RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

lørdag 27. april 2013

Bokmarked - en evig fristelse!

Vil du se hvilke bøker som ble med meg hjem fra bokmarked? Vel, jeg viser det frem uansett hvilket svar som lød bak din skjerm. Vår lokale avdeling av Lions har hatt bokmarked denne helgen og inntektene går til gode formål i lokalsamfunnet vårt. Bøker til latterlig lave priser, tror du meg ikke? Hva sier du til en fastpris på 5 kroner pr pocketbok? Er ikke det rimelig så vet ikke jeg.

En kommentar

I et slags forsøk på å rettferdiggjøre kjøpet mitt for meg selv kanskje, har jeg skrevet litt kort om hvorfor de forskjellige bøkene fikk følge med meg hjem. Det er strengtatt ikke nødvendig for meg å føle meg skyldig. Jeg rensket hyllene for leseeksemplarer jeg ikke har bedt om, så noen har kunnet gjøre et kupp mtp. nyere bøker til en rimelig penge. I tillegg gikk inntektene fra salget til lokale formål, blant annet går noen av pengene til den lokale fritidsklubben, slik at de kan holde en vellykka fest for ungdommene her natt til 1.mai. Så kjære familiemedlemmer, hvis dere leser dette, så forstår dere sikkert hvor viktig det var å gi sin støtte ved å handle bøker! ;)

Et fantastisk mobilbildet av fangsten ble
foreviget i nattens mulm og mørke.

Har du lest noen av bøkene jeg har plukket med meg?
Fortell meg gjerne hva du likte eller kanskje ikke likte med boken du har lest.

Maria Gripes Skyggen over steinbenken

Denne boken måtte jo få bli med. "Alle andre" sier at de har så gode minner fra denne ungdomsbokserien, og da lurer jeg selvsagt på hva jeg har gått glipp av. Boken har blitt med meg hjem fra biblioteket tidligere, men den ble ikke lest før den måtte leveres inn igjen. Den har jeg allerede rukket å begynne på, og jeg er borte i familielivet anno 1911 med mystiske tjenestepiker og det hele. Hos Lines bibliotek finner dere en omtale av boken.

Den uendelige historie av Michael Ende

Filmen har jeg sett, men det var aldri noen som introduserte meg for boken. Da jeg var yngre lånte jeg helst spøkelseshistorier fra virkeligheten og bøker om astrologi på biblioteket, av en eller annen grunn var jeg ikke like fascinert av skjønnlitteratur.

Percy Jackson av Rick Riordan

De fleste har sikkert hørt om Percy Jackson nå? Percy er en type som ofte må nevnes som en fyr Harry Potter fans vil like. Harry Potter eller ei, serien omPercy som opplever at de mytologiske monsterne og greske gudene fra bøkenes verden er alt annet enn fiksjon, er populær. Kanskje har du sett filmatiseringen av den første boken med Logan Lerman i hovedrollen? Film nummer to kommer til høsten.  Du finner en omtale av boken på Boknerdens bokblogg.


Artemis Fowl I og III av Eoin Colfer

Jepp, det er ulogisk å kjøpe seg bok #1 og 3, men bok #2 var ikke der og dette var jo et kupp! Kan ikke gå i fra slikt. Jeg har hørt den første boken om Artemis på engelsk tidligere, men kan godt tenke meg å lese den på papir også. I tillegg så er disse på norsk, noe husets eldste minste sjef kanskje kan ha glede av senere.


Amuletten fra Samarkand(Bartimeus trilogien #1) av Jonathan Stroud

Jeg er 99 % sikker på at en av dere min kjære bokbloggende venner er skyld i at jeg umiddelbart følte en trang til å plukke med meg denne boken. Noen har skrevet om den og jeg er ganske så sikkert på at jeg har kommentert på "En smakebit på søndag" innlegg hvor det ble delt fra denne boken. Jeg kan bare ikke huske hvem det var eller om det ble som ble skrevet var positivt, uansett var det nok til at jeg følte at det er en bok jeg må se nærmere på ved anledning.


Tysteren av Jan Erik Fjell

Bokelskerinnen gav boken toppkarakter og kalte den "en krimnytelse", noen bedre grunn enn en god omtale fra Bokelskerinnen behøver jeg i grunnen ikke!


Blodleie av Johan Theorin

Dette er bok #3 i krimserien hvor handlingen foregår på Öland. Jeg vil ikke begynne på den før jeg har de andre to bøkene i hyllen, men det er en start. Theorin er et navnt jeg ofte har sett nevnt og den andre boken i denne serien fikk Glassnøkkelen for "Beste nordiske krim". Da bør jeg jo finne ut av hva dette er for en forfatter.


