RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 23. mars 2014

Frå Homer til The Hunger Games - En smakebit fra søndag


I går var det dikt på bloggen, i dag er det en essaysamling. Hva skjer'a? 


Så deilig det er å forsøke noe helt ukjent i blant
Jeg holder fortsatt på med 57 lives of Alex Wayfare, men parallelt med denne leser jeg essaysamlingen Lesebok for jenter. Frå Homer til The Hunger Games av Solveig Aareskjold. Det går sakte men sikkert fremover, jeg leser et kapittel her, og ett der. Det passer ypperlig, da har man tid til å grunne litt på hva det er man har lest. Forfatteren mener det sjeldent har blitt hentet frem sterke kvinner, som har hatt hovedrollen, fra eldre litteratur iløpet av årene med kvinnefrigjøring. Derfor har Aareskjold selv tatt på seg arbeidet, og 12 tekster, gamle og nye, har blitt gjenfortalt av forfatteren. Før hver fortelling står det en forklarende tekst, skrevet av forfatteren, som setter historien i perspektiv. Dette er et veldig interessant prosjekt, noe man som leser kan lære mye av enten man er ung jente, voksen dame eller mann.

Selv har jeg kommet til kapittelet som heter Ære, og fortellingen som forfatteren har gjendiktet i dette kapitlet heter Askepott som ikkje ville ha prinsen(heia Askepott!!). Dèt skal du selvsagt få en smakebit fra:
Denne mannen var av den oppfatninga at pengar var sterkare enn kjærleik, og rådde prinsen til å gje jenta ein stor pengesum for å  få henne til å gje etter for begjæret hans.Nå bikker klokken straks 12 natt til søndag. Askepott som sitter bak dette tastaturet er like trøtt som en flaggermus ved daggry. Om glass-skoen faller av i trappen når hun skal lukke inn kattepusene for kvelden, så får det være. I morgen kommer prisen hjem igjen, da vil han ta med seg skoen vel vitende om at den passer.


Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
1.Delta når du selv føler for det, det viktigste er at dette skal være gøy og hyggelig.

2.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

3.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg her. Glemmer du det finner ikke leserne bloggen din. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag med #smakebit da vel.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

13 kommentarer:

 1. Har boken liggende og ser frem til å lese den! Greit med slike bøker man kan lese litt da og litt da. Likte godt smakebiten og jeg er med å heier på Askepott! Ha en fin søndag, Mari:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig med deg, Beate. Det er godt med bøker hvor man kan lese et kapittel eller en historie uten at det gjør noe at man tar en liten pause. Håper du har fått kost deg med både bok og ski på skjermen i dag :)

   Slett
 2. Har lest både essays og dikt nettop jeg også.En trend? God søndag MAri.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må det være! Kanskje du har startet den? ;) Fortsatt fin søndag, Anita!

   Slett
  2. Takk. Hehe, tror nok ikke det Mari.:)

   Slett
 3. Bra smakebit:) Jeg har selv begynt å lese den og leser ny & ne innemellom de andre bøkene jeg leser. Tror jeg har kommet til kapittelet som er fra viking tiden eller noe sånt. Nå fikk jeg litt lyst å lese videre i den boken. Liker veldig godt layouten på boken. Får følelse at man leser i en gammel bok:)

  Ha en fin søndag videre Mari=)

  SvarSlett
 4. Las eit fint intervju med forfattaren av denne boka nyleg og tok den med på "ventelista". Takk for smakebit og fortsatt god søndag :-)

  SvarSlett
 5. Intressant. Men nästan lite sorgligt att en bok med den titeln alls behövs...

  SvarSlett
 6. Har ikke hørt om denne boken før! Spennende. Ha en fin helg :)

  SvarSlett
 7. Den boka las eg no nettopp og var veldig nøgd!! :D

  SvarSlett
 8. Hørt bittelitt om denne boken tidligere, og den virket interessant og helt klart annerledes enn noe annet jeg har lest!

  - Siri

  SvarSlett
 9. Kul smakebit, fint med interessante boktips :)

  SvarSlett
 10. Likte smakebiten.. Kanskje jeg skulle sjekket ut denne boka :P

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.