RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 24. mai 2015

Gratulerer Sverige! En smakebit på søndag

Dagens smakebit publiseres som regel alltid litt over tolv natt til søndag, men i dag måtte jeg se ferdig finalen i Eurovision før jeg kunne ta meg tid til å skrive noe som helst.
Tradisjon tro satt vi benket foran tv-en. Av de som var her var alle som en veldig overrasket over at Russland fikk så mange stemmer, hørte resten av Europa noe vi ikke gjorde? Flere her hadde Spania som sin store favoritt, selv holdt jeg en knapp på Norge(8 plass av 27/40 låter er ikke noe vi kan klage på). Kan forresten ikke tro at Tyskland sin låt fikk 0 poeng, og hva med Østerrike? Fengende låter spør du meg. Uansett GRATULERER SÅ MYE TIL VÅRE SVENSKE VENNER som har vunnet Eurovision enda en gang!

Akkurat nå holder jeg på med en ungdomsroman som er skrevet på vers, nemlig Gråt, baby av Kari Saanum. Boken er en frittstående oppfølger til Elefanten i rommet, en bok jeg likte veldig godt da jeg leste den sommeren 2013. Historien handler om en jente som har vokst opp i en familie sterkt preget av farens misbruk av alkohol, her er en smakebit til deg:

Jeg huska hvordan det var
å være liten og
føle at pappa passa på meg.
Så begynte jeg å gråte igjen, og
pappa strøyk meg over håret og sa:
"Jenta mi.
Jenta mi."

Jeg kjenner de korte setningene overbeviser meg om av hovedpersonens følelser er ekte og rå. Det er alvorlig, men samtidig fint å lese.

Ønsker dere alle en glad søndag!


Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

og hun står bak den prisbelønnende nettsiden Sikring av barn i bil.

11 kommentarer:

 1. Jeg skjønte ikke helt den stemmingen jeg heller, men det pleier jeg som regel ikke gjøre. Mye rart av musikksmak rundt omkring i Europa.

  Sverige vant helt fortjent, og vi fikk en fantastisk åttende plass. Kan ikke klage over det.

  SvarSlett
 2. Jeg likte Russlands bidrag veldig godt, og tippet at den og Italia ville ligge i tet sammen med Sverige, Jeg trodde også Spania ville gjøre det bedre, og håpet bedre for Estonia, Norge fikk en bra plassering, som forventet blant top ti. Gratulerer Sverige (på tross av David Guetta-kopiering- men det er ikke Måns sin skyld, han gjorde jobben sin, sjarmisen.;)
  Jeg har vært borte i kveld og sett ESC- så min smakebit kommer i morgen utpå dagen en gang.. Natta!

  SvarSlett
 3. Tack för din smakbit - och för att varje söndag orkar glädja oss med den här samlingspunkten :)

  SvarSlett
 4. Tack för smakebiten, underbart att vi vann, det trodde jag inte.
  Ha en skön söndag.

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten! Hela Sverige jublar över segern idag. Men Norges låt var också riktigt bra och en åttondeplats tycker jag är något att vara stolt över i den hårda konkurrens som var :)

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten och tack för grattis. Jag hade Sverige, Estland, Norge och Australien som personliga favoriter, men nog kunde jag var inte förvånad över Ryssland. Trodde också Italien skulle vara med längre i striden.

  SvarSlett
 7. Intressant med en bok på vers, tack för smakbiten!

  SvarSlett
 8. En herlig Eurovisionaften med fart og spenning, og jeg er godt fornøyd med vinneren :) Hadde Norge, Australia og Belgia som favoritter også. Smakebiten din var veldig fin, og jeg ønsker deg - og alle andre bokbloggere - en fin første pinsedag :)

  SvarSlett
 9. Ja, vi kan ikke annet enn å gratulere svenskene. Jeg så ikke på MGP men tv`en sto på, så jeg hørte litt, og ikke minst jeg hørte min manns humring, for han fulgte med på Frode Øverlids kommentarer til MGP. Smakebiten din fristet meg, men jeg tror jeg vil skaffe meg den første boken først. Har merket at det av og til et godt å lese på rim, hvis det flyter kan teksten gjøre sterkt inntrykk. Ha en strålende pinsehelg Mari!

  SvarSlett
 10. Tack för smakebiten! Det är hemskt att läsa men bra.
  Förra året kom det ut en mycket stark bok för 9-12 om en flicka som har en alkoholiserad mamma. Kan vara ett tips: https://www.adlibris.com/se/bok/imorgon-ar-allt-som-vanligt-9789129690545

  SvarSlett
 11. Jeg var heller ute med ei venninne jeg sjeldent ser enn så på Melodi Grand Prix. ;-)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.