RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 10. mars 2013

Nærmere høst(selv om det er vår) - En smakebit på søndag

Er du på jakt etter nye bloggvenner eller spennende lesestoff? Du finner garantert begge deler i "En smakebit på søndag". 

 

Svensk, dansk, finsk eller norsk blogger? Alle er velkomne til å delta(eller bare lese om man heller vil det) på denne ukentlige bloggutfordringen . Oppdag spennende bøker og finn nye bloggfavoritter.

Hun svarer ikke, hvorfor gjør hun ikke det, det kommer ikke noen ord, bare noe annet, og det må han ikke se, det krisler i halsen, bobler, hull på såret, alt bare åpner seg. Hun går forbi ham, mot porten, åpner den, hører smellet i det hun løper bortover Biermanns gate.


Uprisen

Nærmere høst av Marianne Kaurin, som er boken jeg holder på med nå, er en av fem titler som er nominert til årets Upris. Boken handler om en 15 år gammel jødisk jente og hennes familie, som bor i Oslo under 2.verdenskrig. Så langt er boken god, man kan til en viss grad sette seg inn skoene til familien og føle på hvordan det var å leve i frykt og på samme tid har ungdommen behov for å leve et normalt liv. Drømmer om fremtiden; kjærliget og jobb.

Boken er den tredje av de fem nominerte bøkene som jeg tar for meg, planen er å rekke å lese alle de nominerte bøkene før prisutdelingen. Vil årets jury og jeg være enige om hvilken bok som har gjort seg fortjent til å få årets pris? Har jeg god nok kontakt med min indre 15-åring? Det gjenstår å se.


Uprisen - hva er det?

Her i Norge har vi en helt egen pris hvor ungdom styrer hvilke bøker(årets titler - dvs. 2012) som blir valgt i alle ledd. Over hele landet leser skoleklasser norske ungdomsbøker og skriver omtale av disse. Så går en nominasjonsjury(bestående av tre ungdommer som har søkt om å få sitte i juryen) gjennom alle innsendte omtaler og plukker ut fem bøker som nomineres til årets Upris.

Disse fem bøkene skal deretter leses av seks juryklasser rundt omkring i Norge, klassene skal så velge hvilken av de fem titlene de syntes fortjener årets Upris. Vinneren avsløres på  Norsk Litteraturfestival på Lillehammer mot slutten av mai måned. 

Hva slags forhold har du til ungdomsbøker? God søndag til deg :)Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Skriv en bloggpost hvor du deler noen valgfrie setninger fra boken du leser nå.
  OBS! Vennligst ingen spoilere. Legg inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen på denne siden for å få besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
 • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) 
 • Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday


 Loading InLinkz ...
Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

19 kommentarer:

 1. Spennende å lese om uprisen.:) Ungdomsbøker leser jeg svært sjelden, men det skjer.. Nå leser jeg Jørgen Brekkes siste krim- og den er veldig spennende.... blir vel ikke gjort noe særlig annet her før den er ferdiglest. ;) Ha en fin søndag.:)

  SvarSlett
 2. Forholdet til ungdomsbøker for tiden er innimellom å friste en tenåring til å lese mer bøker, som hun gjorde før. Siste bok jeg kjøpte til henne var Lille Ekorn av Linn T Sunne, og den leste hun. Mulig fordi boken handlet om en jente som spiller håndball som hun selv gjør. Jeg skal lese den selv etterhvert. Så jeg leser innlegg om ungdomsbøker. Takk for smakebiten. Jeg noterer meg denne.

  SvarSlett
 3. Så artig at du tar for deg alle bøkene før en vinner blir kåret! Denne boken la jeg merke til etter å ha lest en omtale av den, den er herved ført opp på ønskelisten. Ha en fin søndag:-)

  SvarSlett
 4. Vilket bra pris, på något sätt känns det vettigt att ungdomar för vara med och bestämma vilken ungdomsbok som är bäst :)

  Jag har ju själv läst en ungdomsbok nu, efter att ha hittat tillbaka till dem förra året. Ungdomsböcker, när jag själv växte upp, var inte speciellt bra, så det är med lite förvåning och mycket glädje som jag ser att det är väldigt annorlunda nu :)