Det tause vitnet av Agatha Christie

Mitt inntrykk av Christies kriminalromaner kommer utelukkende fra dramatiseringer på tv-skjermen. Det ønsker jeg å forandre på!

The Fellowship of the Ring og The Return of the King av J.R.R. Tolkien

Nok en serie hvor bok #2 manglet, eller kan hende jeg rett og slett ikke klarte å spore den opp. En fantasyfantast som meg som ikke har førsøkt seg på dette mesterverket til Tolkien, what a shame! En dag skal det leses.

Skrekken fra Dunwich og andre historier av H.P. Lovecraft

Et forfatternavn som ofte nevnes i forbindelse med fantasysjangeren. Dette er en samling skrekknoveller, også jeg som ikke er så glad i skrekk. Grøss og gru :P Tilfeldighetene skulle ha det til at Astrid Terese omtalte en annen novellesamling av forfatteren her om dagen, så sjekk gjerne innlegget hennes hvis du er nysgjerrig.
16 kommentarer:

 1. Fin bunke :) Skulle gjerne vært der sjølv å handla :P hehe
  som du sier når det går til godt formål.. så er det lov ;) hehe

  Kos deg med fangsten :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Den ene boken er snart ferdig lest allerede, og jeg storkoser meg.

   Slett
 2. Kos deg med fangsten! Og ha ei fin helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Åslaug. Maria Gripes bok er snart ferdig lest. Det har vært en herlig tur til vår fortid.

   Slett
 3. Kjempe fin fangst må jeg si:)
  SV;hehe, er herved et medlem i adler-olsen fanklubb:) har fjernlånt bok nr 2. men den er det vente liste på,så det klør litt i fingrene etter å kjøpe den:) Studiene går bra, men begynner å gå inn i en hektisk "Pugge-til-eksamen" periode:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hell og lykke med puggingen, Nina :)

   Slett
 4. Det var en fin bunke du hadde med deg hjem, og til bare fem kroner boken! God lesehelg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt fantastisk! Skjønnlitteratur for voksne innbundet kostet 20 kroner og for barn 10 kr. Ingen upriser det heller. De hadde sikkert solgt en del pocket om prisen var 10 kroner også, men de var kanskje redd for å ta i.

   Slett
 5. Jeg har også vært på loppemarked i dag og kjøpt bøker. Litt usikker på om jeg tør å lage en post om det, for det ble litt mange. Til mitt forsvar var det mange klassikere og gode, gamle krimbøker der :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ser det er en loppemarkedspost i min feedreader! Den gleder jeg meg til å lese :D

   Slett
 6. Det er mye bedre å lese bøker en har lyst på, enn leseeksemplarer en ikke har bedt om :) Mine bokhyller er fulle, så jeg prøver meg på ebok og bibliotek. Litt leseeksemplarer blir det jo, men heldigvis er dette ikke høysesong for nye "heite" titler.

  SvarSlett
 7. Fin bunke du har fått tak i,Mari:)Har ingen av disse men et par av dem er på ønskelisten! Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 8. På grunn av fleire utsalg har eg nå bøker overalt, og sist det var nattopent (årlig hending i kommunen min) klarte eg å få med meg 25 bøker heim;-)

  Skyggeserien har eg og lyst til å lese, og dei siste åra har eg lest fleire Agatha Christie-bøker. Fleire av dei er veldig bra, og eg har hamstra Christie-bøker pga dei nye fine utgåvene i anledning 120-årsjubileet:-)

  Aldri føl skam for bokmarkeder, og som sagt er det alltid noko din son eller dotter kan få bruk for. Eg har sjølv lest Percy Jackson-serien, og den passer nok betre for din son enn for meg som eigentleg ikkje liker fantasy.

  SvarSlett
 9. Du gløymde å seie at brukte bøker er miljøvenlege. Det bør du få med på lista. Blodleie er ei veldig god bok, til og med eg som veldig sjeldan krim liker Theorin. Den kan du glede deg til.

  SvarSlett
 10. Noe for enhver smak her!
  Den uendelige historien hørte jeg på 'Tid for bok' på radio i min ungdom- og lånte den NRK-innspillinga på biblioteket i fjor da det ble en del bilkjøring. Jeg konkluderte med at enkelte ting er best som gamle minner ;o) for all del; historien er veldig søt og rørende-og vil for alltid være mitt første bekjentskap fra fantasy-sjangeren!
  Tolkien var vel bekjentskap nummer to- enestående, uforglemmelig!
  Du har nok mange fine lesestunder foran deg med disse ;o)

  SvarSlett
 11. Her har du gjort et kupp - mye her jeg kunne tenke meg å få lest også : )

  Maria Gripe er en av de forfatterne som jeg holder kjær - hennes bøker, deriblant "Skyggen over steinbenken", var mine innganger til litteraturen : )

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.