RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

fredag 27. februar 2015

Fantastiske nyheter #1 2015

I denne sporadiske spalten finner du nytt fra fabelprosaens verden og om bøker for unge voksne eller young adult(YA) om du vil.


Nå er det over et år siden forrige gang jeg trykket denne spalten, det må jo ha skjedd noe spennende på den tiden, tror du ikke?

Filmatiseringer 


Brandon Sandersons The Reckoners serie skal filmatiseres, rettighetene er kjøpt av 20th Century Fox. Selv har jeg lest den første boken i serien, Steelheart, og den var helt ok - les gjerne Lises innlegg om boken(hun digget den!). Selv om jeg ikke var the biggest fan av boken tror jeg dette kan bli veldig kult på storskjerm.

Ivanhoe Pictures har sikret seg filmrettighetene til actioneventyret The Walled City av Ryan Graudin. Bokens rettigheter er solgt til Cappelen Damm i Norge. Du kan se boktraileren her mens vi venter på både oversettelsen og filmatiseringen:


Hør forfatteren fortelle om virkelighetens Walled City:

Filmatiseringen av Jesse Andrews Me, Earl and the dying girl har premiere til sommeren.


I 1993 ble Flyy Girl av Omar Tyree publisert for første gang, det er første bok i en trilogi som handler om en ung kvinnes ferd fra ungdom til voksen på 1980-tallet. Utrolig spennende at boken skal filmatiseres over 20 år etter at den første gang ble utgitt, det betyr kanskje en ny renessanse for boken.

YA on TV

ABC family ser virkelig at det er noe å tjene på å dramatisere ungdomsromaner, de har gjort det før(for eksempel Sara Shepards Pretty Little Liars)og de gjør det igjen.


En dramatisering av Blake Nelsons Recovery Road er på trappene. Boken handler om en ung jente som er på avrusning. Skal jeg tro mine venner på Goodreads er dette en solid ungdomsroman, men den er ikke for the faint hearted.

I tillegg arbeider tv-selskapet med Olivia Samms The Bea Catcher Chronicles. Bøkene ble/blir utgitt av Skyscrape som, hvis jeg ikke husker feil(for lat til å Google), er et av Amazons forlag. Dette er bøker som blander både drama krim og det overnaturlige. Forfatteren skriver selv manuset til tv-serien.

Forfattere blir stadig sitert, men kommer utsagnene alltid fra forfatteren selv? John Green har vlogget om et sitat som tilskrives han, men i virkeligheten er det skrevet av en ung blogger.

Mangfold i litteraturen

I barnelitteraturen ser man heldigvis en økende trend hva mangfold angår i følge Publishers Weekly. Jeg krysser fingrene for at dette også gjelder litteratur for ungdom.

(..)books by and about people of color has remained flat. But the most recent figures released on Wednesday indicate that diversity is slowly coming to children’s books. 

Bokåret 2015 er allerede godt i gang

Derfor vil jeg vise frem noen av de utenlandske utgivelsene jeg er litt ekstra nysgjerrig på i år(klikk på coveret for mer informasjon):Jeg har tidligere lest to av Paul Griffins ungdomsromaner, Burning Blue og Stay with me, gode var de begge to. Griffin har neppe blitt en dårligere forfatter siden sist, så dette ser jeg virkelig fram til.

Mine andre bokvalg for dagen har jeg plukket ut fordi den ene høres morsom ut, den andre høres ut til å være en spennende historie skrevet av en debutant.Har du lest noen av bøkene som jeg har nevnt i dette innlegget? Eller kanskje du har en eller flere på ønskelista?
Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

2 kommentarer:

  1. Det var mange fine filmer å glede seg til der! Jeg fikk lyst til å lese The Prom Goer's Interstellar Excursion. Men det var bare fordi tittelen var fantastisk :-)

    SvarSlett
  2. Mye flott her! Jeg tenker at jeg burde lese mer og følge mer med på hva som skjer innenfor denne kategorien, men døgnet har ikke nok timer! Men fint å lese hva du skriver.

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.