RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 9. januar 2014

Mine nominasjoner til Bokbloggerprisen 2013


Høsten 2014 skjer det, bokbloggerne i Norge skal for første gang dele ut Bokbloggerprisen 2013. Jeg har selvsagt sørget for å sende inn mitt bidrag i nominasjonsprosessen. Her kan du se hvilke bøker som jeg mener fortjener en pris.

Bøkene er ikke nødvendigvis oppført i samme rekkefølge her som den jeg sendte inn til komitèen. Litt spenning må det være.

Åpen klasse:
Urd av Ruth Lillegraven
Annas Himmel av Stian Hole
Fugl av Lisa Aisato
Uten dekning av Lise Knudsen
Heksa i porten av Thore Hansen
3,5X4 av Martina Gaux

Årets norske roman:
Smertehimmel av Asle Skredderberget
Leksikon av lengsel av Hilde Østby

En skarve bok av disse har jeg anmeldt og en har jeg skrevet ganske mye om i ett tidligere blogginnlegg. Jeg orker ikke å starte 2014 med et press om å blogge om alle bøker jeg ikke har gitt oppmerksomhet i 2013. Året starter med blanke ark, så med mindre bøkene dukker opp på longlisten vil de heller ikke bli skrevet om(dessverre).

Selv om bokbloggerne ikke er en gruppe som alle har de samme meningene så tror jeg at jeg kan snakke på vegne av alle som har deltatt når jeg sier:

Vi GLEDER oss til fortsettelsen!
Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

7 kommentarer:

 1. Spennende! Jeg leste få norske 2013 bøker, så jeg får skjerpe meg nå i år. Kjekkere å nominere når man har et bredt utvalg å velge fra! Synd at pensumbøkene er fra 1900-tallet opp over til 2011... Jeg skal bestrebe meg på å lese shortlistene, og er glad for det kun er 6 stk totalt - det burde jeg klare innimellom alt annet. Blir spennende!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er så flink, jeg er imponert over alt du får lest, studert, blogget, syklet, jobbet og jeg vet ikke hva. Ikke rart det er vanskelig å presse inn noe ekstra i planen.

   Får du sneket inn minst en god 2014, så kan du nominere til neste år, Marianne ;) Jeg er så spent på longlisten, og kortlisten selvsagt!

   Slett
 2. Interessant og ikke minst spennende. Jeg har ikke lest noen av dem, så kanskje jeg burde gjøre det he he :) Jeg er glad i å lese bøker for ungdom men det hender alltid opp med engelske bøker. Bør få lest noe norsk også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Faktisk så er det bare to av bøkene under åpen klasse som er ungdomsromaner. Jeg overrasket nesten meg selv ved å nominere mest barnebøker, de er så fine, også for voksne :)

   Akkurat som deg leser jeg mest engelsk ungdomsbøker, men prisen er en god inspirasjon til å få med seg mer norsk. Vi har mange fine ungdomsbøker her også, det gjelder bare å finne fram til dem. Hvis du får med deg litt norsk til neste år kan du jo nominere bøker til prisen du også ;) Man trenger forsåvidt bare å ha lest en bra bok for å nominere den, det er ikke noe krav til antall bøker. Jeg syntes det hele er veldig spennende, og ikke minst bra for norsk litteratur og helt sikkert for folks oppfattning av norske bokbloggere.

   Slett
 3. Spennende… jeg har ikke lest noen av dine nominerte, så dette blir nok en spennende prosess, med en mangfoldig longliste.:)

  SvarSlett
 4. Jeg har nominert to av de samme som deg, og ikke lest noen av de andre du har nominert. Jeg fikk lest en grei dose norske ungdomsbøker fra 2013, men det er i grunn barnebøkene som har imponert mest. Så der blir det definitivt tid til å få med seg flere til neste års pris når jeg i tillegg er så heldig å ha en å lese dem for:-) Jeg har nominert et utvalg barne- og ungdomsbøker under åpen klasse for rakk ikke hverken lyrikk eller sakprosa denne gangen. Det blir utrolig spennende og gleder meg som en unge på julaften;-)

  SvarSlett
 5. Jeg nominerte også bare ei eneste, men så hadde jeg ikke lest så mange heller. Som alle gleder jeg meg til longlista, mer enn jeg trodde på forhånd, siden jeg tross alt ikke har vært så veldig investert i norsken iår. (Har selvfølgelig ikke lest noen av dine -)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.