at jeg kan stole på dine anbefalinger ;)

   Slett
 4. Jeg vil også gjerne være med på giveaway! Spesielt etter du har rost den boken så mye!

  Jeg gleder meg til å begynne på Ild siden jeg likte Sirkelen. Det høres morsomt å lese den på svensk, det er ikke så ofte jeg gjør det selv. Den siste jeg leste på svensk var Camilla Läckbergs siste. Den hadde jeg ikke tålmodighet til å vente på skulle bli oversatt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har litt lyst til å forsøke meg på dansk og tysk også i løpet av året. Hadde vært fint å få frisket opp tyskkunnskapene noe, hadde tysk 5 år på skolen så litt kan jeg jo, men det brukes jo aldri til noe.

   Så hyggelig at du er med på giveawayen :)

   Slett
  2. Jeg har lest Jussi Adler Olsens siste bok på dansk. Utrolig spennende, så jeg merket nesten ikke at jeg leste et annet språk enn norsk :)

   Slett
  3. Mari: Mulig jeg har en danks bok liggende om du er interesert :)

   Har selv overveid en tysk bok.. Men må muligvis begynne med en barnebok :/ først.. hehe Men så er det det og finne en man gidder og lese som ikke er alt for tung og vanskelig..

   Slett
  4. Anette: Både norsk, dansk og svensk er jo på mange måter ganske likt, men det er noen ord innimellom som av og til kan være ganske så uforståelig he he. Ellers så er jeg helt enig i at historiene flyter veldig greit.

   Line: Nå er jeg nysgjerrig her ;) Jeg har liggende noen bøker her som jeg har tenkt til å sende deg forresten, driver å samler opp litt. Har blant annet fått tilsendt bok #4 i The Tiger Saga av Colleen Houck og den må jo du ha.

   Jeg har fått en liste over populære tyske ungdomsbøker av en tysk bokblogger som jeg har tenkt til å velge en bok fra. Hvis du er interessert kan jeg godt videresende den. Det som blir den absolutt største utfordringen min er helt klart hvis forfatteren bruker slengspråk i dialogene. Det kan jeg jo null og niks av. Har forresten også egentlig tenkt at en barnebok er stedet jeg burde begynne, men jeg forsøker meg rett på en ungdomsbok.

   Slett
  5. Skal ta og sjekke neste gang jeg kommer "hjem" hva jeg har :) Har jo bodd i DK.. Så har jo noen danske bøker :P

   Uhh.. seriøst kult.. Takk :D
   Mere en gjerne om du vil sende lista og :)
   Kanskje jeg skulle prøve meg på en ungdomsbok også.. :) Selvom det sikkert blir litt vanskelig xD men utfordring skulle være så sunt :P

   Slett
  6. Svensk, dansk og engelsk er helt greit. Tysk hadde jeg bare i 3 år så det er jeg mer usikker på :-) Men 4 språk (regner selvfølgelig med norsk) burde jo være ok :-D

   Slett
  7. Det er helt klart ikke noe å gråte over nei, men språk er gøy og jeg skulle ønske jeg kunne flere språk blant annet fransk og spansk. Jeg kan noen få ord på fransk, den eneste grunnen til det er at jeg er fra generasjon Helene og gutta(fransk tv-serie som gikk på TV 2 back in the days).

   Slett
 5. Så kjekt med giveaway,det vil jeg gjerne være med på! Tusen takk for smakebiten, nå kom jeg på at jeg må få lest den første boken i serien,Sirkelen. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er det bare å krysse fingrene da :)

   Slett
 6. Takk Mari:) fin gest, fin smakebit. Har ild liggende. God helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du syntes det, Anita. Fortsatt god helg :)

   Slett
  2. Bra, og jeg ønsker selvsagt å delta på giveawayen:)

   Slett
 7. Wohi, så klart vil jeg finne en bok som du har skrevet så godt om i postkassen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yeaaah, jeg blir nesten fornærmet hvis noen ikke er det minste interessert i denne fine boken he he. Dog kan jeg jo selvsagt ikke garantere at alle vil elske den, men det håper jeg jo selvsagt på ;)

   Slett
  2. Selvsagt! :-D Blir vel bra skal du se

   Slett
 8. Har hørt om boken og il svært gjerne være med:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott, lykke til i trekningen :)

   Slett
 9. Jeg vil gjerne være med på give away.
  Krysser fingrene! :)

  Hilsen fra Anja
  (anja_joh@yahoo.no)

  SvarSlett
 10. Böckerna om Engelsfors är verkligen bra och jag längtar så tills den tredje kommer ut. Starkt att läsa dem på svenska!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, norsk og svensk er jo egentlig ganske likt så det går fint :)

   Jeg er helt enig i at det er gode bøker og jeg antar det blir lenge å vente til Nyckeln kommer til høsten.

