RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

lørdag 12. oktober 2013

Fantastiske nyheter #3 - Twilight vampyr skriver ungdomsroman og populær dystopi oversettes til norsk

I spalten "Fantastiske nyheter" får du nytt fra fabelprosaens verden og om bøker for unge voksne eller young adult(YA) om du vil.
En stykk blodsugende lege blir forfatter

Neida, selvsagt har ikke den godeste vampyrdoktoren "Carlisle Cullen" materalisert ut av sidene fra Twilight-sagaen og satt seg ned for å skrive bok. Men det har Peter Facinelli, mannen som spiller herr Cullen i Twilight-filmene. Nyheten ble annonsert på skuespillerens nettsider i begynnelsen av oktober.

I samarbeid med kollega i A7SLE Films, Rob DeFranko, og "I Hunt Killers"*  forfatteren Barry Lyga skriver Facinelli en dystopi som etter planen skal gis ut i 2015. Dette har blitt avslørt om romanens handling så langt:

I en fremtid hvor miljøkatastrofen er et faktum i vår verden og fattigdom råder oppdager den mystiske gutten Rose oppdager at han har overmenneskelige krefter. Krefter som kan endre livet til alle jordensinnbyggere for all fremtid.

* Norsk oversettelse av denne boken kom faktisk nå nylig - les hva Silje på bloggen Så rart skriver om boken.

 • Hollywood Crush har skrevet en morsom liten artikkel om hva slags bøker resten av hovedrolleinnehaverne i Twilight-filmene kan forsøke seg på å skrive. Artikkelen er verdt å humre seg igjennom hvis du kjenner til skuespillerne(Kirsten Stewart, Taylor Lautner og Robert Pattison).


The 5th Wave på norsk!
Rick Yanceys enormt populære 
The 5th Wave skal utgis på norsk. I følge DeFiore and company er det Gyldendal som sitter på retten til å oversette boken. Jeg kjøpte boken for litt siden og har planer om å få lest den før vi sier velkommen til året 2014.

Noen har kanskje allerde lest boken på engelsk? Da kan det være greit å vite at tittelen på oppfølgeren blir 
The Infinite Sea, oppfølgeren skal etter planen utgis i mai 2014.


Ungdomsthriller oversettes til norsk

De norske rettighetene til ungdomsthrilleren Boy Nobody (Boy Nobody #1) av Allen Zadoff og oppfølgeren er i følge forfatterens hjemmeside solgt. Her kan du se boktraileren som er laget for å promotere boken:Night of Cake & Puppets av Laini Taylor


Over ser du det engelske og det amerikanske
omslaget på den nye fortellingen fra Laini Taylor.

Laini Taylor har skrevet  at en liten historie fra Karous verden kommer for salg på engelsk mot slutten av november. Night of Cake & Puppets gir oss fortellingen om det første stevnemøtet til Zuzana og Mik. En historie det bare såvidt hintes om i serien. 

Til skjermen - Obsidian og Half-blood 


Forfatter Jennifer Armentrout vil mest sannsynligvis få se begge seriene sine på skjerm. I sommer ble filmrettighetene til Obsidian solgt og i september var det offisielt at tv-serierettighetene til den første boken i Covenant-serien, Half-Blood, var solgt. Forfatteren går nok en spennende fremtid i møte.

Film hjemme i Norden - Lene Kaaberbøl

Forfatterportrett: Sanne Berg

Det danske filmselskapet Nepenthe Film produserer en film basert på Lene Kaaberbøls populære fantasy Skammarens Dotter. Jeg har lest boken, og den kan virkelig anbefales at man får med seg. Original, nordisk fantasy.

Fallen filmatiseres

I forrige utgave av fantastiske nyheter skrev jeg at Lauren Kate kommer med ny bok denne måneden. Men visste du at Fallen serien hennes skal filmatiseres? Rollisten begynner sakte men sikker å fylles opp. Hos IMDB står det at filmen har premieredato i 2014, dette er vel lite trolig siden filmingen ikke har begynt enda og ikke alle roller er besatt.

Hvilke nyhet var mest interessant for deg i denne utgaven av spalten?

3 kommentarer:

 1. Å, film av Kaaberbøls serie!! Det er ein av dei få fantasy-seriane eg har komme meg heilt igjennom (få i forhold til kor mange eg har byrja på og kor mange som er der ute!) Skikkeleg bra litteratur, og eg elskar karakterane hennar. Boy Nobody høyrtes veldig bra ut, og eg gler meg til å lese den boka!! :) Ha ein strålande laurdag vidare!!

  SvarSlett
 2. Ojj.. Blir 5th wave oversatt til norsk.. Kanskje jeg må se om jeg ikke får lest den på norsk ... Sykt lyst til å lese den :)

  Og så kult at Fallen blir film.. Likte 1 boka dengangen jeg leste den.. Men så etterhvert syns jeg de blei langtrukne.. Men kunne tenkt meg å se filmen.. Gleder meg :D

  SvarSlett
 3. Jeg må virkelig begynne å lese bøker på engelsk... Er visst der man henter de mest spennende nyhetene ;)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.