  SvarSlett
 5. Selv om jeg ikke er ungdom lenger har jeg lest noen ungdomsbøker de siste årene.Har lagt merke til nærmere høst, så den står allerede på lese listen. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Interessant å lese om denne prisen, og en viktig en etter min mening. Ungdomsbøker leser jeg av og til, og har noen på leselisten. Blir spennende å se hvilken bok som får årets Upris :)

  SvarSlett
 7. Hei!
  Jeg leser nok ikke så mye ungdomslitteratur selv, men det er virkelig en viktig sjanger! Jeg håper og trur at Uprisen er med på å holde både fokus og kvalitet oppe når det gjelder bøker for ungdom. Har et par nieser som begynner å nærme seg denne målgruppa, og jeg ser nok for meg at jeg kan komme til å engasjere meg litt mer etterhvert ;o)

  SvarSlett
 8. Det ble en ungdomsbok på meg og i dag. Ikke en Upris bok riktignok.
  Jeg leser ganske mye ungdomsbøker, selvfølgelig fordi jeg leser mye fantasy og av det som blir gitt ut i Norge er mye ungdomsbøker.
  Ha en riktig fin dag Mari!

  SvarSlett
 9. Vilket intressant sätt att utse ett pris, det verkar väldigt vettigt!
  Jag har återupptäckt ungdomsböcker och läst en hel del sådana förra året. Roligast är när det blir samma som barnen förstås;-)

  SvarSlett
 10. Denne har jeg ikke hørt om, takk for fin smakebit. Jeg har nettopp hørt Faen ta skjebnen, og den likte jeg veldig godt. Skal også høre Katakombens hemmelighet, men den er vel mer barn enn ungdom kanskje??

  SvarSlett
 11. Jag läser väldigt lite ungdomsböcker, men eftersom barnbarnen läser sådana så ser man att utbudet är stort. Roligt med ett pris där ungdomarna får vara med och påverka!

  SvarSlett
 12. Det låter som om den här boken kan vara bra. Kul också med ett gatunamn som jag känner igen! Fast mer som trikkestopp än som gata. :)

  SvarSlett
 13. Interessant bok,og handlingen er lagt til blant annet Løkka - kjenner godt til Biermannsgate, som ligger rett ved meg. Liker godt hvordan du har valgt dine neste bøker på - er spent på dine meninger om de nominerte ungdomsbøkene : )

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 14. Takk for fin smakebit:) Uprisen har jeg ikke hørt om, men den hørtes spennende ut! Må være viktig for en forfatter å vinne en slik pris!

  jeg er veldig glad i ungdomsbøker, men leser for lite av de. Må gjerne ta meg sammen, da jeg forhåpentligvis blir norsklærer igjen til høsten ...

  Glad dag til deg!
  Pia

  SvarSlett
 15. Denne leste jeg ferdig forrige uke og likte den veldig godt selv om den var ganske vond til tider. Jeg forstår så langt godt hvorfor de tre bøkene jeg og du har lest er plukket ut. Nå har jeg ikke lest så mange av de andre norske utgivelsene, men noen og gjerne av de som har vært nominert til litterære priser av en voksen jury. Det er verdt å merke seg at ingen av de bøkene som var nominert til Brageprisen er nominert av ungdommene selv.

  SvarSlett
 16. Jeg likte den boken veeeeldig godt og heier på den ;)

  SvarSlett
 17. Ungdomgsbøker eller lettleste jentebøker er som regel det jeg leser mest i alle fall :)

  Sv; Nei, har ikke lest boken. Kanskje jeg burde prøve på det en gang i fremtiden. Filmen er jo i alle fall helt fantastisk og gripende!

  SvarSlett
 18. Den boken er i bokhylla mi:) Snuste litt på den i fjor,men så fikk trangen min til å lese flere bøker på en gang den til å legges på vent. Men skal plukke den den opp etter jeg ferdig med de bøkene jeg leser :)

  Takk for en fin smakebit! Så svar til spm ditt; har et bra og godt forhold til ungdomsbøker ,og føler det blir bare mer og mer bra utvalgt de unge (nå hørtes jeg gammel ut.hehe)


  SV;Takk:) Gleder meg til å ta fatt på de nye bokskattene:) Er nok mange fine rester etter mammutsalget=)

  SvarSlett
 19. Jag är ny på smakbiten och jag hoppas verkligen att jag har förstått det hela rätt?
  Kram Cissi

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.