   Slett
 11. Den boka fristet, og du har jammen meg inspirert meg til å lese på svensk ;) Godt gjort!

  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, Pia. Det er herlig å kunne få være til litt inspirasjon. Hvis du vil forsøke deg på denne trilogien så begynn med Sirkelen eller Cirkeln som den heter på svensk.

   Slett
 12. "Eld" er bare helt fantastisk, jeg leste den i fjor og kjøpte den med en gang den kom ut i Sverige. Nå venter jeg med lengsel og smerte på den neste! Er selvfølgelig med på den flotte giveawayen din og krysser fingrene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og det er jo så lenge til! Helt til høsten engang må vi vente, dåne.

   Slett
 13. Härligt att du är tillbaka! Eld är ju fantastiskt bra:-)
  Om giveawayen gäller i Sverige också är jag gärna med, annars får jag önska alla lycka till!

  SvarSlett
  Svar
  1. Giveawayen gjelder i Sverige også :D Så hyggelig at du setter pris på at jeg er tilbake, Lotten.

   Slett
 14. Hadde Ild innom hus, men så måtte jeg dra fra den i juleferien (var ett tøft valg) og når jeg kom hjem igjen måtte den inn på biblioteket igjen. Slikt kan det gå. Gleder meg da å lese den og har alt satt meg på ventelisten igjen:)

  Ingen undergang, heldigvis! Har jo så mye jeg skal gjøre dette året, så jeg hadde blitt litt forbannet hvis det hadde skjedd noe! Men litt action hadde jo ikke vært dumt!:) Likte litt at Bruce Willis reder oss alle, hehe:)Hadde jo da blitt virkelig interessant å lese avisen dagen derpå:)

  Er gjerne med på den flotte giveawayen!:)Ha en fin søndag!Klæm!

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat det har jeg gjort en gang eller ti også he he. Godt man bare kan sette seg på listen igjen og prøve på nytt senere da :)

   Håper du har en super søndag, Isabella. KLEM!

   Slett
  2. Heldigvis er den listeordningen uendelig!:) Stor lykke! :D

   Kos deg videre! Klæm!:)

   Slett
 15. Er med på giveawayen. Vinner jeg vil jeg tvinges til å skjerpe meg med lese-engelsk prosjektet jeg startet i høst.

  SvarSlett
  Svar
  1. For et flott prosjekt, Tone. Jo, mer man leser på et annet språk jo bedre glir det jo også er det en flott måte å lære mer språk på syntes jeg.

   Slett
 16. Jeg blir gjerne med på giveawayen! :D Jeg har Ild liggende på bordet ved siden av meg, på norsk. Blir spennende å lese fortsettelsen. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke mye dødtid i disse bøkene. Her skjer det stort sett noe i hvert eneste lille kapittel.

   Slett
 17. Jeg er gjerne med på Giveawayen din. Var litt redd for at det ikke ble Smakebit på søndag på nyåret, da dette tiltaket er så bra! Følger bloggen din med stor interesse. Ha en nydelig søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg måtte bare ha meg en god juleferie, det er deilig med litt bloggfri avogtil :) Men en smakebit på søndag blir ikke borte med det første ;)

   Det er veldig hyggelig at du følger med!

   Slett
 18. Absolutt grunn til å feire, det blir jeg gjerne med på!
  Bra smakebit - ha en fortsatt fin søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant, det er virkelig ikke ofte vi har så god grunn til å feire noe ;)

   Slett
 19. Cirkelnböckerna är så bra. :) Du har väl sett att det kommer ett seriealbum med berättelser från Engelsfors (tror den ska heta det - Berättelser från Engelsfors) under våren?

  Jag är gärna med på giveawayen. Det ser ut som en spännande bok. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har såvidt lagt merke til det på Cirkelns Facebook-side tror jeg det var. Gleder meg!

   Slett
 20. Jeg er gjerne med på Giveawayen din..:)

  SvarSlett
 21. Høres ut som en spennende bok, jeg er med. :)

  SvarSlett
 22. Prøver lykken :)

  Carpe diem

  SvarSlett
  Svar
  1. Da ønsker jeg deg riktig lykke til :)

   Slett
 23. Jeg vil gjerne være med på give away :-) :-)

  Hilsen Camilla

  camillakarlsen78@yahoo.com

  SvarSlett
 24. Jeg blir gjerne med på givaway'n!

  -Ida Johanne-
  ida_jc@hotmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint, lykke til og riktig godt nyttår, Ida Johanne :)

   Slett
 25. Oi, hvorfor har jeg ikke oppdaget denne bloggen før? Looove it :)
  hiver meg gjerne med på giveaway også :)
  tina.triger@live.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var utrolig hyggelig sagt, Tina. Masse lykke til i trekningen og velkommen tilbake :)

   Slett
 26. Av någon anledning har det inte blivit av att jag har läst Cirkeln eller Eld. Får se om jag gör det nu när tredje boken kommer ut i år.

