RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

lørdag 7. juni 2014

Primates - En smakebit på søndag
For mange år siden, en gang på 90-tallet tror jeg, så jeg og min lillesøster filmen Gorillas in the Mist. I årene etter har minnet mitt fortalt meg at det var filmen om Jane Goodall, faktisk helt fram til i dag da jeg plukket opp tegneserien Primates: The Fearless Science of Jane Goodall, Dian Fossey, and Biruté Galdikas av Jim Ottaviani, Maris Wicks (ill.)


Jeg husker veldig godt at filmen gjorde dypt inntrykk på en ung sjel, men alle detaljer fikk jeg visst ikke med meg. Derfor ble jeg veldig overrasket da jeg så Jane Goodall hadde utgitt en ny bok, hun var jo død, var hun ikke? Men i filmen jeg hadde sett spilte ikke Sigourney Weaver, men Dian Fossey. Vel, vel, så feil kan man få. Historien er ikke mindre interessant fordi jeg har forvekslet disse to dyktige forskerne.

Vi er jo vanligvis vant til at fakta formidles til oss i tekstbøker fra skolegangen, men fakta i tegnet format er absolutt å anbefale dersom forfatter og illustratør er gode på å formidle. Jeg er helt sikker på at mange skoleelever ville satt pris på å få litt av skolepensum formidlet på denne måten. Jeg DIGGER denne boken så langt.

Her skal du få en smak av boken:Hva står på din leseliste denne junidagen?

Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1..Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

6 kommentarer:

 1. Jeg liker virkelig godt tegneserier selv og gjerne de som kan lære meg noe. Jeg er akkurat ferdig med filmen From Hell om Whitechapel-mordene som jeg ser fordi jeg nettopp leste tegneserien som filmen er basert på :-)
  Ønsker deg en fin sommerdag!

  SvarSlett
 2. Takk for smakebiten, Mari!:) Tegneserier som lærestoff høres ikke så dumt ut, kanskje jeg hadde vært litt lettere å engasjere da i timene:) Ha en fortreffelig søndag!:)

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 4. Den filmen gjorde stort intryck på mig också! Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 5. Tegneserier er ikke min greie, selv om jeg har lest Fallteknikk og likte den egentlig godt. Å teste ut sjangere utenfor komfortsonen er jeg ikke redd for, så skal bare se jeg prøver meg igjen. I dag har jeg lest ferdig novellesamlingen jeg ga smakebit fra, også har jeg ledd meg gjennom "mannen som ikke ville hjem" - håper du har hatt en fin søndag :)

  SvarSlett
 6. Her er det Herbjørg Wassmos "Disse øyeblikk" det går i denne søndagen :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.