RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 3. oktober 2013

Fantastiske nyheter #2 - Ny serie fra Julie Kagawa, Lauren Oliver, flere vampyrer går til filmen og litt Narnia nytt

I spalten "Fantastiske nyheter" kan du lese nyheter fra fabelprosaens verden. Obs. et og annet unntak fra regelen kan forekomme. Hva er fabelprosa? Det er et samlebegrep som omfatter sjangre som fantasy, science-ficion, dystopier med mer. Nyhetene gjelder bøker som ligger mitt hjerte nærmest, nemlig ungdomsbøkene/bøker for unge voksne eller young adult(YA) om du vil.


Jellicoe Road oversettes til norsk!

Don't judge a book by its cover!

Les min anmeldelse av denne uforglemmelige boken her!

En av mine absolutte favorittbøker, Jellicoe Road av den australske forfatteren Melina Marchetta, skal utgis på norsk i 2014. Dette i følge en anonym kilde som i disse dager lister seg rundt og kommenterer hos norske bokblogger som har omtalt boken. Jeg velger å tro at dette stemmer, men har enda ikke informasjon om hvilket forlag som har skaffet seg rettigheten til denne godbiten.


LAUREN OLIVER


Lauren Oliver kommer med ny bok i mars 2013. Panic er tittelen, og det er faktisk en samtidsroman for ungdom. Ikke en dystopi, selv om den teksten som skal lokke oss til å lese boken høres veldig "The Hunger Games" aktig ut. Boken er ikke en del av en serie, det er en enkeltstående bok! Ganske forfriskende siden det nå er så utrolig mange serier og trilogier der ute.

Det skal bli spennende å se om Lauren Oliver klarer å skrive en bok som er akkurat passet handlingsmettet og oppklarende til at resultatet blir en tilfredsstillende historie. Oliver klarte det jo med en fantastiske historien om Liesl & Po(min anmeldelse av boken finner du her).


Dette er Panic:
Panic began as so many things do in Carp, a dead-end town of 12,000 people in the middle of nowhere: because it was summer, and there was nothing else to do.

Heather never thought she would compete in Panic, a legendary game played by graduating seniors, where the stakes are high and the payoff is even higher. She’d never thought of herself as fearless, the kind of person who would fight to stand out. But when she finds something, and someone, to fight for, she will discover that she is braver than she ever thought.

Dodge has never been afraid of Panic. His secret will fuel him, and get him all the way through the game, he’s sure of it. But what he doesn't know is that he’s not the only one with a secret. Everyone has something to play for.

For Heather and Dodge, the game will bring new alliances, unexpected revelations, and the possibility of first love for each of them—and the knowledge that sometimes the very things we fear are those we need the most.

Til lerretet 

Filmrettighetene ble solgt allerede sommeren 2013. Det pågikk en budkrig som Universal Pictures gikk seirende ut av.Nytt om Sara B. Elfgren og Mats Strandberg - forfatterne av Sirkelen trilogienNyckeln er sent i trykken i Sverige, der blir boken å finne i butikkene 15.november. I Norge må vi nok vente på våren 2014.

Ikke nok med det

Forfatterne Sara B. Elfgren og Mats Strandberg kommer til Norge i neste uke for å delta på Uboks arrangement på Litteraturhuset i Oslo!Sara fortsetter som forfatter

Før Sara B. Elfgren slo seg sammen med Mats Strandberg for å skrive jobbet hun med film. I september meldte Sara B. Elfgren om at vi har ikke sett det siste av henne som forfatter. Selv om hun og Mats Strandberg nå er ferdig med Sirkelen prosjektet. Nå skal Sara skrive mer fantasy for ungdom.

Sara forteller i svenske aviser at dette blir en litt annen type fantasy enn hva hun har servert oss frem til nå sammen med Mats. Nå skal Sara vise hva hun er god for på egenhånd, og den første av Saras bøker skal komme i 2016. Jeg venter i spenning, gjør du?


Ny serie fra Julie Kagawa, filmrettighetene er allerede solgt!


Har du lest noen av bøkene til Julie Kagawa?

Julie Kagawa er kjent for å ha skrevet serier som Iron Fey og The Blood of Eden. Tidligere i dag avslørte hun at det vil komme en ny serie fra hennes penn i oktober 2014. Serien har fått tittelen Talon, og filmrettighetene er allerede solgt til Universal Pictures!


Talon, navnet gav deg kanskje den informasjonen du trengte?

Serien skal nemlig handle om D R A G E R! En mytologisk skapning jeg personlig er veldig svak for. Talon er en historie Kagawa har ønsket å skrive helt fra hun var et barn. Da er det nok ekstra nervepirrende å se hvordan mottakelsen blir når det er en idè man har hatt med seg i så mange år. Endelig er historien skrevet og man venter på dommen fra leserne.

