RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 20. april 2014

Mørketid - En smakebit på søndag


Klokken har bikket midnatt, det er søndag. Vi har akkurat sett ferdig en helt okei film, og det er tid for å dele litt fra boken jeg holder på med i kveld; Mørketid av Michelle Paver.


I går leste jeg ut Trusselen av Guillermo del Toro og Chuck Hogan. Baksideteksten lovet et endret syn på vampyrer etter at man hadde lest ut boken, hvis man var tøff nok til det. Vampyrene her er riktig nok av den gode gammeldagse typen, med en liten vri - langt fra Twilight. Men så veldig skremt ble jeg nok ikke. Jeg er ikke kjent for å være så tøff når det gjelder skumle scener verken på film eller i bokformat, så utrolig nok ble jeg litt skuffet. Ikke fordi historien var dårlig, men fordi jeg trodde jeg kom til sitte som en nervebunt under lesningen.Derfor har jeg nå plukket opp en ny bok som kanskje vil få hårene på armene mine til å reise seg litt. Boken plukket jeg med meg etter endt Mammutsalg, i bakhodet snurret en gammel anmeldelse av boken som jeg hadde lest hos Bokelskerinnen(les anmeldelsen hennes her). Det var litt om årsaken til at denne boken ble plukket ut av bokhyllen, her er en smakebit:

Det er vanskelig å forstå nå, i dette endeløse dagslyset, men det kommer en tid når det er mørkt hele døgnet. Når jeg tenker på det, kjenner jeg det krible i magen. På en måte klarer jeg ikke å vente. Jeg vil finne ut om jeg takler det.
Historien handler om fire britiske gutter i 20-årene som skal på ekspedisjon på Svalbard. Akkurat i denne smakebiten er de i Tromsø(Norge), og det er den tiden på året hvor det er Midnatssol. Noe skjer mens gutten er på ekspedisjon, etter hva jeg har forstått av innledningen, men jeg har ingen anelse om hva enda. Kanskje bør jeg vente med å lese mer til det er dag igjen.

Jeg må skrive et par ord om filmen vi så i kveld før jeg gir meg. Filmen som ble spilt i stua var en dramakomedie som heter Silver Linings Playbook(no.Kjærlighetens galskap). Bradley Cooper(fra bla. Alias og Hangover) og Jennifer Lawrence(Hunger Games) har hovedrollene og Robert de Niro er med i en større rolle. Filmen handler om mennesker som sliter psykisk, de blir ført sammen av venner og det går tildels dramatisk for seg. Det er komisk uten at det blir en dum komedie.

Jennifer Lawrence seiler opp som en av mine favorittskuespillere, makan til dyktig kvinne. Jeg var litt bekymret for at jeg kom til å tenke Katniss hele tiden, men den tanken streifet meg ikke en gang under filmen. Jeg likte forøvrig filmen ekstra godt fordi jeg føler den viser litt hverdagslig galskap, det er nok ganske vanlig at vi alle har måter vi oppfører oss på i gitte situasjoner, ting vi sier eller gjør(en liten tendens til tvangshandlinger for eksempel) som faktisk er mer normalt enn ikke.

Her er en trailer for deg som kanskje ble litt nysgjerrig:Har du lest eller sett noe bra i påsken?

Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Delta når du selv føler for det, det viktigste er at dette skal være gøy og hyggelig.

2.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

3.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg her, og link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner ikke leserne bloggen din, eller de andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag med #smakebit da vel.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

44 kommentarer:

 1. har lest en del bra ting så langt i påsken, den beste er vel den jeg skrev om i går - 1920 av Jon Ewo. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, det er ikke mye som slår en god bok :)

   Da skal jeg få med meg innlegget ditt om den boken, Marielle. Den høres spennende ut, og jeg har flere ganger tenkt på om det er en bok jeg burde plukke med meg fra biblioteket. Hvis jeg ikke husker feil er det en "alternativ historie" som fortelles.

   Slett
 2. Den boken tyckte jag väldigt mycket om, men den passar bättre när det är mörkt och kallt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blir skremt ved høylys dag om det er skummelt, så for min del er det kanskje greit at jeg leser den på denne tiden av året ;)

   Nå er jeg omtrentlig halvveis, og jeg er så fascinert av beskrivelsene av hvordan det er på Spitsbergen. Det er veldig tydelig at forfatteren selv har førstehåndskunnskap om stedet. At hun faktisk har vært på stedene hun beskriver.

