RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 10. februar 2013

Bian Shen - En smakebit på søndag

Det er igjen på tide med En smakebit på søndag og i dag er jeg med selv også, hurra! Akkurat nå leser jeg debutromanen til Torbjørn Øverland Amundsen, nemlig Bian Shen, når jeg ikke ser på tv vel og merke. I helgen har det blitt mye Idol, MGP og vintersport. Har det blitt mye lesing på deg i helgen?


Bian Shen er skrevet av den norske debutanten Torbjørn Øverland Amundsen.

Først av alt så må jeg få si gratulerer så mye til Margaret Berger som vinner av den norske MGP finalen(Eurovision)! Hun var en av mine favoritter sammen med Fjellfolks sang Ulvetuva(som jeg forøvrig egentlig ikke kan høre på uten å felle en tåre eller to).

Har du enda ikke hørt sangen I Feed You My Love så kan du få den med deg her nå i dag:

Her er min andre favoritt Fjellfolk med sangen Ulvetuva. Hvorfor syntes jeg sangen er så rørende? Fordi den er basert på et sagn om et ungt par som skulle gå over fjellet. Damen ventet barn og gikk i fødsel der oppe på fjellet, mannen løp avsted for å finne hjelp. Før han rakk frem med hjelp ble både mor og barn tatt av ulv. Trist!


Vel nok om MGP, over til dagens smakebit

Ungdomsboken Bian Shen har fått utrolig mye ros på den korte tiden boken har vært i salg, det skal bli spennende å se om jeg er like begeistret som omtrent alle andre når siste side er fortært. Me får no sjå. Her er ukens smakebit fra meg:

De snakker i munnen på¨hverandre, synger mens de jamrer seg. Om æren skal gis, om tørsten som må slukkes. Men jeg ser det i ansiktene deres. Sangen skjuler ikke frykten, den gir den bare en maske. Ansikter uten lys, fordekte skrik.

Svensk, dansk, finsk eller norsk blogger? Alle er velkomne til å delta(eller bare lese om man heller vil det) på denne ukentlige bloggutfordringen . Oppdag spennende bøker og finn nye bloggfavoritter.

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Skriv en bloggpost hvor du deler noen valgfrie setninger fra boken du leser nå.
  OBS! Vennligst ingen spoilere. Legg inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen på denne siden for å få besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
 • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) 
 • Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday Loading InLinkz ...


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. . Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, hvor du kan finne en oversikt over de fleste norske bokblogger

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

41 kommentarer:

 1. Nå slet jeg fælt med å legge inn bilde i linken.... men det gik til slutt.. Den boksen kommer for langt ned...
  Og så sier jeg som deg Gratulerer til Margaret. ! Best låt og best frremføring.:) Hitrajente! Heia heia!
  jeg har spillt den mange ganger på youtube i kveld..) Veldig bra!

  God bedring Mari.:)


  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var knallbra! Jeg måtte stemme på henne i gullfinalen. Minstemann i huset heiet på Adelén og Sirkus Eliassen, de to sistnevnte er jo morsomme fyrer egentlig.

   Jeg er forresten nesten like frisk som en fisk nå, det er utrolig godt!

   Ønsker deg en flott søndag, Anita.

   Slett
 2. Kristine T. Davidsen10. februar 2013 kl. 02:03

  Nei ikke blitt så mye lesing verken i helgen eller siste uken. Mye sykdom og lite krefter har sørget for det. Men hat lest litt i kveld. Og hører på lydbok når jeg strikker. Akkurat nå hører jeg Ritualer av Mo Hayder. Tidligere har jeg lest både Fuglemannen, Kuren og Tokyo av henne. Jeg er glad i krim og leser/hører mye av det når jeg leser andre ting enn de historiske pocket seriene jeg følger. :-)

  En god søndag til deg!! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Min yngre søster er veldig begeistret for bøkene til Mo Hayder. Selv er jeg litt redd for at det er hakket for skummelt for meg. Når det er sagt så har jeg Skin(Hud) stående i bokhyllen her og jeg skal prøve meg på den en dag.

   Lydbøker er så utrolig kjekt, jeg liker at man faktisk kan lese selv om man bruker hendene til noe helt annet enn å holde en bok. Man kan legge sammen klær, vaske gulv etc. mens man lytter til en god historie.

   Slett
 3. Jeg har lest på fredag og på lørdag leste jeg noen få sider (fire) da jeg sto opp. Jeg tviler det blir noe særlig tid til lesning i dag.

  Flott at du leser en debutant da! Jeg er glad Margaret vant, selv glemte jeg helt av det og så på Hver gang vi møtes på TV2. Jeg er i tvil om Margaret klarer å levere med stemmen sin i låta i Den Store Konkurransen. Den er jo veldig skjør. Det kan enten gå veldig bra eller veldig dårlig tror jeg. Håper på det første!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir veldig spennende å se i mai, det jeg er sikker på er at vi umulig kan få 0 poeng denne gangen.

