RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 31. mai 2015

Broken Homes - En smakebit på søndag

Endelig er det tid for litt fantasy igjen. Jeg er godt i gang med den fjerde boken i serien om politikonstabel Peter Grant.Jeg er så betatt av denne britiske fantasy-serien. London er som en karakter selv i historien, en kunne sikkert planlagt en London-ferie basert på Peter Grants bevegelser i byen. Humoren er akkurat slik jeg liker den, og karakterene er interessante. Det er mange referanser til annen litteratur, vitenskap med mer i disse historiene, slikt koser jeg meg med å oppdage, jeg har lagt merke til mye og det antar jeg betyr at det sikkert er mer her som jeg ikke får med meg. En føler seg litt som en lesende detektiv. Det er kanskje litt saktegående og en del detaljer, kanskje spesielt når det gjelder arkitektur for Peter Grant studerte for å bli arkitekt før han bestemte seg for å bli politi, så han observerer mer av bygninger enn hva mange andre gjør. Still I love it. Her er et par smakebiter til deg:

A demon trap is a sort of magical landmine developed, so says Nightingale, by the Vikings to defend their long-houses from supernatural threats during the long winters. When I'd asked what kind of threats, he'd shrugged. 'Other Vikings,' he'd said. 'Dire wolves, trolls.' 'Moomins,' Lesley had added, and then had to explain what those were to both me and Nightingale.

Lesley og Peter beklager seg litt over at de enda ikke har elektrosjokkpistol som en del av utstyret sitt. Lesley har gjort seg noen tanker om bruk av denne og kriminelle, gode råd som enhver fornuftig person burde merke seg ;)
(...)people with heart conditions, epilepsy, and an aversion to electrocution should not embark upon breaches of the peace in the first place.


I dag gleder jeg meg til å besøke min søster og hennes kjære en tur, siden er det fotballkamp. En herlig søndag ønskes dere alle sammen!


Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

og hun står bak den prisbelønnende nettsiden Sikring av barn i bil.

9 kommentarer:

 1. tack för smakebiten! känner igen författarnamnet, men inte titeln

  SvarSlett
 2. Takk for at du gir meg et spark bak til å begynne på denne forfatteren. Jeg har Rivers of London og Moon over Soho i hyllen, (kjøpt i London for et år siden...) men har ikke hoppet i det enda. Satser på å lese den ene i juni og ta den andre med på ferie (Der fikk jeg begynt å planlegge ferielektyren også ) Ønsker deg en fin søndag Mari!

  SvarSlett
 3. Jag tycker din smakebit lät som en bok för mig men tyvärr finns den inte på svenska. :(
  Mia

  SvarSlett
 4. Blev jätteintresserad av denna serie nu! Tack för smakebiten! Synd att den tyvärr, som sagt här ovan, inte finns på svenska... :o

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten, den här boken kände jag alls inte till.

  SvarSlett
 6. Takk for smakebiten. Har sett denne boken mange ganger i bokhandelen men aldri faktisk plukket den opp og lest bakpå. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 7. En Londonbaserad fantasy? Det måste jag ta en närmare titt på!

  SvarSlett
 8. Rivers of London ligger på att-läsa-listan :) så den här kommer strax därefter! Tack för smakbiten - tror att även jag kommer falla för humorn!

  SvarSlett
 9. Bare nevner at du har fått en award fra meg og du finner ut hva det gjelder ved å sjekke bloggen min. Det tar ikke lang tid og det hadde vært gøy om du bidro:)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.