Her kan du lese beskrivelse av serien Talon: The series revolves around dragons with the ability to disguise themselves as humans and an order of warriors sworn to eradicate them. The dragons of TALON and the Order of St. George have been at war with each other for centuries. The fabled creatures, whose existence is unknown by the general public, are determined to rule the world. Their foes, a legendary society of dragon slayers, are equally bent on driving the fabled beasts into extinction. However, when a young dragon and a hardened slayer unknowingly befriend each other, it has severe repercussions for both organizations.


Originalt?

I mine ører høres dette veldig ut som Firelight av Sophie Jordan. Jeg er spent på om Kagawa har skrevet en original historie som skiller seg ut.Klikk her for å lese min anmeldelse av Firelight.

Engelske utgivelser i oktober:


Flere kjente forfattere innenfor sjangeren YA fantasy kommer med nye bøker i oktober i år. Her er et lite knippe av hva det man har i vente:


Kami Garcia medforfatter på Beautiful Creatures
Forlaget forsøker å selge Kami Garcias kommende bok som en bok som er en blanding mellom Supernatural og Da Vinci-koden. Et mysterie møter det overnaturlige med andre ord. Onde ånder, dødsfall og dritkjekke tvillinger er noen av salgsargumentene for denne boken. Kanskje er historien spennende også?

Silje og Lise er to bloggere som begge har lest Beautiful Creatures. Har du ikke lest denne serien enda kan du jo lese litt om boken mens du venter på Unbreakable. Bare klikk på navnene og les i vei.

Beautiful Creatures spinnoff serie
De som allerede er fan av Beautiful Creatures, eller Caster Chronicles som serien heter, kan glede seg over at Maggie Stohl og Kami Garcia arbeider med en spinnoff serie. I denne serien følger man historien til Link og Riley.

I desember kommer en novelle, og i mai 2014 kommer den første boken i denne nye serien.Lauren Kate - forfatteren av Fallen-serien
I Lauren Kates nye bok Teardrop foregår handlingen i en by under havet. Jeg må innrømme at jeg straks og med engang tenkte på Disneys versjon av Ariel. Det er noe fascinerende med disse vakre sjømenneskene syntes jeg.  Hovedpersonen er Eureka, jeg lurer på om det er noen dypere mening med hovedpersonens fornavn?

Hør Lauren Kate fortelle om sin nyeste bok Teardrop:

James Dashners nyeste - noe for gameren i oss?

Christopher Rice - horror for unge voksne


I The Heavens Rise blir leseren med til Lousianna. Det er muligens noen som syntes det er en litt klisjeaktig setting, personlig tror jeg det kan være et ypperlig valg for litt skrekk!Det var det fra de mer etablerte forfatterne.

Andre oktober utgivelser som kan være verdt å merke seg(klikk på bildet for å lese mer om boken):

>
Filmnytt:


Narnia - The Silver ChairI går ble det offentliggjort. Den fjerde Narnia boken, The Silver Chair, skal også filmatiseres. Det er kanskje ingen stor overraskelse, men en gledelig nyhet allikevel. Jeg er så svak for disse eventyrfilmen og gleder meg ellevilt til mer Narnia på kino!

Ingen andre detaljer omkring filmatiseringen er klare enda, men siden avtalen nå er i boks ventes det at nyheter omkring produksjonen av filmen kommer på løpende bånd.The Giver  ❤ ❤ ❤ Taylor Swift

Lois Lowrys The Giver har fått en premieredato, eller måned er vel mer korrekt, filmen blir å se på amerikanske kinolerret august 2014. Ikke nok med det, nylig ble det avslørt at Taylor Swift har takket ja til en rolle i filmen. Miss Swift skal spille sammen med godt kjente skuespillere som Jeff Bridges, Alexander Skarsgard og Meryl Streep.

Vampyrer er udødelige - Christopher Pikes The Last Vampire skal filmatiseres

Slik ser coveret ut på min utgave av boken. Utgaven inneholder både bok 1 og 2 i The Last Vampire serien. En helt grei bok om den siste gjenlevende vampyren, Sita.
Sita ble født i India 3000 år før Kristus.


IMDB meldte i september om at produsenten av Vampire Academy, Michael Preger, ikke var lei av blodtørstige vampyrer. Derfor setter de tennene, ha ha, i nok en vampyrhistorie.

