RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

My sister, the serial killer

En tittel som gir forventninger.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

fredag 20. februar 2015

Flat out love av Jessica Park

Selvpublisering er populært, men det er langt mellom de gode titlene. Det sier seg selv når alle kan gi ut en bok uten at de har et profesjonelt støtteapparat bak seg. Denne gangen har jeg funnet litt kanel blant all skitten.

Flat out Love kjøpte jeg meg fordi bloggere jeg stoler på hadde trillet både firere og femmere på treningen da de omtalte boka. Tilfeldigvis var dette rett bok til rett tid. Egentlig er jeg overrasket over at boken ikke har blitt gitt ut på et større forlag. Dette var langt bedre enn mange andre selvpubliseringsfenomener som har blitt kjøpt opp av forlag.

Julie er blitt lurt av utleier, ikke enkelt når du er helt ny i byen. Heldigvis vet mamma råd, så et par telefonsamtaler senere er Julie innlosjert hos familien Watkins. Familien Watkins er greie, og Julie knytter raskt bånd med familiens to sønner, Finn og Matthew, og den litt særegne lillesøsteren, Celeste. Celeste har med seg en pappmodell, Flat Finn, av storebroren Finn overalt. Finn er ute og reiser, så pappdukken er en god trøst for Celeste, men burde ikke en 13-åring klare å takle separasjonen på en annen måte? Noe i familien Watkins er ikke som det skal.

Dette er historien om Julie som flytter fra Ohio til Boston for å gå på videregående, her havner hun under samme tak som en heller dysfunksjonell familie(en familie som fungerer dårlig eller unormalt). Det er forutsigbart og litt overfladisk, men likevel var historien så fengende at det ikke gjorde meg noen ting. What you see is what you get. Fine karakterer som man blir glad i, smarte er de også, på enkelte områder.

“Only one more exit, and then we’ll be there. This will be worth the two-hour drive. Trust us.” “When you say worth, do you mean there will be cash incentives involved? Apple is having a press conference in a few days, and I’m sure they’ll be releasing some wildly unnecessary gadget that I need."

Selvpubliserte bøker inneholder jo som regel de mer upolerte historiene, jeg tar meg selv i å lure på hvordan denne historien ville sett ut med en redaktørs rutinerte hånd. Det er viktig å huske på at forlagsbransjen gjør mer enn markedsføringsbiten. En redaktør jobber med et manus han eller hun ser et potensiale i, de arbeider sammen med forfatteren for å veilede frem til den virkelig gode historien. For å ikke snakke om alt som plukkes ut, og manusvaskere som passer på at vi lesere slipper å irritere oss over dårlig grammatikk(heldigvis var grammatikken på plass i denne boken).Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

0 comments:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)