RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

lørdag 20. juli 2013

Spennende, interessant og opplysende: Den hvite dronningen av Philippa GregoryJeg er veldig glad i historie, jeg er bare så utrolig dårlig på å tilfredsstille den interessen. Derfor var det fint å få lest Den hvite dronningen av Philippa Gregory. Boken er den første i en serie av bøker som tar for seg de sterke og mektige kvinner som levde under Rosekrigene i England.Opplyst

Man trenger ingen historiske forkunnskaper for å kunne sette seg inn i denne historien, det er ikke et minus dersom man har det, men det er absolutt ikke noe man må ha. Har man sansen for historiske drama så kan boken anbefales. Dette er en svært dramatisk og underholdende i historien, samtidig som det er meget tett opp til den faktiske historien, og man har lært litt om en svunnen tid når boken er lukket. Det som kanskje kan gjøre det litt forvirrende i starten er at i virkeligheten ble ofte barna oppkalt etter andre i familien, gjerne sin far, og det kan være litt utfordrende å holde styr på f.eks. tre stykker som heter Edvard.

En dronning av folket

Den hvite dronningen tar for seg Elizabeth Woodvilles historie, fra hun som ung enke søkte hjelp hos kong Edvard IV. Elizabeth var faktisk Englands første dronning som var av folke, og hun var kjent for å være en svært vakker dame. Tiden paret levde i var turbulent, og de var evig i fare i krigen mellom de to husene York og Lancaster(huset Tudor skal man heller ikke glemme).

Verre i virkeligheten?

Det var dramatisk i virkeligheten, kanskje var det mye likt historien historiker og forfatter Philippa Gregory fremstiller mellom permene? Kanskje var det enda mer dramatisk enn man kan få frem med en penn? At man til enhver tid hele tiden hadde i bakhodet at man kunne måtte risikere å flykte landet og rakk man ikke det ble kanskje både en selv og hele familien henrettet. Et hardt liv, selv om man kanskje alltid fikk legge seg på full mage og hadde vakre klær. Kanskje hadde et liv i fattigdom på landsbygda vært å foretrekke. Mye av det som man kan lese i Den hvite dronningen er sant, men forfatteren har tatt seg visse friheter her og der. Dette påpeker Gregory også selv i sitt etterord.

Tv-serie

Den hvite dronningen av Philippa Gregory tar for seg første periode av Rosekrigene, den andre boken kommer på norsk til høsten og har fått tittelen Den røde dronningen. Hovedpersonen i denne boken er Margaret Beaufort som man delvis har fått kjennskap til gjennom denne første boken i serien. Til høsten kommer tv-serien basert på den første boken i serien, ingenting er som et skikkelig historisk drama på tv! Jeg gleder meg allerede, men er usikker på hvilke kanal som har rettighetene til serien her i Norge. Skal jeg være litt "vågal" å gjette vil jeg vel tro serien dukker opp på NRK.


Forresten var det et par støvkorn i den norske oversettelsen som jeg bet meg merke i; en bror var plutselig omtalt som onkel, slikt irriterer meg litt.

Uansett en god historisk roman som jeg mer enn gjerne leser fortsettelsen til. Boken har jeg forøvrig fått av Bazar forlag for omlag to år siden, men min omtale er upåvirket av dette.

Andre bokbloggere har lest boken - les gjerne deres omtaler:
Bokelskerinnen
Tones bokside
Anita
Leserommet

Har du omtalt boken? Legg gjerne inn en link så legger jeg til linken din i oversikten.

2 kommentarer:

  1. Den kommer på HBO Nordic. Jeg gleder meg, likte boken kjempegodt!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Søren, det var dumt(eller kanskje bare en god grunn til å skaffe seg HBO ;). Jeg så nemlig det, men jeg tenkte kanskje det ikke nødvendigvis betød at en av de norske kanalene ikke kom til å sende den.

      Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.