   Slett
 4. Lest ferdig og fått skrevet om min opplevelse med bøkene Da Vinci-koden og boken om isralerne. Så dette har vært en god leseuke.Beste låt for MGP tror jeg, fenger allerede første gang en hører den og da har den en mulighet selv om hun ikke har den største stemmen. Margaret har en navnesøster her i huset som håper at Margarets berømmelse kan gjør at voksne klarer å få med seg navnet hennes og ikke kaller henne Margrethe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hørtes ut som en flott leseuke du har bak deg der, Tone :)

   Jeg skjønner frustrasjonen til din Margaret, Tone. Det er svært mange som har kalt meg Marit oppgjennom årene og det syntes jeg var ganske irriterende.

   Slett
 5. Her har det gått i vintersport på tv og filmer denne helgen. Litt tid til lesing har det også blitt, på sengen og da har jeg en tendens til å sovne ganske fort. MGP ser jeg ikke på lenger, men sangen du nevner her skal jeg få med meg.Ha en fin morsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gratulerer så mye med morsdagen til deg også, Beathe! Håper du fikk kost deg med gulløpet til Emil tidligere i dag, det var utrolig spennende.

   Slett
  2. Det var nesten litt for spennende,det var jo i ren Northug stil han gikk over målstreken. Glemte jo å snakke om boken i sted, denne har jeg på vent og ser frem til å lese denne, er rimelig spent.

   Slett
 6. Det låter som att du har haft/har en härlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den har ikke vært så aller verst nei ;) Og i dag har min kjære samboer lagd en vaffelrøre, så i kveld feirer vi morsdag med mine foreldre, vafler og kaffe. Det blir hyggelig.

   Slett
 7. Fulgte med på "Hver gang vi møtes", samt leste videre i "De siste tider", som jeg har gitt smakebit fra i dag. Fin låt, men usikker på om det er en intenasjonal MGP-vinner...

  Skal også snart igang med å lese "Bian Shen" - gleder meg, og nå desto mer etter både å ha lest intervjuet med forfatteren hos Bokelskerinnen, samt lest din smakebit her : )

  Riktig fin søndag og - god bedring! Kos deg med dine nyinnkjøpte bøker - flere av de virket spennende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi ser også på "Hver gang vi møtes", men vi tar opp reprisen som begynner rundt halv ett på natten også ser vi den i løpet av søndagen. Det skal bli spennende å se hvordan vi gjør det i årets MGP finale. Jeg må si at jeg digger det sirkuset.

   Gratulerer så mye med morsdagen, dex og en riktig fin søndag ønskes deg og dine også :) Jeg er heldigvis frisk igjen nå og det er herlig!

   Slett
 8. Ikke mye lesing denne helgen, satser på noen sider i kveld. "Bian Shen" virker som en dramatisk debutbok, blir spennende å høre hva du synes etter at den er ferdiglest.

  Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jeg faktisk spent på selv også he he, alle ser jo ut til å elske boken, men så langt skurrer det litt for meg.

   Håper du har en riktig fin søndag, Melusine.

   Slett
 9. Så gøy at flere så på det i går! :D Jeg er egentlig veldig glad for at Margaret vant, selv om jeg heiet på Sirkus Eliassen!

  Bian Shen har jeg veldig lyst til å lese! Men jeg tror jeg vil lese litt flere anmeldelser før jeg kaster meg uti den :) (Jeg liker å vite litt hva jeg går til)

  Ha en riktig fin morsdag i dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sirkus Eliassen er to morsomme fyrer! Jeg liker dem og av de som gikk videre til gullfinalen så tror jeg nok showet deres var blant de bidragene som kunne gjort det godt i den europeiske finalen.

   Det skjønner jeg, Amanda. Jeg føler det slik med noen bøker jeg også, noen ganger vil man vite litt mer.

   Ønsker deg en flott søndag!

   Slett
 10. Jeg er ikke interessert i verken vintersport eller granprix, så hos meg har det blitt mye lesing. Takk for kjempefin smakebit, som jeg har notert meg bak øret. Ha en kjempefin fastelavnssøndag/morsdag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da blir det bare ekstra mye tid til lesing da, Tine. Det er jo aldri negativt. Gratulerer så mye med morsdagen :)

   Slett
 11. Har lest litt i helgen, skulle skrive oppgave, men så har formen ikke vært bra, så har kosa meg med å lese i stede, men det har nok vært mest Tv-serie titting:)Har da lest på Stolthet og fordom av Jane Austen, så koselig. Forresten fine bokjøp du har gjort deg i sykdomsperioden, godt å høre du er bra igjen:)

  Har ikke fulgt med på MGP, men må si jeg likte Margarets sitt bidrag, skulle bare hun hadde litt mer kraft i stemmen:) Skal da følge med senere og heie:)

  Bian Shen gleder jeg meg også å lese på, men må nok vente litt til i køen:) Takk for smakebiten og ha en herlig frisk søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Riktig god bedring, Isabella. Jeg håper formen din snart er stigende og at du orker å ta fatt på oppgaven din :)

   Vi får se om hun klarer å heve seg enda et hakk til mai. Jeg gleder meg til å se alle de europeiske bidragene, det er alltid gøy selv om ikke alt er like bra.

