RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 7. januar 2014

Tips og triks: Sju trinn som gir deg en søkefunksjon som virker på Blogger/blogspot blogg


I lang tid har Bloggers(blogspot) egen søkefunksjon vært ute av drift hos mange bloggere, meg selv inkludert. Nå har jeg funnet en glimrende løsning på problemet, og den skal jeg selvsagt dele med dere.


1. Logg deg inn på bloggen din og finn bloggoppsettet i menyen. Jeg liker å ha bloggen på engelsk, så hos på min blogg klikker jeg på layout. Forresten jeg må få beklage den dårlige kvaliteten på bildene jeg har laget, men jeg håper dere ser det som trengs.
2. Finn ut hvor du har plassert søkefunksjonen din, så sletter du denne. Oppsettet her ser akkurat ut slik som det gjør ute på selve bloggen, så søkefunksjonen finner du på samme sted. Min hadde jeg plassert midt på siden.


3. Nå er du klar til å lage din egen søkemotor hos Google. Klikk her så havner du på riktig side.  Logg deg inn på Google-kontoen din. Klikk så på Create new search engine.

Siden skal da se slik ut:


Der det står sites to search legger du inn bloggadressen din slik:
 www.SettInnDinBloggAdresseHer.blogspot.com/*

/ og * må med for å gjøre alle sider på bloggen din søkbare.

Lenger ned på siden kan du velge hva søkefunksjonen din skal hete, hvis du ønsker å endre det. Så kan du trykke på "CREATE".


4. Siden du havner på skal se slik ut:Trykk på "Get code". Du havner da på en side hvor koden til din nye søkefunksjon kommer fram i en grå boks. Kopier koden og klikk deg inn på layouten til bloggen din igjen. Du kan forresten gjøre flere avanserte endringer på utseende osv. men det har jeg ikke satt meg inn i.

5. Her klikker du på "Add a gadet"(her markert med en blå tegnestift):


6. Scroll deg nedover til du finner "HTML/JavaScript", klikk så på det blå plusstegnet til høyre. På siden som dukker opp legger du inn koden. Legg inn navn i den øverste linjen. Jeg har enkelt å greit kalt det "Søk" selv.
7. VOILA - du har en søkefunksjon som virker. Slik kan den se ut:

 Var dette nyttig for deg?

Jeg håper at jeg nå kan ha vært medvirkende til å fjerne noe bloggfrustrasjon hos enkelte.

Og du? Legg gjerne igjen en kommentar :)


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

12 kommentarer:

 1. Voila! Der satt den. Tusen takk for hjelpa, Mari! Jeg har hatt flere problemer på bloggen i det siste, så det var godt å få unna en feil iallefall.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott! Hvilke andre problemer strever du med på bloggen? Kanskje det er noen av oss andre som kan hjelpe :)

   Slett
 2. Jeg har ikke vært så veldig aktiv på blogger i det siste, så har ikke fått med meg at søkefunksjonen ikke fungerte. Veldig fint å ha sånne som deg som kan poster smarte triks! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det :D

   Det må jo være ypperlig å finne løsningen før man har sett problemet ;)

   Slett
 3. Tusen takk Mari! Endelig :) Godt forklart var det også.
  Kudos!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du syntes det, det er jeg glad for å høre <3

   Slett
 4. Jeg måtte melde plass - har satt inn den søkeboksen i begge mine blogger, fulgte oppskriften, men den finner ingen ting. Ikke noe kommer opp når jeg søker på det mest enkle en gang. Vet ikke hva som er feil. Har prøvd å lime inn koden akkurat slik den står, (gjorde også et forsøk med å sette inn div, slik det står her:"Kopier følgende kode, og lim den inn i et div-element i body-delen på nettstedet ditt", men det hjalp heller ikke.) (måtte ta bort taggene her i kommentaren, det ville ikke gå inn ellers)

  SvarSlett
 5. Men der kom alt på plass - var noen feilskrivinger i www//. etc. Takker for fin oppskrift

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott, nå kan folk søke på bloggene våres av hjertets lyst og finne interessante innlegg.

   Slett
 6. Hei, takk da er problemet løst! har svanet funksjonen lenge. Sendte til og med tilbakemelding, men det er ikke svar å få fra blogspot!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, Google er dessverre ikke så flinke til å svare på henvendelser. Det er mitt inntrykk iallefall :) Veldig fint å se at så mange har nytte av dette tipset. Tusen takk for besøket.

   Slett
 7. Søkefeltet ble bittelite. Vet ikke om det er kolonna som er for smal? Ellers takk for tipset!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.