   Slett
 3. Som du vil se av smakebiten jeg deler i dag, så liker jeg ekle bøker. Mørketid høres ut som noe for meg, så den må jeg sjekke ut. Ellers har påsken gått med til å lese Mapuche, som også var på kanten ekkel, men med et bakbilde i virkeligheten blir det på et annen nivå. Ha en fin påskemorgen Mari!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er visst mange som har valgt seg ut Mapuche til påsken. Har det blitt årets påskekrim kanskje? Jeg gleder meg(eller gruer meg he he) til å lese din smakebit, Tine.

   Jeg har veldig sansen for boken jeg leser nå, ikke minst fordi forfatteren maler et så levende bilde av omgivelsene historien utspiller seg i.

   Ha en strålende påskedag!

   Slett
 4. Dette høres jammen spennende ut :) Jeg har kost meg med masse film i påsken. Vi har sett "Hungergames 2", "Last Vegas" og "Kule kidz gråter ikke", og jeg syns alle var veldig gode. I morgen tror jeg vi skal se "Kvinnen i buret" og jeg er kjempespent på om jeg liker den like godt som boken :) Påskeklem fra Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja, "Catching Fire" var veldig god! Filmatiseringen av "Kvinnen i buret" må jeg få med meg, boken var utrolig spennende(den beste av Jussi som jeg har lest så langt).

   Slett
 5. Jeg har sett filmen du så i går men det er en stund siden, elelrs har jeg lest for det meste men i går så jeg endel filmer på netflix, og siden det bare var meg som skulle se så ble det en del romantiske filmer,ikke supergode men grei tidtrøyte.Ellers så har jeg sett noen episoder av Criminal minds som jeg hadde spilt inn men ikke sett. Ha en fin påskedag,Mari!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har sansen for Criminal Minds, men jeg er så pingle at jeg ikke tør se på serien alene. Forrige episode vi så skremte nesten vettet, eventuelt vannet, av meg :)

   Slett
  2. Ja,enkelte av episodene er skikkelig ekle. Min datter på 16 elsker den serien og ler av meg når jeg syntes enkelte ting er ekkelt.

   Slett
  3. Jeg lurer på om barna våre blir mer herdet enn oss. Det gikk jo ikke engang like mange tv-programmer på skjermen da jeg var yngre(og jeg er jo "bare" 30). Nå er det daglig en rekke programmer med voldelig og ekkelt innhold på tv. Eller om det utelukkende er er fordi vi har ulike grenser for hva vi definerer som ekkelt/vanskelig å se på. Eller en god blanding. Det er interessant å tenke på egentlig.

   Slett
 6. Jag har läst ut en bok i helgen, men den har jag redan delat med mig av tidigare.

  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du har lyst må du gjerne dele flere ganger fra samme bok, Ewa. Det gjør ingenting :)

   Slett
 7. Bra skådespelare det där!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er hun virkelig, nå må jeg nok se Winters Bone også. Den har blitt nevnt i kommentarfeltet, og jeg så den lå på Netflix.

   Slett
 8. Boken var ukjent for meg, men filmen har jeg sett

  SvarSlett
 9. Den boka fikk hårene til å reise seg! Jeg har faktisk ikke lest ei setning siden torsdag, skandale!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og er jeg den eneste som ikke likte Silver Linings?

   Slett
  2. Sånn er det av og til, enten har man ikke tid eller så finner man rett og slett ikke lysten. Nå er jeg omtrent halvveis, hårene har ikke reist seg enda, men det kommer kanskje?

   Hva likte du forresten ikke med filmen, Monika? Jeg liker å få forskjellige perspektiv på ting, så jeg hører gjerne mer om hvorfor du ikke likte den :)

   Slett
  3. Det er lenge siden jeg så den, men jeg tror jeg rett og slett ikke likte historien.

   Og ingen gåsehud enda? Da er det sikkert bare jeg som er pysete.

   Slett
  4. Nja, litt da :) Første gangen Jack så dette "ekkoet" som han kaller det. Jeg er super pysete selv, men kanskje jeg har blitt mer herdet enn jeg har trodd selv i det senere?

   Slett
 10. Har sett filmen, syns den var koselig:) Ellers i påsken har det gått i krim, typ Whitechapel og Poirot. Ja, også Mr. Selfridges.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, Whitechapel har jeg ikke sett siden første sesong gikk på NRK 1 en påske. Det var en serie vi her i huset virkelig likte godt. Tusen takk for påminnelsen, nå skal jeg jammen meg få med meg episodene som er usett av mitt øye så langt.

