RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

lørdag 9. februar 2013

Hva gjør man når man er syk? Jo, man shopper bøker.

Hva gjør man når man er syk og stuck i sofaen? Jo, i de øyeblikkene man er frisk nok så trøsteshopper man på nettet. Har du lyst til å se hva som havnet i postkassen min kanskje?


En fin liten haug med bøker fant veien inn i mitt hus i løpet av januar/begynnelsen av februar.
Hele åtte bøker har kommet inn i hus så langt og et par til er fortsatt på vei til min postkasse. Som jeg allerde har fått kringkastet noen ganger nå så lå jeg på sofaen store deler av januar og hadde dermed anledning til å syntes synd på meg selv opp til flere ganger. Her er beviset på at jeg virkelig veltet meg i selvmedlidenhet... Vi sier at selvkontrollen ble en smule påvirket av høy feber, ja det er en riktig så god unnskyldning.


Men Mari, ærligtalt har ikke du allerede to utgaver av Laini Taylors Daughter of Smoke and Bone?


Joda, det har du helt rett i(men de kan jeg jo gi bort!), jeg har den engelske utgaven og den norske, men jeg ønsket virkelig å eie trilogien i den amerikanske utgaven. Og siden jeg hadde bestilt den amerikanske utgaven av Days of Blood and Starlight så måtte det bare bli slik. Jeg elsker disse bokomslagene! 

The Bed Book of Short Stories er en samling noveller fra en rekke afrikanske forfattere.


Denne fant jeg via en video på YouTube, og det hørtes ut som en flott samling. I tillegg så passer den jo inn i les 12 noveller målet mitt for 2013.Alle novellene har seng som utgangspunkt for historien i en eller annen form(glede ved barnefødsel, sorg ved dødsleie også videre).

DRAGER

I A Natural History of Dragons får vi servert (de fiktive) memoarene til Lady Isabella Trent, hun forsket på drager hele sitt liv. Nå er hun en gammel dame og vil skrive historien om sitt liv og virke. Utrolig stilig bokomslag som viser oss anatomien til en drage. Boken er satt til Victoria tiden og jeg har et inntrykk av at den har et strøk av Austensk preg over seg. Et lite utdrag fra boken:

By and large these shall focus on those expeditions which led to the discovery for which I have become so famous, but there shall also be occasional digressions into matters more entertaining, personal, or even (yes) salacious. One benefit of being an old woman now, and moreover one who has been called a “national treasure,” is that there are very few who can tell me what I may and may not write.


 

Mer Laini og The Tragedy Paper

Laini Taylors husbond er illustratør og for noen år siden bestemte de to seg for å samarbeide om en bok. Laini skrev tre historier om kyssing, derav Lips Touch Three Times, mens mannen hennes, Jim, tegnet en rekke vakre illustrasjoner til historiene. Jeg har satt fore meg at jeg må lese alt av Laini Taylor og da er denne boken intet unntak. De vakre illustrasjonene er et stort pluss. The Tragedy Paper handler blant annet om forbidden love og hovedpersonen er en albino gutt som bare ønsker å komme gjennom videregående ved å være mest mulig usynlig.

Døde bier og første gangs bakrus

From What I Remember kjøpte jeg rett og slett fordi historien høres utrolig morsom og sjarmerende ut. Til en dag jeg behøver en liten pick me up, rett og slett. The Death of Bees høres ut som en veldig interessant oppvekstroman om to unge jenter som prøver å holde verden på en armlengdes avstand etter foreldrenes død. Foreldrene døde på mystisk vis og jentene har begravd dem i bakgården. Noen i nærmiljøet oppfatter ganske fort at noe ikke er som det skal i familien til Marnie og Nelly.


Moralen i dette innlegget er: Husk å kle godt på deg i vinterkulden så du ikke gir ulumskhetene minste motstandsvei og ender opp med en overfylt bokhylle. Ha, ha!

Takk og lov for at jeg fikk antibiotika etter tre uker, ellers så er det virkelig ikke godt å si om dette hadde vært plass til noe annet enn bøker i dette huset.

