RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

onsdag 12. mars 2014

Cemetery girl: The Pretenders av Charlaine Harris/Christopher Golden,ill. Ben Kramer

Fra Sookie, heite vampyrer og andre overnaturlige vesener i Bon Temps til en historie om en ung jente med hukommelsestap som bor i et gravhvelv. Jeg har lest Charlaine Harris' første grafiskeroman.Hvordan gikk dette til?


I Charlaine Harris(True Blood, Harper Connelly, Aurora Teagarden) har nok mange idèer bak sine mellombrune lokker. Denne gangen ledet en idè til Harris' aller første samarbeidsprosjekt. Det hele startet med at Charlaine i en samtale med Christopher Golden - forfatter til en rekke tegneserier som Buffy, Baltimore-serien, Hellboy og X-men bare for å nevne noen, fortalte om en idè hun haddde, men som hun ikke så for seg et format til.

Tiden gikk, og så en dag tikket det inn en e-post fra Golden: Skulle de to samarbeide om å få noe ut av ideen til Harris? Resultatet ble trilogien Cemetery girl hvor Don Kramer står for illustrasjonene. Kramer er kjent fra tegneserier som Batman, JSA og miniserien om Dr. Fate.

Hva handler historien om?Jeg var så heldig at en herlig frøken tilbød meg å få lånte hennes utgave av denne første boken. Relativt splitter ny er den, første del ble utgitt tidligere i 2014.

Med Cemetery Girl frir nok Harris til et litt yngre publikum enn hva hun gjør med de andre seriene sine, eller hun frir til mange leseglade, men den historien passer godt og så til yngre lesere. Jeg mener du vil kanskje ikke gi Dead to the World i gave til en 11 åring?

Hvor har jeg hørt dette før?

Greit, så er kanskje ikke historien i seg selv så himla original, men når jeg leser Harris sine bøker så forventer jeg heller ikke det. Det jeg forventer er mer lettbeint underholdning.

Ei jente mister hukommelsen, og bosetter seg på kirkegården der hun ble dumpet. Etter sin nær døden opplevelse kan Calexa Rose Dunhill se sjelene til nylig avdøde mennesker, en av disse trenger hennes hjelp. Det kan til forveksling høres litt ut som plottet i tv-serien The Ghost Whisperer eller Harris' egen serie om Harper Connelly.

Allikevel klarer Golden og Harris å holde på min interesse fram til siste side er vent om. Jammen meg klarer de tilogmed også å tyne 10 tårer ut av øyekroken på meg. Jeg vil si det var fint å tilbringe 20 minutter av livet på Charlaine Harris sin debut i dette formatet, og at jeg gleder meg til å lese fortsettelsen. Dette er faktisk noe ganske annet enn en roman, eller underholdningsroman om du vil.


Illustrasjonene

Under er en illustrasjon fra boken som viser glimt av hovedpersonens minner, eller fragmenter av minner. Det er understrekes, tror jeg, delvis at bruken av knust glass i akkurat disse bildene. Jeg liker hvordan tegneren bruker denne typen effekter.
Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.


6 kommentarer:

 1. Høres spennende ut, selv om jeg ikke er en tegneserie leser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det finnes så uendelig mange typer tegneserier, Elin. Kanskje vil du finne en type som fenger deg :)

   Slett
 2. Høres spennende ut, og jeg har faktisk aldri vært noen stor fan av tegneserier. Hadde en liten periode da jeg var 11-12 år, men så sa det stopp. Denne virket som sagt spennende, og morsomt å se at forfatteren prøver noe nytt ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du lyst til å gi sjangeren et forsøk igjen, Siri, så har jeg andre alternativer jeg vil anbefale framfor denne. Favorittene mine er:

   Blå er den varmeste fargen av Julie Maroh – denne boka har det faktisk blitt laget spillefilm av – filmen vant gullpalme i Cannes i fjor. Jeg gråt veldig mye da jeg leste denne i slutten av desember, fine, flotte historien!

   Zita the Spacegirl av Ben Hatke – fantastisk fint og varmt eventyr for folk i alle aldre.

   Castle Waiting, vol. 1 av Linda Medley – elementer fra kjente og kjære eventyr blandes inn med en helt ny og til del feministisk fantasy historie.

   Slett
 3. Takk for spark bak til å endre litt på logoen min. Bra rettskrivningspolitiet skriker ut av og til, det setter jeg pris på. Skulle endret litt mer når jeg var i sving, men det får bli en annen gang. Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg lærer mye selv av det politiet :) Flott at mitt "utbrudd" var nyttig. Inspirasjonen fikk jeg fra en organisasjon som konsekvent bruker 's i alle sine Facebook oppdateringer. Det er så irriterende, og mange av sidens følgere er sikkert av den oppfatning at dette er riktig. Ha en strålende fredag, Tine :)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.