1994 fikk verden OL på Lillehammer og 5000 år gamle vampyrer

Den første boken i Christopher Pikes vampyrserie kom ut i 1994. Det var altså mange år før Stephenie Meyer ga oss Twilight, men litt etter de første bøkene i L.J. Smiths The Vampire Diares utkom. Jeg har leste de to første bøkene i denne serien for noen år siden. Såvidt jeg husker er dette en mørkere og mer rå serie enn Twilight. Når jeg tenker meg om forstår jeg ikke helt hvorfor jeg ikke har begynt på den tredje boken enda.

Det var alt av nyheter fra meg denne gangen.
Er det noe jeg har gått glipp av? Fant du noe spennende her?
13 kommentarer:

 1. Åh, alltid spennende med nye dragebøker - har faktisk ikke somlet meg til å lese Firelight ennå, men den er høyt på listen. Ble opprinnelig litt skuffet over beskrivelsen av Talon - konseptet minner veldig om andre bøker jeg har lest. Men jeg tenker det kommer helt an på hvordan hun skriver den.

  Du hadde forresten med mye spennende denne gangen! Jeg er ikke så flink til å holde meg oppdatert, så leselisten ble plutselig en god del lengre. Herlig at det endelig kommer ny Narnia-film!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er så enig med deg, men det skal bli spennende å se hva Kagawa gjør med historien. Det kan jo være greit å ikke ha så høye forventninger, da er det lettere å bli positivt overrasket.

   Slett
 2. Nå fekk eg eit spark bak, og må lese ferdig Narnia. Trur eg har komt til Reisen til det ytterste hav☺️ Herlig at det kjem ny film:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kom meg ikke lenger etter den første boka jeg; The Magician's Nephew. Det falt ikke helt i smak, dessverre, og jeg som har vært fan av seriene basert på noen av bøkene siden jeg var liten. Resten av bøkene er her, så de blir nok lest med tid og stunder. Jeg har pocketserien på engelsk, og en samlepocket på norsk for lesing med junior :)

   Slett
 3. Det blir spennende å se hvem som skal gi ut Jellicoe Road :-). Ellers så ble jeg nysgjerrig på boka til Christopher Rice. Jeg leste debutromanen hans for mange år siden - i Paris, faktisk. Og den var veldig kraftfull. Ja, og så gleder jeg meg til siste del av Divergent - bare 19 dager igjen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir spennende! Malina Marchetta twitret selv om det for noen dager siden så, så informasjonen stemmer. Men det ble ikke opplyst om hvilket forlag der heller.

   Allegiant ja, det er kanskje en bok flere venter på. Den fortjener en plass i neste post.

   Slett
 4. Hvis du ikke har lest Before I fall av Lauren Oliver burde du lese den, det er en veldig fin bok og den er ikke en del av noen serie. Heldigvis :) Jeg gleder meg veldig til Nyckeln, blir spennende å se hvordan serien avsluttes :) En ny Narnia film er jo alltid spennende, gleder meg også til det. Mye her jeg ikke hadde hørt om, så takk for tips og nyheter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enda har jeg ikke gjort det, det er jo på tide. Den roper faktisk på meg fra bokhyllen, det er nesten så jeg kan høre det.

   Nyckeln gleder jeg meg utrolig mye til å lese, jeg tror ikke vi blir skuffet. Men det blir trist å ta avskjed med trilogien. Når det er jo sagt så er jo det en god ting, det betyr at forfatterne har skrevet gode bøker. Det er jo lurt å gi seg mens man er på topp.

   Bare hyggelig :)

   Slett
 5. WOW så mye bra! Lauren Oliver må jo bare leses, sammen med Elfgren og Garcia. Jeg gleder meg :-)
  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Der mener jeg du har mye å se frem til, Astrid Terese. Ja, Garcia kan jeg egentlig ikke uttale meg om siden jeg ikke har lest noe av henne enda, men de andre skriver gode historier.

   Slett
 6. Denne spalten liker jeg. Hvis jeg skal tippe, vil jeg tro det er Cappelen Damm eller Gyldendal (i den rekkefølgen) som skal utgi Jellicoe Road. Dette vet jeg ikke noe om, ren gjetting med andre ord.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Den er litt inspirert av ditt innlegg på treffet, write what you know :)

   Ja, jeg tror du har rett i det, Elin. Det er jo Damm som hadde rettigheten til den av Marchettas bøker som ble oversatt på 90-tallet, derfor holder jeg en knapp på CD.

   Slett
 7. Digger denne spalten din :)
  Så mange kule nyheter.. Og så mange bøker jeg må se å få lest..
  Eg va så heldig å få me meg en kopi av Teardrop og Unbreakable fra BEA.. Så de skal jeg nok få lest en dag :)

  Må også få lest Jellicoe Road når den kommer på norsk :) Siden du likte den så godt :P

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.