   Slett
  2. Takk for det Mari, er allerede i bedre form, men har da vært mer oppslukt av safirblå enn oppgaven. Skummelt hvor raskt man kommer seg frem i den boken, over halveis alt:)

   Blir spennende å følge med på hvem som vinner!Da blir det god mat og vin, gøy å gjøre litt ekstra av kvelden hvordan det nå ender:)Bruker da å være mye variert, men det er jo litt av sjarmen med å se på:) Ha en videre fin søndag:)

   Slett
  3. Det er helt klart en del av sjarmen, både de gode bidragene og de mindre gode, men veldig underholdende bidragene ;)

   Slett
 12. Så ni är redan klara med att utse bidrag till MGP? Vi är mitt uppe i alla deltävlingar och har flera veckor kvar till final. Jag såg gårdagens deltävling och minns inte hur en enda låt gick ...

  Spännande med en smakbit från en bok som jag aldrig har hört talas om tidigare. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er fort ferdig her ;) Det kan hende det har noe med at vi er færre innbyggere her i Norge, så MGP sirkuset er litt kortere her.

   Da var nok ikke vinnersangen i den deltävlingen du så på i går da, Marika. Vinneren bør jo være en sang man minns ;)

   Slett
 13. Har ikke sett noe som helst av MGP delfinalene. Men regner med å følge med når den blir sendt i mai(hovedfinalen).

  Spennende smakebit! Har den boka i bokhylla et sted,og den virket spennende etter det jeg har lest på vaskeseddelen:)

  Ha en fin morsdagen forresten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Nina. I kveld blir det enkel servering med kaffe og vafler her med barna og besteforeldrene. Det regner jeg med blir hyggelig.

   Vi har alltid pleid å ha fest når det har vært finale, men de siste årene har ikke det blitt noe av. Men vi har hatt besøk og gjettet på vinneren, vi førte poeng og slikt alle som var her i fjor. Nerding på høyt nivå altså, kanskje aller mest fordi jeg var så ivrig på det he he.

   Håper søndagen din er fin, Nina :)

   Slett
 14. Tack för smakbiten och musiken. Det är alltid skoj att kolla på konkurrensen från andra länder;-) Här i Sverige pågår ju delfinalerna.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg til å se hvilket bidrag dere ender opp med i finalen i Malmø, Lotten :)

   Slett
 15. Her har vi definitivt hatt mer fokus på vinteridrett enn melodifestival, men det er absolutt helt greit at de har litt for alle! Jeg har nok ingen forhåpninger om at alle skal bli like entusiastiske når det gjelder ski, snø og vinter som det jeg er ;o)
  Gleder meg til å lese Bian Shen ifm "Samlesing av norsk fantasy" hos Elisabeth med bloggen Bokstavelig talt; spennende idé og spennede med debutant...
  Ønsker deg ei uke fylt med sprudlende energi!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er nok, dessverre, langt mer entusiastisk til vinter på tv enn i det virkelige liv. Du kan godt si at jeg ikke akkurat er født med ski på beina, men jeg øver meg på å like det.

   Slett
 16. Gratulerer så mye med dagen til deg også!! Her har det heller ikke blitt så mye lesing i helga. Har hatt jobb og ellers masse annet på tapetet, så boken har jeg bare funnet frem sånn innimellom. Er superfornøyd med vinneren av MGP i går og syns den er en skikkelig fryd for øret. Gjett om det blir spennende 18 mai :):)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sangen er så definitivt catchy fra første gang man hører den og det er positivt. Det er ikke så rent sjelden man må høre en låt et par ganger før den fenger. Gleder meg veldig til 18.mai :)

   Slett
 17. Riktig god senkveld i stua: )
  Var akkurat en snartur inne på Ubok.no - fant deg og har sendt deg en venneforespørsel : )

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig! Da skal jeg akseptere den nu :)

   Slett
 18. Akkurat som deg holdt jeg en knapp på Margaret! Hurra for det. God ny uke til deg!  SvarSlett
 19. Denne boka ble jeg nysgjerrig på! Håper du skriver omtale om den snart :)
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tipper en omtale kommer i neste uke, Pia. Ha en strålende uke :)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.