RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

onsdag 18. september 2013

Fantastiske nyheter #1 - ny bok fra Maggie Stiefvater, oppfølgeren til Mørketid, nytt om Grøsserne med mer.


I spalten "Fantastiske nyheter" kan du lese nyheter fra fabelprosaens verden. Hva er fabelprosa? Det er et samlebegrep som omfatter sjangre som fantasy, science-ficion, dystopier med mer. Nyhetene gjelder bøker som ligger mitt hjerte nærmest, nemlig ungdomsbøkene/bøker for unge voksne eller young adult(YA) om du vil


Hjemme i Norge 

Oppdrettsavdelingen neste

Blå øger kan isje lyge er tittelen på Hans Sandes nyeste ungdomsroman. På Cappelen Damms blogg Forlagsliv har forfatteren selv beskrevet boken som en fremtidsroman. Jeg siterer forfatterens egen beskrivelse av boken:

Han lever i Ålehovvenes dager, det er Ålehovvene som har restaurert jorda og fjerna alle restar av fortida og dyrka fram denne einsame guten. Foreldra hans er glatte androider, med glatt hud av elastin og pene bergens- stemmer. Finst det eit liv utanfor oppdrettsanlegget? Finst det framleis ein by som kan kallast Bergen? Vil alt nokon gong bli klart på utsida, slik at han kan sleppe ut og prøve å overleve som eit fritt menneske?

Boken er skrevet på dialekt. Det er ikke er hverdagskost. Tidligere har jeg lest to bøker som er skrevet på dialekt, 
Blodrød vei av Moira Young og Anarchy in Åmot av Sturle Brustad. Begge gode bøker på hver sin måte. Det tar gjerne litt tid å få god leseflyt når man leser dialekt. Men om innholdet er interessant er det fort glemt.


Endelig er oppfølgeren til Mørketid her


Mellom disse permene finner du de norske bloddrikkerne. 

Bloddrikkerne fra 2011 er tilbake
I 2011 ble den norske ungdomsromanen Mørketid av Åshild Moldskred utgitt. Det var en bok som falt i smak hos meg. Tenk vår egen, norske bloddrikker roman hvor handlingen utspiller seg i vår hovedstad, Oslo. Slutten var jo helt grusom, og da bruker jeg ordet grusom i beste mening. Endelig, to år senere, har oppfølgeren Farlig stille funnet veien ut i butikkene.

Les:
Min anmeldelse av Mørketid

Få også med deg:
Mitt intervju med forfatteren Åshild Moldskred


Kommende bøker:
Ny bok fra Maggie Stiefvater - forfatteren av blant annet The Raven Boys og Shiver-trilogien


Maggie Stiefvater avslørte i forrige uke at hun har skrevet en ny bok. Fans av forfatterens Shiver-trilogi har noe å se frem til! I boken, som har fått tittelen Sinner, får vi nemlig servert historien om livet videre for Isabel Culpepper og Cole St.Clair. Jeg gleder meg stort. Disse to var nemlig favorittpersonene mine fra trilogien. Det var hardt å ta avskjed med dem i trilogiens siste bok, Forever.

Min anmeldelse av Shiver finner du her.

Isabel og Cole St.Clair var begge spennende og interessante karakterer. De stod i stor kontrast til de ganske snille hovedpersonene, Sam og Grace. Sinner skal gis ut i juni 2014. 

Maggie ble sist observert mens hun lagde grafitti, på sin egen bil!
Ta bare en titt på filmsnutten under:
Maggie Stiefvater må kunne kalles et multitalentet; hun er forfatter, musiker, tegner og maler.

Nysgjerrig? 
Ta en titt på Maggies portofolie 
 1. Maggies malerier
 2. Maggies tegninger
Ventetiden på Sinner kan bli lang. Noe av tiden kan vi jo bruke til å lytte på spillelisten Maggie satt sammen da hun arbeidet med boken.

Hva handler Sinner om?
Spoileralert - ikke les dersom du ikke planer om å lese Shiver-trilogien!

Everybody thinks they know Cole’s story. Stardom. Addiction. Downfall. Disappearance. But only a few people know Cole’s darkest secret – his ability to shift into a wolf. One of these people is Isabel. At one point, they may have even loved each other. But that feels like a lifetime ago. Now Cole is back. Back in the spotlight. Back in the danger zone. Back in Isabel’s life. Can this sinner be saved?

Bokomslag:

Hva syntes du om omslaget?
Hjertet mitt gjorde et hopp da jeg så omslaget og ett navn dukket opp i hodet på meg; Ziri. Har du lest de to første bøkene skjønner du hvem jeg mener. 

April 2014 er måneden man må merke av på kalenderen dersom man vil venter på den amerikanske utgaven av tredje og siste boken  i Laini Taylors Daughter of Smoke & Bone trilo9gi. Boken har fått tittelen Dreams of Gods & Monsters. Bokomslaget ble nylig offentliggjort og litt lenger ned kan du altså se hvordan de ser ut.

