RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 18. februar 2014

Uprisen 2014 - de nominerte


3.februar var juryen klar til å avsløre at følgende fem ungdomsromaner er nominert til Uprisen 2013:* Marte Aune: May Lenda. Publica

* Tom Egeland: Katakombens hemmelighet. Aschehoug

* Thomas Enger: Den onde arven. Gyldendal

* Hilde Hylleskaar: Det er her jeg skal være. Gyldendal

* Tor Arve Røssland: Svarte Mathilda III. Samlaget


Har jeg lest noen av de nominerte?
Neida, enda jeg syntes jeg var flink til å lese norske ungdomsromaner i 2013. "Den onde arven" holder jeg faktisk på med nå, og "Det er her jeg skal være" har jeg stående i bokhylla. Disse må selvsagt leses ferdig før prisutdelingen. Jeg skal forsøke å få med meg de tre andre bøkene også. Men jeg skal innrømme at terskelen for å plukke opp Svarte Mathilda III er høy, fordi det innebærer at jeg faktisk må få med meg de to første bøkene i serien da jeg ikke har lest disse enda. Godt er det da at jeg er den lykkelige eier av første boka i serien.


Hva skjer videre med de nominerte titlene?
Nå skal syv ungdomsskoleklasser lese de nominerte. 21.mai er det storjurymøte på Litteraturfestivalen på Lillehammer, og dagen etter, 22. mai, avsløres det hvem som har vunnet prisen. I fjor ble prisen faktisk delt mellom Marianne Kaurin(Nærmere høst) og Ellen Fjestad(Sammen skal vi holde himmelen).

Det finnes forresten en så kalt longlist til Uprisen, denne inneholder flere mulige kandidater til prisen, men har blitt kortet ned til fem i siste runde. Denne listen kan du lese hos UBOK.no.

Les mer om Uprisen på nettsiden til Foreningen !les.

Har du lest noen av bøkene som står på lista? Er det bøker du er overrasket at ikke dukket opp på lista? Fortell meg hva du syntes om boka/bøkene! Har du blogget om en eller flere av bøkene må du gjerne legge igjen en link til ditt innlegg i kommentarfeltet.


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

3 kommentarer:

 1. Har lest May Lenda av Marte Aune. Det er en veldig flott bok, som jeg virkelig anbefales! Forfatteren er veldig flink til å skrive, liker språket hennes. Har ikke lest noen av de andre.

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke lest noen av dem, men håper å få gjort det før prisen deles ut. May Lenda har jeg ikke hørt om, Den onde arven har jeg i bokhyllen og Det er her jeg skal være har jeg fått inn på jobben. Ungdomsbøker pleier det dessverre ikke være lange ventelister på på folkebiblioteket så det er vel en god sjanse for å få tak i dem selv når jeg er i permisjon:-) Innimellom bokbloggerprisens nominerte og forberedelser til neste års pris i tillegg til alt det andre man vil lese får jeg vel ikke ha så høye ambisjoner, men vi får se.

  Det var en del andre bøker jeg trodde skulle nå opp da jeg var inne å så på anmeldelsene, som bla Odinsbarn, men så har jeg ikke sjekket ut alle disse. Må se på langlisten også.

  SvarSlett
 3. Eg har lest Den onde Arven og den likte eg utrolig godt..
  http://www.moonstarsbokverden.com/2014/01/13/den-onde-arven-av-thomas-enger/

  Ellers står både May Lenda og Katakombenes hemmelighet på lista over bøker jeg ønsker å lese.. Men da jeg ikke eier de.. Får vi se om jeg får gjort det..Biblioteket har de sikkert.. Men er jo så mange bøker man bare må få med seg.. :) Så vi får se hehe

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.