RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 27. januar 2015

Damn you autocorrect litteratur edition eller en samtale om sex i litteraturen på sms

Er du sart, redd for ordet sex, liker ikke folk som ler av sex og beskrivelser av det? Da er ikke følgende blogginnlegg for deg. Don't say I didn't warn ya. Sex i bøker kan gjøres på mange måter, men i en type bøker er det gjerne ofte på menns premisser det foregår, selv når forfatteren er en kvinne.


Vennligst ignorer skrivefeil, jeg tror de som er skal være enkle å tolke. Det skal gå fort i 2015 veit dere, ihvertfall på tekstmeldingsfronten HA HA - pun intended.

En sen kveld tikket følgende MMS inn på min mobiltelefon:


Etterfulgt av meldingen du kan lese under, med en ganske så festlig rettelse av Herr eller Fru Autocorroct. Du vet hvem jeg mener, personen som bor inne i mobiltelefonen og noen ganger har et ønske om å fremstille deg som en idiot.

Samtalen kunne selvsagt ikke ende her, som de gode feministene vi er må vi snikksnakke videre om dette fenomenet:


For å få med sammenhengen må jo meldingen over sees i sammenheng med en Facebook-melding jeg hadde sendt tidligere samme dag:


And so it begins, revolusjonen for likestilt(LIKESTILT hører du E.L. James?!) sex i kiosklitteraturen:


Telenor ble selvsagt happy for valg av kommunikasjonsform.

Hva leste vi? Jeg antar selvsagt at du har lyst til å lese disse fantastiske scenene selv, for scenene som ble beskrevet her er jo alle kvinner og menns drøm. Jeg, det er mine kommentarer i grønt, lyttet til One foot in the grave av Jeanine Frost, søster'n leste To tame a highland warrior av Karen Marie Moning på Kindle. Sistnevnte tittel kan kanskje forsvare seg med at den ikke oser likestilling? Det er jo ikke ofte kvinner fremstilles som krigere, med mindre de skal forestille Amazoner(og de var jo selvsagt alltid veldig heite, spankulerte rundt i sexy tøy hele dagen lang).9 kommentarer:

 1. Fantastisk! Ja til flere innlegg om sex! Ja til flere innlegg om sex og humor! Liker når du deler ting som dette, sånt som får meg til å le :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, Marianne :) Det kan bli underholdende samtaler når man tekster om bøker visst. Greit å ha det lagret på nett, for evig tid.

   Slett
 2. Ha ha så morsomt å lese. Jeg lo godt, Mari ;) Sex i bøker er for meg veldig humoristisk, det er sjelden jeg kommer over en sex scene i litteraturen jeg ikke ler av. Føler mange forfattere ikke helt vet hvordan de skal beskrive en normal sex scene, man trenger ikke alltid å vite alt som skjer i en slik scene. Noe kan man la fantasien ta seg av også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenker at det ikke er så vellykket fra forfatterens side når vi ser på det som latterlig he he ;)

   Slett
 3. ((fniiis))
  , men når jeg har ledd ferdig, må jeg også tilstå at når det kommer til overnaturligsex er jeg immun, alt er liksom innafor, naturlig og innlysende. Være det seg ekstreme kjønnsorgan (alle vet jo at djevelen er utrustet med en diger stake - så iskald - at enhver jomfruelig ungmø mister alle heminger. Hjernen min er ødelagt. Meenn, nå det kommer til norsk samtidslitteratur, blir jeg dårlig av hvert minste kyss. Det verste jeg leste ifjor var kyss/sexscenene i Nesbøs sønnen. Herregud.
  (, bortsett fra - Charlaine Harris, hun var forskrekkelig)

  SvarSlett
  Svar
  1. neineinei, alt kan ikke være innafor vel? Ikke det kleineste av det kleine. Den sexscenen innledningsvis fikk jeg lese alt av, og gosh, det var så kleint at jeg rødmer av å tenke på det. Egentlig gjør jeg det uansett om det er samtid eller vamplit, det må føles ekte - ikke karikert tenker jeg. Overnaturlig kan jo føles ekte ut innenfor sin egen ramme, eller?

   Nå fikk jeg nesten lyst til å lese en Nesbø, bare for å sjekke denne flaue kyssescenen som du nevner ;)

   Harris - forskrekkelig? Hmmm... kanskje. Det eneste jeg egentlig husker er Sookie og Eric i bok #4 - minnes det ikke som kleint(showerscene - hvem kan glemme det?).

   Slett
  2. Ahh, bok 4, og Eric, var ikke så verst, hadde helt glemt den, det var først i de senere bøkene, spesielt de siste, at hun mistet teket på alt, karakterer, plott, sexscener. Gadd aldri å lese den siste. Når det er sagt tror jeg ikke de Ericscenene ville vært så interessante uten Skarsgaard i bakhodet -)

   Og - det finnes også god sexskrivere i norsksamtidslitteratur, men siden man ikke vrir seg i ubehag når man leser er de mye lettere å glemme. Vigdis Hjorth feks. Forskjellen her er kanskje at hun (og de andre) har mye å si om sex, og legger ikke så stor vekt på at dette skal være romantisk og/eller opphissende. Det er i denne kategoriene fasesene ofte skjer. Jeg har nettopp lest ferdig første bind i Kristin Ashleys Rock Chick, og har fått nok får en stund. Tror jeg må tilbake til Mead, Bloodlines satser mer på uskyld og antdningens kunst -)

   Slett
  3. Jeg ga meg på bok 11, men noe i meg sier jeg må fullføre serien på et tidspunkt. Den var rett og slett grusom, føltes ut som fyllmasse. Jeg var uendelig letta da lydboken var over, det eneste lyspunktet var den som alltid vidunderlige oppleseren.

   Hmm, ja, kanskje det var Skarsgård-effekten jeg ble et offer for?

   Sexskrivere? Jeg bruker vanlig printer jeg. Hahaha, jeg måtte bare. Antydningens kunst er ofte vel så fin, og mindre masete syns jeg.

   Slett
 4. Ha, ha! :-D Jeg har også kommet over noen sånne og ofte i billigbøker til Kindelen, av en eller annen grunn :-) Når en våger seg innenfor sjangeren fantasy romance for eksempel så finnes det mye å le av :-)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.