Fant du noe av interesse i bokbunken min kanskje?Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. . Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, hvor du kan finne en oversikt over de fleste norske bokblogger

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

12 kommentarer:

 1. Kristine T. Davidsen9. februar 2013 kl. 17:42

  En fantastisk blogg du har Mari!!! Elsker den!!! ♥

  Jeg elsker som deg også bøker, men etter en svært tøff cellegift behandling i 2010, har jeg slitt så veldig med konsentrasjonen og husken, at det kun har blitt noen få større/tyngre romaner. De blir for kompliserte og jeg faller av lasset. De er for tykke med for lange kapittler og ikke minst er språket for tungt!! Så jeg har for det meste lest pocket serie bøker de siste 2 1/2 årene. For der er språket mye lettere og bøkene mye tynnere. Så de klarer jeg. :-)

  Men jeg øver og klarer mye mer vanlige bøker nå enn jeg gjorde!! Og jeg er stolt som en hane, tro meg!! ;-) Enda er det et godt stykke igjen å gå av veien til målet om å klare å lese like mye som før. Men jeg er på vei!! :-) Og en utrolig god støtte og oppmuntring på den veien er en slik blogg som din!!! ♥ ♥ ♥ Det å lese om din kjærlighet til bøker og dine boktips og tanker rundt bøker og lesing, er en god boost for meg til å nå mitt mål!! ♥ Så tusen takk for alt du gir av deg selv her inne. Du skal vite at det betyr utrolig mye!!! ♥ ♥ ♥ Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen, tusen takk for en fantastisk koselig kommentar, Kristine! Det setter jeg stor pris på.

   Det er leit å høre at du har måttet gjennom en så tøff behandling, men jeg håper den var effektiv og at du er frisk igjen.

   Det er det som er så fantastisk med bøker, det er så utrolig mye å velge i.

   Så utrolig flott at du trener deg opp igjen med lesingen, det høres ut som om målet er innen rekkevidde for deg. Det aller viktigste syntes jeg er gleden ved å lese historier man selv syntes er fengende.

   Selv leser jeg en overvekt av bøker som mange mennesker nok vil mene er lett litteratur i og med at jeg er så glad i litteratur som forlagene markedsfører til ungdom. Men det er en tid de færreste av oss glemmer og de fleste av oss kan relatere oss til på en eller annen måte.

   Slett
  2. Kristine T. Davidsen11. februar 2013 kl. 11:06

   Nå har jeg tatt frem boken Byssan Lull av svenske Carin Gerhardsen. Krim. Liker hennes bøker veldig godt. Leste Tampen Brenner ved juletider. I tillegg er det Pepperkakehuset (som er den første i serien) og så kommer det en etter den jeg holder på med nå som heter noe sånt som Død Manns Hånd.. Leser også krimmen Ensomme Hjerter av det danske søskenparet Lotte & Søren Hammer. Deres bøker liker jeg også godt. De har i tillegg skrevet Udyr og Demonen som gråt. :-) Leser stort sett bare krim når det kommer til denne typen bøker. Men har også to bøker av Victoria Hislop, Hjemkomsten og Tråden, som jeg gleder meg til. Og så lånte jeg nettopp Fortellingen i Fiolinen av Nathasa Solomons på biblioteket. Den ser jeg frem til. :-)

   Har lenge hatt lyst å lese flere ungdomsbøker. Har stående de tre første bøkene i serien Hest og Hemmelighet av Christine Mysen. På tide å lese dem nå. Lånt på biblioteket. Moren hennes Jane Mysen, er en høyt elsket seriebok forfatter. Av henne leser jeg serien Flammedans, men hun har også skrevet Utvalgt av gudene og Barn under månen. De to sistnevnte har jeg ikke lest. Men spesielt Utvalgt av gudene, som er fra vikingtiden, har jeg lyst å lese. Den er desverre utsolgt og må kjøpes brukt fra private om man ønsker den.

