RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 22. februar 2015

Undone av Cat Clarke - En smakebit på søndag


Jeg forsøker ofte å finne frem til de litt mindre kjente, men gode ungdomsbøkene. Bøkene som uheldigvis blir utgitt samtidig med gigantsuksesser som for eksempel Divergent og The Hunger Games. Det er ikke lett å konkurrere mot bøkene "alle" vil lese og den massive markedsføringen disse titlene får.


Denne gangen har jeg bitt meg merke i boken Undone av Cat Clarke. Cat Clarke er en skotsk forfatter født i Zambia. Boken handler om Jem Halliday som akkurat har mistet sin aller beste venn, det to delte et unikt vennskap, Jem var forelsket i Kai store deler av livet, selv om hun godt visste at det aldri kunne bli de to. Kai var homofil, og kun de som stod ham aller nærmest var innviet i hemmeligheten. Da hemmeligheten til Kai blir avslørt på verste tenkelige måte blir det for mye for ham. Hvordan skal Jem gå videre i livet uten ham? Dette er en historie om hvordan en jente arbeider seg gjennom sorgen(forhåpentligvis, for jeg vet ikke hvordan dette vil ende og når jeg tenker på det ser det ikke lyst ut for hovedpersonen på bokomslaget), men det er også en historie som godt viser faren ved får teknologiske hverdag. Her er en smakebit helt fra begynnelsen av boken:Every good story deserves a happy ending – it’s a basic rule of storytelling. The boy next door certainly shouldn’t die.
Jeg ønsker alle en strålende søndag, i friluft, med bok i hånd eller med ski-VM på skjermen!

Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday. Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

10 kommentarer:

 1. Det er så fint når man finner en bok man egentlig ikke visste fantes, og så er den perfekt for en selv. Jeg setter så pris på de bøkene.
  Ønsker deg en fin søndag, Mari!

  SvarSlett
 2. En trøtt og lat kommentar: Enig med alt Astrid Terese skrev :)

  SvarSlett
 3. Høres ut til å være en fin bok! I dag laver snøen ned, noe vi ikke har opplevd siden i jula. Må ta en liten tur ut før VM-sendingene begynner. Og i dag drar mine to viltre barnebarn hjem, etter en ukes vinterferie hos bestemor og bestefar. Ha en fin søndag, Mari!

  SvarSlett
 4. Tack för ännu en söndag med smakbitar från alla möjliga genrer av böcker :)

  SvarSlett
 5. Det høres ut som en interessant bok, samtidig veldig trist. Men fikk veldig lyst til å lese den :)

  SvarSlett
 6. Det låter som om det kan vara en bra bok. Kollade upp författaren och hennes andra böcker lät också intressanta.

  SvarSlett
 7. Veldig aktuell bok, dessverre! Mange homofile ungdommer og transpersoner sliter med fordommer og trakassering fra omgivelsene, til og med omsorgspersoner som egentlig skal elske dem ubetinget.
  Smakebiten din var enkel og sterk, og jeg vil absolutt vurdere å lese denne boken!

  SvarSlett
 8. Det lät som en intressant bok!

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten. Låter som en intressant bok.

  SvarSlett
 10. Skal notere meg tittelen! =) Er mange flotte og utrolige fine bøker som gjerne kommer i skyggen som du også nevner; når det blir utgitt "store" og populære bøker. takk for tips og smakebit!
  Ha en fin søndag videre!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.