  Jag är gärna med i giveawayen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan jo være lurt, hvis du liker bøkene behøver du jo ikke å vente på noen oppfølger :) Lykke til!

   Slett
 27. Den høres fantastisk ut! Elsker å drømme meg vekk til en annen tid :)

  Jeg krysser fingrene i spenning!

  anettesoumjensen@gmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør jeg også, og det å få se ting med nye øyne og kanskje fra et annet ståsted enn det man selv har :) Lykke til.

   Slett
 28. Jeg prøver lykken :)
  Boken høres kjempe god ut:)
  Jeg er blitt en real bokorm,
  når jeg ikke sitter med en bok i fanget da har jeg en lydbok på stereo anlegget eller på en digi spiller.
  Akkurat nå holder jeg på med to bøker :)
  Jan Melhum med "en god sak" & Harlan Coben med "Tilgi meg" Ene har jeg på anlegget på soverommet og andre har jeg på Digibok,den tat jeg med meg når jeg skal ut og på bussen :)
  Så man kan godt si jeg ELSKER en god bok :)
  Krysser fingrene og håper..
  Ønsker deg en videre fin søndags kveld,å i morgen er det ny uke nye muligheter...
  Stor nyttårs hilsen fra Monica Karin
  canim_monica@hotmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nesten som å høre om meg selv det, Monica. Jeg er spesielt glad i lydbøker fordi det da faktisk går an å gjøre ting mens man lytter til en god bok på samme tid. Husarbeidet blir så mye mer morsomt da ;) Lykke til og tusen takk for at du stakk innom.

   Slett
 29. Så urolig bra respons på "En smakebit" i dag. Det er tydelig at folk har savnet spalten i romjulen :) Jeg prøver gjerne lykken på give-away'en, det var et flott tiltak! Jeg rekker ikke å komme med eget bidrag i dag. Julen er nå offisielt avsluttet og sommer(!)-gardinene er tilbake på kjøkkenet. Jeg regner med at det meste av nisser er ute av ditt hjem også? Ha en fin leseuke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er utrolig hyggelig å se at folk har savnet utfordringen i juleferien. Neida, her er det nisser enda, men de ryker nok i morgen. Egentlig pleier jeg å ha jul til 20.dag etter gammel norsk bondeskikk, men i år har det vært så mye juleselskaper at jeg er litt leit pynten som føles mer som rot i øyeblikket hehe.

   Slett
  2. Og lykke til, det må jeg jo ikke glemme :)

   Slett
 30. Jeg vil gjerne være med :) Elsker bøker!

  Ida Lind
  urettferdig(ætt)live.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, Ida, da har du kommet til den rette bloggen ;) Lykke til!

   Slett
 31. Håper å få være med på giveawayen! For et flott boksted dette var!

  Beste hilsen
  Bente Hagen
  netlohell@hotmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Bente :) Ønsker deg en flott uke og lykke til i trekningen.

   Slett
 32. Svar
  1. Da må jeg nesten få en e-postadresse jeg kan kontakte deg på, Tina :)

   Slett
 33. Hell og lykke i trekningen, Simon :) Ha en super uke!

  SvarSlett
 34. Jeg vil gjerne være med :)
  Camilla, toyotacrown@hotmail.com

  SvarSlett
 35. Nå er det lenge siden jeg var med og presenterte en smakebit her hos deg, så nå var det virkelig på tide. :-) Vil gjerne være med på trekninga i Giveaway'en, jeg! :-)

  SvarSlett
 36. När nu boken inte var på norska *skämsrodnar* är jag också gärna med i utlottningen! Och tack för en fin smakebit! "Eld" är ju en av de nominerade till Bokbloggarnas litteraturpris här i Sverige, ett pris från oss bokbloggare till den bok (på svenska) som vi tyckte allra mest om under förra året. Spännande att se om den vinner!

  SvarSlett
 37. Hehe...hipp hurra for at verden går videre :)
  Jeg deltar gjerne i giveawayen din :)

  (signe4@hotmail.com)

  SvarSlett
 38. Jeg er med :D¨
  Rannveig Kh
  rankh@hotmail.no

  SvarSlett
 39. Har akkurat samme boksmak som deg så denne vil jeg nok like. Melder meg på konkurransen og krysser fingrene.

  tsae86@hotmail.no

  SvarSlett
 40. Jeg vil også være med! :)

  sighal@live.no

  SvarSlett
 41. Hei!
  Jeg vil gjerne være med på giveaway. Vanskelig å finne gode bøker å lese....

  mf.i@hotmail.com

  SvarSlett
 42. Jeg er med! :D Elsker å lese om 2. verdenskrig og om hvordan folk hadde det. Leste "Sirkelen" i fjord og skal snart begynde på "Ild" :-D

  ing3ii4@hotmail.com :]

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.