   Har du bestemte steder du leser? Jeg leser over alt. Tlm på bussen kan jeg lese, til tross for støy rundt. Utrolig egentlig med min konsentrasjon, men det går faktisk. :-) Ellers leser jeg mye i sengen. Mens min bror f.eks. sier at sengen er til å sove i, ikke til lesing. ;-)

   Har lånt din ide om En smakebit på søndag og postet en slik pp facebook siden jeg ikke har blogg selv. Artig. Tenkte å holde frem med det, selv om det knapt blir registrert av mine venner der. :-)

   Og så lufte jeg på om du kunne anbefale meg noen gode bokblogger? Av de norske leser jeg din, Beathes Bokhylle oc Bokelskerinnen, men tar gjerne i mot tips om flere ogsp engekse/amerikanske. Tenkte det kunne være greit å trene opp det engelske språket mitt med å lese blogger. :-(

   Slett
  3. Jeg har Victoria Hislops Hjemkomsten liggende her jeg også. Gjorde et kupp på mitt lokale bibliotek når de hadde bokmarked i forbindelse med Verdensbokdag i fjor. Hele 5 kroner kostet den meg :)

   Nathasa Solomons bok har jeg veldig lyst til å lese, den har jeg sett flere finer omtaler av.

   Jeg leser litt overalt jeg også, men jeg sliter med å lese hvis det står på musikk i bakgrunnen. Det syntes jeg er forstyrrende. De gangene jeg sitter ved kjøkkenbordet med en rykende varm kopp te er nok faktisk de gangene jeg får lest mest, selv om kjøkkenstolene ikke er av de mest komfortable.

   Så hyggelig at du poster smakebiter på Facebook, kanskje du inspirerer en venn eller to til å ville plukke opp en ny bok? :)

   Her er noen tips om norske bokbloggere som alle leser ganske variert:
   Leserommet
   Ellikkens bokhylle
   Knirk
   Anettes bokboble
   Gråbekkas Bokblogg

   Her er noen engelskspråklige bokbloggere du kan kikke på:
   The Eclectic Reader - australsk bokblogg.
   Serendipity Reviews - britisk bokblogg.
   Parajunkee - amerikansk bokblogg.

   Enjoy ;)

   Slett
  4. Kristine T. Davidsen11. februar 2013 kl. 14:50

   Tusen takk. Skal kikke på dem litt senere. Nå sitter jeg og strikker lue. Skal felle i toppen og oppdaget da at det mangler litt av teksten i oppskriften. Men fant en oppskrift å sammenligne med og det er heldigvis ikke kritiske mangler. :-)

   Jeg klarer heller ikke lese til musikk. Blir for mye lyd og jeg blir for opptatt av å høre på musikken. :-)

   Slett
 2. Helt enig Mari, bokshopping er det som hjelper best mot sykdommen. :)

  Lips Touch Three Times er forresten skikkelig flott, og illustrasjonene gir novellene det lille ekstra. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har såvidt bladd litt i boken og lest de første sidene og det virker utrolig lovende. Men nå skal det sies at jeg forventer egentlig intet mindre av Laini Taylor ;)

   Slett
 3. Det er akkurat det man skal gjøre når man er syk! Det er ingen sykdom som ikke en heftig bokshopping ikke kan kurere! Bokshopping hjelper også mot: kjedsomhet, depresjon, overfylte bokhyller (da shopper man e-bøker), vrangvilje og overfyllte lommebøker (sistnevnte har imidlertid aldri vært et problem her). Det er den ultimate kuren mot det meste, og det beste?, det hjelper for de fleste! Og var på rim også! Jeg er nesten impregner ;o) Kos deg med bøkene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, for en rimsmed du er, Marianne :) Ebokshopping er jo fint som selvbedrag også.
   "Jeg har ikke handlet bøker, det ligger ingen nye bøker her og ingen emballasje som kan tyde på at nye bøker har kommet inn i huset" he he.

   Slett
 4. Gratulerer med nye bøker ;) Jeg ble veldig nysgjerrig på flere, men kanskje mest på The Tragedy Paper! Har aldri hørt om den før, men den virket veldig spennende! Håper du skriver om den når du er ferdig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Det skal jeg gjøre, Amanda. Vi får se når jeg kommer til den, men den bør jo prioriteres siden den nylig ble gitt ut.

   Slett
 5. Kule bøker du har fått i hus da! Den drage boka og novellesamlingen synes jeg ser tøffest ut! Kos deg med leseglede og forhåpentlig gode historier :-)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.