På norsk
Hvis du helst leser på norsk så er de norske rettighetene til denne trilogien kjøpt av Bazar forlag. Den første boken i trilogien heter Mørk Engel på norsk, den finner du på bibliotek eller i bokhandel. I oktober kommer den norske oversettelsen av bok to. Den har fått den vakre tittelen Støv & Stjerneskinn.

Har du ikke hørt om denne trilogien tidligere?
Lese min anmeldelse av Mørk engel 

Les et utdrag fra boken
The Hollywood Reporter byr oss på et kort utdrag fra boken. Tusen takk! Da kan vi som venter i lengsel pine oss selv med å lese dette utdraget her.


Filmnytt:

The Fault In Our Stars/Faen ta skjebnen
John Green har laget et par filmsnutter etter et besøk på settet til TFIOS. Du kan lese mer om dette her. Ta først en titt på en av filmene Green postet på YouTube.
Grøsserne/Goosbumps blir film

Det er garantert mange som enkelt gjetter at det er snakk om Grøsser-serien til den amerikanske forfatteren R.L. Stine. Serien er så populær at på verdens basis er det kun Harry Potter som har solgt mer. Noen husker kanskje tilogmed at det ble laget en tv-serie basert på bøkene på 90-tallet? Den ble sendt på TV også her i Norge.Vel nå skal Grøsserne over på storskjerm. Det ryktes at selveste Jack Black er i forhandlinger om rollen som forfatteren. 

Nyheten alle har hørt - nytt filmprosjekt fra J. K. Rowling

Du har helt sikkert fått det med deg nå, men en god ting kan ikke sies for ofte.

J.K. Rowling har inngått en avtale med Warner Bros. om å skrive filmmanus til en ny filmserie. Det er boken Fantastic Beasts & where to find them som skal filmatiseres. Det betyr at det kommer nye filmer fra Harry Potters univers.

Det skal bli spennende å se hvordan Rowling er som manusforfatter.  Filmen kommer kanskje på en kino i nærheten av deg i 2016.
Mortal Instruments/Skyggejegerne
Filmatiseringen av oppfølgeren til Demonenes by er utsatt på ubestemt tid.
Årsaken skal være at filmmanuset ikke er godt nok. Det må jobbes mer med før filmingen kan begynne. "Onde" tunger vil ha det til at det spøker for hele filmatiseringen.

Kun en forsinkelse
Forfatteren av bokserien, Cassandra Clare, har skrevet en lengre bloggpost om saken.
Hun presiserer at det kun dreier seg om en forsinkelser. Andre kilder spekulerer altså i om dette kan bety kroken på døra for prosjektet.

Les også:
Ninas anmeldelse av City of Bones(no. Demonenes by)

How I Live Now
Den London baserte amerikanske forfatteren Meg Roshoff har vunnet flere priser for sin dystopiske ungdomsroman How I Live Now. I boken reiser 15 år gamle Elizabeth fra USA til slektninger i England i en fremtid hvor krig preger verden.

Drama, spenning, forelskelse, overlevelse, familie og incest er ord jeg har sett brukt av de som beskriver bokens handling. I oktober kommer filmen ut i USA. Saoirse Ronan har hovedrollen:


The Book Thief
7.februar 2014 kommer filmen som er basert på bestselgeren The Book Thief. Boken er skrevet av den australske forfatteren Markus Zusak Leser du helst på norsk så kan du juble over at boken er oversatt, på norsk heter boken Boktyven.

Jeg kan trygt si at det er en av de nydeligste og mest rørende bøkene jeg har lest. Dersom du ikke har lest boken så plukk den opp mens vi venter på filmen. Filmen kan jo som kjent sjeldent leve opp til boken, men jeg håper noe av magien fra boksidene fortsatt er tilstede.

Seventh Son
I januar 2014 har filmen Seventh Son premiere på amerikanske kinoer. Filmen er inspirert av, altså ikke basert på, boken Den siste lærling av Joseph Delaney:Har du ikke kjennskap til bokserien?
Klikk deg inn på Astrid Tereses fine anmeldelse av de to første bøkene i serien.

På filmplakaten finner man navn som: Jeff Bridges, Julianne Moore, Kit Harington, Alicia Vikander, og Ben Barnes. Dessverre kan man lese på Filmweb at filmen ikke blir å se på norske kinolerret.


Vil du ha mer filmnytt?
At Gayle Formans rørende bok If I Stay skal filmatiseres har lenge vært kjent. Nå har rollelisten endelig begynt å fylle seg opp. På den svenske bokbloggen Boktycke finner du informasjon om hvem som skal spille i filmen.

Hos Boktycke finner du også informasjon om filmatiseringen av Lois Lowrys moderne klassiker, og meget populære, dystopiske ungdomsroman The Giver.

Er du fristet til å lese de ovennevnte bøkene, men leser helst på norsk? Da blir du kanskje glad når jeg skriver at begge bøkene finnes på norsk. The Giver heter på norsk Den utvalgte og If I Stay heter på norsk Hvis jeg blir.


Les:
Min omtale av Hvis jeg blir


The Bone Season

Jeg kan ikke avrunde dette innlegget uten å nevne at Drømmegjengeren av Samantha Shannon skal filmatiseres. Bokens originaltittel er The Bone Season. Det var kamp om filmrettigheten, den ble faktisk solgt før boken ble gitt ut.

