RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 16. mars 2013

Tegneserieroman: Baby's In Black av Arne Bellstorf

Tegneserieromanen Baby's In Black er en gripende kjærlighetshistorie basert på forholdet mellom Stuart Sutcliff, det femte Beatles medlemmet, og den tyske jenta Astrid Kirchherr. At historien kommer i tegnet form, setter en ekstra spiss på det hele, på godt og vondt.


Til venstre: Baby's In Black, forside og bakside. Til høyre: Boken uten smussomslag.

Rock & Roll - noe nytt og spennende

I Baby's In Black møter vi The Beatles i sin spede begynnelse, tidlig i 1960. På denne tiden befant de seg i Tyskland, nærmere bestemt Hamburg, hvor de hver eneste kveld spilte konsert på en klubb i nærhetene av Reeperbahn. Astrid blir overtalt til å ta en tur på klubben, et sted ingen skikkelige, unge dame burde bli observert på denne tiden, og hun blir umiddelbart fascinert av både musikken og guttene.

Ingen musiker

Astrid Kirchherr arbeidet på denne tiden som fotograf og hun tilbrakte en del tid med bandet for å ta fotografier av dem. Disse tidlige bildene av den opprinnelige Beatles besetningen, og andre nyere bilder av bandet, er Astrid kjent for verden over. Tiden går, Astrid og Beatles bassisten Stuart Sutcliff faller for hverandre. Stuart var aldri egentlig noen musiker, det var kunst han virkelig brant for. Like før Stuart ble medlem av gruppen hadde han solgt et av sine malerier, pengene ble han overtalt av sin gode venn John Lennon til å bruke på en bassgitar.


Kjenner du til denne historien?

Jeg føler meg relativt trygg på at det finnes flere der ute som ikke vet noe om denne romansen, derfor har jeg ikke lyst til å gjengi mer av historien. Den bør oppleves.

Enten du kjenner til historien om Astrid Kirchherr og Stuart Sutcliff eller ei, så vil jeg anbefale denne boken på det varmeste. Etter at jeg lukket boken har jeg Googlet litt og fylt på litt informasjon rundt denne romansen, alt som blir gjengitt mellom disse permene ser ut til å være ganske tett opptil sannheten, og ikke minst den tidligste Beatles perioden. Jeg elsker bøker som gjør meg så nysgjerrig at jeg bare må vite mer. Det er en ypperlig måte å tilegne seg ny kunnskap på.


Forfatter og illustratør Arne Bellstorf gjør en mesterlig jobb
med å skape stemninger ved hjelp av fine illustrasjoner.

Illustrasjoner

Hvis jeg skal klage på en ting så må det være det at medlemmene av The Beatles og Astrids eks-kjæreste, mannen som faktisk introduserte Astrid for The Beatles(og mange år senere faktisk spilte sammen med John Lennon), var vanskelig å skille fra hverandre. Det er greit at medlemmene etterhvert hadde ganske lik stil, men en stund slet jeg litt med å skille de forskjellige tegningene fra hverandre. Heldigvis så var dialogene til god hjelp.


Mange like menn med sorte klær, sort hår og kraftige øyenbryn.

The love of my life

Under kan du lytte til et radiointervju gjort med Astrid Kirchherr. Intervjuet er illustrert med bilder og
mot slutten av klippet dukker det opp det bilder av Astrid og Stuart. For meg som har lest historien og for deg som allerede kan den er det gripende og bildene syntes jeg er fantastiske(gir meg lyst til å sette meg ned og gråte øynene såre og røde):Hvor kommer boken fra?

En dag surfet jeg på bokhandelen The Book Depository på jakt etter tegneserieromaner som var nye for meg. Det var da ramlet jeg over denne boken. Jeg angrer ikke, dette er en historie jeg vil bære med meg videre. Faktisk så ble jeg så interessert i Astrids fotografier at jeg nettopp har bestilt meg boken Astrid Kirchherr: A Retrospective, boken presenterer et utvalg av Astrids fotografier. Jeg gleder meg til å bla i boken, nyte fotografiene og sist, men ikke minst så gleder jeg meg til å lese den!


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

7 kommentarer:

 1. Åh, den här har jag funderat på att läsa. :)

  Du har inte sett 90-talsfilmen Backbeat låter det som. http://www.imdb.com/title/tt0106339/ Jag gillade den då, men vet inte vad jag hade tyckt nu, nästan 20 år senare. Den handlar i alla fall om Stuart Sutcliffe och Astrid Kirchherr.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det har jeg ikke, Marika. Tusen takk for tipset!

   Slett
 2. Jeg fikk øynene opp for romaner i tegneserieform da jeg leste Persepolis, så denne skal jeg notere meg. Du har helt rett: Denne romansen var ukjent! Takk for tips :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper virkelig du har tid til å lese denne en dag, Melusine :) Den var god, og trist!

   Slett
  2. Da har jeg ført den opp på leselisten.

   Slett
  3. Da håper jeg den gir deg en fin lesestund, Melusine. Riktig god helg :)

   Slett
  4. Takk for det - ønsker deg det samme :)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.