RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

fredag 4. april 2014

Med nese for ungdomsbøker - aka skryt

På fritiden liker jeg å opptre som litteraturspeider. Hva er en speider? En som jakter på de gode manusene og tipser forlagene om det som kan være av interesse. I høst fant jeg gull, og senere denne våren kommer ungdomsromanen i norsk oversettelse.


Det var i august i fjor at jeg ramlet over en svensk, dystopisk ungdomsroman som latet til å være veldig god. Jeg sendte så avgårde tipset til ett norsk forlag, et forlag jeg trodde kanskje kunne ha interesse av å se nærmere på manuset. Det ble full klaff, forlaget hev seg rundt, skjøv en annen tittel ut fra sin vårliste, og i mai utgis den svenske ungdomsromanen "En sekund i taget" av Sofia Nordin på norsk. Det skal bli spennende å se hva slags mottakelse boken får av leserne i Norge.

Nominert til nordisk råds litteraturpris

Neste enda mer glad ble jeg da jeg for en ukes tid siden så at romanen var en av 13 barne- og ungdomsbøker nominert til Nordisk Råds litteraturpris for 2014. Det gledet meg langt inn i hjerteroten!

Det utgis så utrolig mange bøker i verden, og bokmarkedet i Norge er ikke stort. Da gjelder det å finne de bøkene som ikke bare er gode, men som skiller seg ut på en eller annen måte. En bok bør være enten utrolig og ha noe unikt, eller det kan være en veldig underholdende historie som skaper leseglede man skal ikke kimse av litteratur som inspirerer til videre lesning.

Jeg har lest utrolig mye ungdomsbøker siden jeg begynte å blogge om bøker i 2008. Da ser man etterhvert at ikke alle bøker som er gode nødvendigvis er gode nok for det lille norske markedet, også handler det jo litt om riktig bok til rett tid også.

Innlegget er ikke sponset, og jeg har ikke fått noen form for kompensasjon for mitt tips verken dette eller andre. Men du skal ikke se bort i fra at jeg burde begynne å fakturere for disse tipsene mine dersom det viser seg at de holder prisverdig høy kvalitet ;). Dette er bare et rent skryteinnlegg, for dette var utrolig gøy for meg!


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

6 kommentarer:

 1. Gratulerer! Veldig moro dette
  Personlig synes jeg du burde fakturere.
  Mange (går jeg utifra) betlales full lønn for litteraturspeiding
  , gull verd for forlag som ville være først - med det beste!,

  SvarSlett
 2. Det er veldig kult Mari! :)

  SvarSlett
 3. hmm.. oppdaget at jeg trodde jeg hadde kommentert, men kommentaren min er ikke her.. samme på et annet innlegg også :/ rart.. Så bare så du vet det så er jeg innom :P hehe
  Bare noen som sletter mine spor.. eller kanskje jeg ikke er tålmodig nok..

  Anyway.. det jeg skrev første gangen, var at jeg må muligens få me meg denne boka, siden du har likt den så godt :)
  stoler på din dømmekraft ;) hehe

  SvarSlett
 4. Jeg har to ganger tidligere forsøkt å kommentere på dette innlegget via mobilen, men det har visst ikke kommet med. Det sier vel sitt om hvor mye jeg vil si til deg at du fortjener all den rosen du kan få for jobben du gjør med å fremme de gode ungdomsbøkene;-) Bra jobbet og gleder meg til denne boken.

  SvarSlett
 5. Så roligt! Bra VAL också, jättespännande bok!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.