RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 11. februar 2013

Bokanmeldelse: Ild av Sara B. Elfgren og Mats Strandberg

Ild skuffer ikke og er en verdig oppfølger til fenomenet Sirkelen(enda ikke plukket opp boken? Vel hva venter du på?!). En vanskelig rettssak og hjernevasking er bare noen av problemene jentegjengen støter på i den andre boken i den veldig spennende Engelsfors trilogien.Den svenske jentegjengen(heksegjengen) kjemper fortsatt med tiden mot apokalypsen, som skal være rett rundt hjørnet. Men også denne gangen får de andre utfordringer de må ta løse på ferden frem mot endetiden. En sekt, Positiv Engelsfors, dukker opp fra tilsynelatende ingensteds og store deler av stedets befolkning har latt seg hjernevaske.

Be positive or die trying


Sektens filosofi er enkel(slik jeg antar den er i The Secret av Rhonda Byrne), tenk positivt og det vil gå deg godt, unngå folk som er negative, ja for du vet vel at alle som ikke har det så bra har seg selv å takke? Merkelige, og slettes ikke veldig positive, ting skjer rundt gruppen og hovedpersonene våre mistenker at det kan være noen med utenomjordiske krefer som står i kulissene og trekker i trådene.

Realisme

Det jeg likte særdeles godt med Sirkelen var den fine blandingen mellom fantasy og realisme, denne balansen oppretteholder forfatterne fint i Ild. Jeg syntes det er flott at Sara B. Elfgren og Mats Strandberg forteller en historie som kan få noen og enhver til å tenke. Kjenner du egentlig folk rundt deg så godt som du tror? Hva er det som får et menneske til å oppføre seg slik som det gjør? På godt og på vondt, vi påvirkes av våre nærmeste og vårt nærmiljø.

Savnet

I min omtale av Sirkelen nevnte jeg vel at jeg savnet mer tid med en av hovedpersonene i historien, nemlig Ida. Heldigvis fikk vi bli bedre kjent med henne i Ild. Ida er fortsatt like lite sympatisk som man kunne gjette seg til i Sirkelen, men tiltross for dette er det umulig å la være å bli fascinert(og ja, kanskje tilogmed bli glad i) av henne som person.

Slutten?
Jeg grein så snørr og tårer rant, jepp jeg er delikat som få! Nå er jeg DESPERAT etter den tredje og siste boken i trilogien. Jeg gruer meg faktisk litt til å lese den, for etter det er det faktisk slutt. No more Engelsfors *gråter litt igjen* ;)

Andre bloggere om boken:
Ikke bare ei bok, I Ninas Bokverden, Siljes skriblerier, Bøker og sånt
Har du omtalt Ild så legg gjerne igjen en link i kommentarfeltet så skal jeg linke til din bokomtale også.

Boken?
Den leste jeg faktisk på svensk. Kjøpte den innbundne utgaven fra Adlibris straks boken hadde blitt sluppet i Sverige.


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. . Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, hvor du kan finne en oversikt over de fleste norske bokblogger

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

14 kommentarer:

 1. Fantastisk bokomtale!! Og jeg sier meg HELT ENIG!! Den er bare så utrolig bra at det vrir seg i meg når jeg tenker på at det bare er en bok igjen i serien. Slutten var fabelaktig og snørr og tårer rant hos meg også. Tenker jeg leser nummer tre på svensk slik som jeg gjorde med den forrige, så slipper jeg å vente så innmari lenge :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen, tusen takk for det, Anette :) Ja, dette er virkelig en spennende trilogi og det blir virkelig trist når vi må forlate de flotte jentene i Engelsfors.

   Slett
 2. Så glad for å lese at det ikke var bare meg som digga denne! Takk for link btw:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er i godt selskap, May Brit ;) Bare hyggelig, leserne fortjener jo å få se hva bokbloggsfæren mener om boken :) Så langt har jeg ikke lest en eneste negativ omtale av Ild.

   Slett
 3. Engelsfors-serien ær underbar. Ælskar hur de beskriver alla karraktærer och omgivningar. Storyn hade jag nog tyckt var sådær om det inte var før deras fantastiska skrivsætt som gør att man inte kan lægga ifrån sig boken. Skøn læsning, helt klart :) Længtar till Nyckeln kommer ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Historien er vel ikke original og nyskapende, men som du sier så er det forfatterenes måte å skrive på som bare suger deg inn i historien uansett.

   Jeg gleder meg veldig til Nyckeln gis ut jeg også, det er vel ikke så alt for lenge til det nå :D

   Slett
 4. Hehe, ja jeg kan kun anbefale dig at gå i gang med Divergent - det var en af de bedste bøger jeg læste i 2011! Insurgent var ikke helt lige så god, men bestemt stadig værd at læse, så nu glæder jeg mig til den sidste bog, så vi kan se hvordan det hele slutter. Hehe.

  Tusind tak - og jeg er også helt vild med din blog (har siddet og klikket rundt i en times tid - fedt design!) Og det er helt fint at du skriver på norsk. =D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen, tusen takk :) Så hyggelig å høre at du kikket deg litt rundt om på bloggen.

   Slett
 5. Ja, Ild var veldig god :-) Jeg gleder meg til den siste boka, selv om det også blir litt trist å forlate Engelsfors... Flott omtale, Mari! Og takk for link.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det og bare hyggelig, Silje :) Ild var god og litt tårefremkallende.

   Slett
 6. Åhh, jeg må bare eje denne bog! Laughs. Og jeg er super glad for at du siger, at den virker god – m.å – b.a.r.e – l.æ.s.e – d.e.n! =D

  Uhh, nej det havde jeg slet ikke set. Spændende. Det må jeg kigge på – tak for linket!

  Uhh, jeg burde måske snart læse cirklen af Elfgren og Strandberg - jeg fik den for laaang tid siden, men har ikke fået den læst, fordi den fik en masse dårlige anmeldelser... Hmm, måske jeg skulle komme i gang. =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sirkelen er kanskje ikke en helt original historie, men forfatterne er utrolig dyktige til å skrive gode og troverdige karakterer(og historien er spennende) :) Syntes jeg da.

   Slett
 7. Bra omtale! Likte boka kjeeeempe godt og det ble snørr & tårer om hverandre mot slutten. Kattepusen min satt ved siden av meg når jeg leste slutten og hun så rart på meg der jeg satt og snufset ,og tørket tårer:).

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Nina. Ja, da kan jeg tenke meg at hun lurte ja he he. Dyr merker jo som regel hva slags humør vi er i :)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.