   Slett
 11. Den filmen har jag länge tänkt se, men det har inte blivit av ännu. Tack för otäck men spännande smakbit! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er det bare å kaste seg i det, Bokdamen. Også må du selvsagt fortelle meg hva du syns om den etterpå :)

   Slett
 12. Jennifer Lawrence tillhör mina favoriter, hon var grym i Winters Bone, så den filmen blev jag sugen på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ser den filmen ligger på Netflix. Da skal jeg se den en kveld, helt klart!

   Slett
 13. Leser Mapuche, og som Tine sier er den rå, men det er på et annet nivå siden den har rot i virkelige hendelser..og virkleig miljøer.
  Har også lest Grebe og Treff sin siste, som bare var sånn middels. På Netflix har vi sett Orphan Black- meget spennende, i går så vi to episoder av Luther sesomg tre, også meget bra! Fortsatt god påske.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er Orphan Black skummel? Jeg har lyst til å se, men blir jo redd hver gang det er antydning til noe skummelt i Dawson's Creek... men jeg har ingen problemer med å se krim. Unntaket er kanskje sesong 2 av Luther, men det var fordi jeg var alene i London... Ja, jeg er pyse!

   Slett
  2. Mapuche må jeg innrømme at jeg er spent på å lese mer om. Det ser ut til at Aschehoug nok har fridd til flere bokbloggere denne påsken, da flere har lest den såvidt jeg har fått med meg.

   Etter at jeg leste din kommentar i går avrundet vi søndagskvelden med en episode av Orphan Black. Absolutt spennende, episode to blir nok fortært i kveld dersom tiden strekker til. Luther tror jeg aldri jeg har hørt om tidligere heller, så den må nok også sjekkes ut. Det er sjeldent at BBC skuffer med sine produksjoner. Ønsker deg en fin, fin påskemandag, Anita.

   Slett
  3. Monika: Jeg syns den var litt skummel, men kanskje mest av alt fordi det var så mye mystisk som foregikk. Hovedpersonen viklet seg inn i noe hun absolutt ikke har oversikt over.

   Dawson's Creek, er ikke det den litt sånn high school aktikge dramaserien som gikk på TV 3 en gang? Eller kanskje den gjør det enda. Jeg har bare såvidt sett på den, og skal innrømme at jeg ikke husker så veldig mye annet enn ansiktet på de fire hovedpersonene. Så jeg tør ikke sammenligne.

   Slett
  4. Dawson's Creek gikk på tv når vi var fjortiser ja. Ligger på Netflix og det er morsomt å se det på nytt med voksne øyne.

   Og Luther bør du absolutt se. Kvalitetskrim.

   Slett
  5. Da er det avgjort :) He he på den tiden så jeg på "kvalitetsserier" som Dallas, Love Boat og Helene og gutta på ettermiddagene. Om kveldene var det Friends. Vi hadde bare NRK og TV2, så det lille jeg så av andre serier var kun på besøk hos venninner som var så utrolig heldige å ha flere kanaler.

   Slett
 14. Det låter som en väldigt spännande bok - något för mig. Tack för smakebiten. Jag önskar dig en fortsatt skön påskhelg! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er spennende, og man lurer på hva som kan befinne seg ute i det altoppslukende mørket på Spitsbergen når det er mørketid(dvs. en periode hvor det er nesten mørkt hele døgnet).

   Slett
 15. Jag såg den här filmen för några månader sen och blev positivt överraskad. Jag gillar verkligen Jennifer Lawrence. Hon är en väldigt duktig skådespelare men verkar även vara en väldigt bra människa.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så flott med mennesker som ikke er redd for å vise sine gode sider.

   Slett
 16. Tack för smakbiten. Förlåt att jag glömde länka tillbaka till dig i dagens inlägg, men det får bli nästa gång :-)

  SvarSlett
 17. Hei hei :o) Da er jeg med for 1.gang
  Mitt bidrag er en romantisk koselig bok :o)

  Ønsker en flott kveld :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Toril. Så hyggelig med et "nytt" ansikt på søndagene. Velkommen med i det glade selskap, delta når du føler for det :)

   Slett
 18. ohh, den boken fristet det veldig å lese! Takker for smakebiten.
  Filmen har jeg sett, men for å være ærlig likte jeg den ikke noe særlig. Det var en fryd å se Jennifer Lawrence i en ny rolle enn Katniss, men ellers falt den ikke i smak hos meg. (Jeg var riktignok en stor fan av skuespilleren før hun spilte i The Hunger Games/Hun spiller jo den unge Mystique :DD

  - Siri

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.