Det er Imaginarium Studios som skal stå for filmatiseringen. Dette filmselskapet eies av blant annet Andy Serkis som mange helt sikkert kjenner som mannen bak Golloum i Ringenes Herre trilogien.

Bone Season er som de fleste sikkert har skjønt en bok som virkelig har blitt hypet opp i skyene på forhånd. Jeg har den engelske utgaven liggende på min Kindle.  Hva jeg syntes skal jeg selvsagt informere om når boken er lest.

Er du nysgjerrig på om dette er en bok for deg? Da vil jeg anbefale deg å lese Bokelskerinnens anmeldelse av boken.

Har du fått med deg andre spennende nyheter jeg burde vite om? Tips meg i kommentarfeltet da vel!


19 kommentarer:

 1. Elskar Laini Taylor sin serie, Dreams of Gods and Monster er hermed forhåndsbestilt. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør jeg også. Bok #2 kunne godt vært dobbelt så lang for min del. Måten Laini Taylor skriver på er forførende for en leser som meg :)

   Slett
 2. Mange fantastiske bøker i innlegget ditt. Her er det mange timer med god lesning.

  Jeg er litt usikker på filmen Seventh son, for traileren ligner jo ikke på bøkene. Vet den er inspirert av bøkene, men ut i fra traileren ser det ut at filmen er langt unna bøkene. Men dette til tross, jeg kommer nok til å kjøpe filmen når den kommer, for det er akkurat sånne filmer jeg er svak for (så får jeg heller banne litt over at bøkene var mye bedre). :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok helt sikkert derfor produsentene har valgt å spesifisere at denne filmen kun er inspirert av. De forsøker å fremheve at dette er to forskjellige kunstverk.

   Jeg har ikke lest bøkene enda, så da vil det kanskje være enklere å la seg rive med av filmen.

   Jeg håper og tror det er mange fine lesestunder i innlegget :)

   Slett
 3. Dette var en spennende spalte! Mange interessant nyheter her. Jeg gleder meg til å lese Drømmegjengeren. Kjenner dessuten at jeg har lyst til å lese Blå øger kan isje lyge... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ble litt inspirert av Bokelskerinnen på treffet. "Skriv om noe du kan". Det er jo flere av dere andre Bokbloggere som har flotte nyhetsspalter, men jeg tenkte kanskje det var rom for en med fokus på akkurat min lille nisje.

   Slett
  2. Veldig hyggelig at du likte den forresten, Julie.

   Slett
 4. Hm, her kan det godt tenkes at jeg blir en fast gjest. Takk for tips på fb :) Og husk - I'll be back!! Je bare sier det, altså

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig, Rita! Det er så flott å få kommentarer fra folk som ikke nødvendigvis blogger selv. Hyggelig å vite at det er andre enn bare oss bloggere som leser det som blir skrevet :)

   Slett
 5. Jeg vet at Grøsserne blir film. Var ihuga fan av Grøsserne både bøkene og tv-serien. Har alle bøkene og så alle episodene. Men Jack Black som R.L. Stine? Litt skeptisk, men ... vi får se:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal bli spennede å se, jeg vet ikke om avtalen er i boks enda. Hvem hadde du sett for deg som en passende R.L. Stine, Rufsa?

   Slett
 6. Her var det mye spennende å fordøye - må ta det i omganger. Det er mye her jeg har lyst til å både lese og kikke nærmere på : ) Tenker især på lånerne mine - flere av bøkene synes midt i blinken for dem. Takk for gode tips og bra innlegg: )

  SvarSlett
  Svar
  1. Supert at du fant spennende ting her, dez. Da er målet mitt nådd :)

   Slett
 7. Synes jeg har ventet forever på andre boken til Laini Taylor, og jeg er så klar for den:) Her var det mye å glede seg over, men ergrer meg at filmprosjektet til Skyggejegerne er stoppet opp, men hvis det er for å få filmen bedre, skal jeg ikke stoppe dem. Men det er bare en film jeg må ha:) Drømmegjengeren har jeg akkurat fått i hus og jeg gleder meg til å kaste meg over den:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du ikke så lang ventetid igjen, Isabella. Jeg sier bare GLED deg!

   Jeg ser frem til å lese hva du syntes om Drømmegjengeren :)

   Slett
 8. Mye fint og interessant å lese i denne posten.Jeg har ennå ikke fått lest bok nr to i daughter of smoke and bone triologien. men jeg slukte jo opp bok nr 1:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gled deg, Nina! :) Det er en knallgod oppfølger.

   Slett
 9. Her var det mye spennende jeg ikke hadde fått med meg.. Og overraskende nok ting jeg også visste xD haha

  Takk for fin nyhets oppsummering.. Elsker når dere andre skriver innlegg som dette.. Klarer det ikke selv.. Men setter utrolig pris på å lese dem :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syntes det er veldig kjekt å få med meg nyheter om ting jeg er interessert i. Det er sikkert en del av de som leser bloggen min også tenkte jeg. Derfor må det jo deles :)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.