RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 21. juli 2013

J.K. Rowlings krimroman - En smakebit på søndag

Valg av omslag har jeg nevnt på bloggen mange ganger, og her er tre forskjellige omslag tilhørende J.K. Rowlings nyeste utgivelse. De appellerer alle til ganske forskjellige målgrupper tenker jeg, det er for eksempel ingenting ved det siste bildet som sier krim til meg.De fleste har sikkert fått med seg avsløringen som kom tidligere denne uken, det ble avslørt at J.K. Rowling i vår gav ut kriminalromanen The Cuckoo's Calling under pseudonymet Robert Galbrait. Jeg måtte bare kaste meg over boken, og det blir min første bok av denne populære forfatteren. Jeg har lest litt i The Casual Vacancy og den første boken i Harry Potter-serien, men de har veket for andre bøker.


Jeg har nå snart halvveis i boken, og den er helt grei. Ingenting som har slått meg i bakken enda, men en god leseropplevelse er det, men jeg ser ikke for meg at Rowling kommer til å få ryktet på seg for å ha revolusjoner sjangeren med denne utgivelsen.

Her er dagen smakebit fra meg:

Her drug habit had placed great strain on the marriage, and he had admitted to the police that he was aware that his wife habitually used the stimulant, though he had not known that she had a supply in the flat that night.


Har du lest noe av godeste Rowling?Svensk, dansk, finsk eller norsk blogger? Alle er velkommen til å delta(eller bare lese om man heller vil det) på denne ukentlige bloggutfordringen . Oppdag spennende bøker og finn nye bloggfavoritter. 

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Skriv et innlegg på din blogg hvor deler noen valgfrie setninger fra en bok eller noe som er relatert til bøkenes verden. Vennligst ingen spoilere. Legger du inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen her får du besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
 • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) 
 • Twitrer du postene dine så kan du gjerne bruke samme hastag som meg: #smakebit.
 • Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

16 kommentarer:

 1. For et supert lesetips. Jeg har ikke lest noe av henne før, og ikke hatt lyst heller, men nå tror jeg at jeg må til pers. Artig å vist hvorfor hun velger et pseudonym, og hvorfor så mange forskjellige cover. Enig med deg, det siste passet ikke til en krim. En flott søndag ønskes deg fra Heiligenblut!

  SvarSlett
 2. Jag har bara läst böckerna om Harry Potter, men jag planerar att läsa båda hennes "vuxenböcker" så småningom.

  SvarSlett
 3. Jeg likte godt bøkene om Harry Potter, men har ikke lest noe annet av Rowling ennå. Artig at hun har skrevet krimroman under et pseudonym - den må jeg få med meg!

  SvarSlett
 4. Jeg er ihuga Harry Potter-fan, og har lest alle bøkene på norsk og engelsk, og selvfølgelig sett alle filmene og blitt sint for alt de har utelatt og forandret på :p De to andre bøkene til Rowling kommer jeg også til å lese, men du vet, det er så mye annet også ;)

  SvarSlett
 5. Eg har lest alle Harry Potter-bøkene fleire gonger, og lest ca halve The Casual Vacancy:-)

  SvarSlett
 6. Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren før, men jeg har lyst til å lese både denne og "Den tomme stolen"

  SvarSlett
 7. Spännande med den boken! Jag har läst alla Harry Potterböckerna, först själv och sen högt för barnen. Den tomma stolen däremot lockade mig inte alls, men den här lockar mig!

  SvarSlett
 8. Takk for tips! Denne boka var ny for meg. Har bare sett Harry Potter-filmene. ;)
  God søndag!

  SvarSlett
 9. Den här står på läslistan. Jag gillar Rowling, både Harry Potter-serien och The Casual Vacancy, även om det tog ett tag att komma in i den sistnämnde.

  SvarSlett
 10. Har lest alle Harry Potter-bøkene, opp til flere ganger faktisk, og The Casual Vacancy er den neste på leselista.

  SvarSlett
 11. JAg kommer nog att läsa den här så småningom, tror jag. Jag gillar ju deckare så den borde ju passa :) Annars har jag bara läst Harry Potter av henne, Casual Vacancy har fått lite avskräckande recensioner..

  SvarSlett
 12. Har bara läst första Harry Potter boken, inte fastnat för den serien, tyvärr. Är väldigt tveksam till The Casual Vacancy, men kanske den här boken kan vara något för mig.:)

  SvarSlett
 13. Har lest alle Harry potter bøkene, elsker den serien :)Både filmene og bøkene er en del av min barndom føler jeg :)

  SvarSlett
 14. Jeg har lest de tre første Harry Potter-bøkene og har The Casual Vacancy på leselisten. Når det gjelder den nye krimboka så leste jeg anmeldelse av den i lørdagens DN og ble veldig nysgjerrig. Jeg er på jakt etter litt lett sommerlesning og denne virker ikke så dum. Det var spennende at du viste oss bokomslagene! For meg er det midterste omslaget typisk for engelsk krim :) Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 15. Jeg har heller ikke blitt bitt av Harry Potter bassillen. Jeg har ikke en gang fullført bokserien. Jeg ble bare lei av all oppmerksomheten han fikk at jeg ga vel opp. Syns bare ikke at han eller serien var så fantastisk som alle vil ha det til, dessverre...

  SvarSlett
 16. Det er eit unikt og herleg univers Rowling har skapt gjennom Harry Potter-bøkene!
  Dei fire fyrste bøkene i serien las eg høgt for dotter mi. Etter kvart vart ho så stor at ho likte best å lesa bøker sjølv, - så for min eigen del vart det ikkje meir Harry Potter-lesing. Men eg har faktisk tenkt å lesa resten av serien... ein gong...

  Eg noterer meg The Cuckoo's Calling og Robert Galbrait og håpar boka kjem på norsk etter kvart.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.