RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

lørdag 13. juni 2015

Liebster Award - Jeg svar på spørsmål om lesing og bøker

Tusen takk til Ina som nominerte meg til Liebster Award, og tok seg tid til å lage så mange interessante spørsmål om lesing. Her er mine svar.

Regler:
Link tilbake til personen som nominerte deg
Svar på spørsmålene du fikk av personen som nominerte deg
Nominer 11 andre bloggere med færre enn 200 følgere
Lag 11 spørsmål til de som du nominerer
Fortell de nominerte at du har nominert dem.

1. Var det noen som inspirerte deg til å lese eller kom den interessen av seg selv?
Foreldrene mine har alltid lest bøker og leste høyt for oss barna da vi var små, så jeg vil tro min interesse for det å lese startet der.

2. Hadde du lesetime på skolen hvor dere lånte en bok på biblioteket eller hadde med en hjemmefra som dere leste i? Skulle du ønske det var mer av det da du gikk på skolen?
Ja, det hadde vi og dette var timer jeg virkelig så fram til. I en start husker jeg at jeg var en god leser som sammen med noen andre fikk litt mer utfordrende tekster å bryne meg på, men noe vidunderbarn var jeg ikke. Jeg kan ikke huske at jeg leste alene noe særlig før skolealder, lillesøsteren min derimot hadde lest Alexander Dumas sin De tre musketerer før noen i det hele tatt visste at hun kunne lese.

Bibliotekstimene var de aller beste, bare gå i hyllene og lete etter den rette boka. Himmelsk! På vår skole hadde de et bibliotek for barneskolen og et for ungdomsskolen. Jeg husker godt vi var en gruppe som fikk i oppdrag å rydde i biblioteket, det var supergøy for en som elsker bøker. NERD ALERT ;)


3. Hvis du skulle overtale en person som ikke liker bøker til å lese noe, hvordan hadde du løst det?
Kremt, jeg hadde vel lokket med en eller annen belønning. Så hadde jeg satset på en bok som jeg følte kunne være midt i blinken for personen, og satset alt på at etter en bok ville vedkomne være hekta.


4. Har bøker alltid vært en del av livet ditt eller kom det senere inn i bildet?
Bøker har alltid vært en del av livet mitt, men det var en periode i tenårene hvor jeg ikke leste så veldig mye. Faktisk så gjennomppdaget jeg litteraturen og bokbloggernes verden omtrent på samme tid, takket være Twilight.

5. Hva ser du etter når du leter etter en ny bok å lese i?
En bok som både er godt skrevet og har en underholdende eller lærerik historie. Det kommer litt an på hva jeg er i humør til i øyeblikket.

6. Hvilke bøker synes du er oppskrytt og hvorfor?
Alkymisten av Paulo Coelho - flere beskriver denne boken som livsendrende lesestoff, personlig var det for meg ulidelig kjedelig. Det var såvidt jeg kom meg gjennom boken.


7. Er det noen karakterer i bøker du forholder deg til/forbinder deg med og hvem?
Jeg knytter meg ofte til karakterer i bøker, og det er ikke alltid nødvendig at vi må ha noe til felles for at det skal skje. Det viktigste er at forfatteren har skapt en troverdig karakter slik at jeg kan leve meg inn og tro på avgjørelser og handlinger knyttet til karakteren.

8. Ser du alltid filmatiseringer av en bok eller styrer du unna?
Ofte tenker jeg at jeg gjerne vil se filmatiseringen av en bok(dersom boken er filmatisert vel og merke), men det er ikke alltid det blir noe av. I de senere årene har jeg nok blitt flinkere til å skille mellom en bok og filmatiseringen av den, en film er jo et eget kunstuttrykk om det kan sies slik? Det kan ikke sees på som to sider av samme sak, tenker jeg.

9. Spiser du noe mens du leser eller er det forbudt?
Hvis jeg spiser alene hører jeg ofte på lydbok, den kan jeg ikke søle på :)


10. Hvilken bok har skuffet deg aller mest og hvorfor?
Når jeg virkelig følte for litt morsomt og enkelt lesestoff plukket jeg en dag opp En shopoholikers bekjennelser av Sophie Kinsella. Her fikk jeg servert en historie som virkelig viser hvor overfladiske og materialistiske vi mennesker kan være på vårt verste. For meg var ikke det morsomt, det ser jeg på som mer tragisk(selv om jeg også er materialistisk, har for eksempel alt for mange bøker som jeg strengtatt ikke hadde behøvd å kjøpe). Boken fikk meg til å trekke på smilebåndet ved et par anledninger, men ikke mer enn det. Som jeg skrev i mitt blogginnlegg om boken:
Hovedpersonen i boken er en usympatisk lystløgner i slutten av 20-årene. Dette var ikke en person jeg kunne kjenne meg igjen i eller sympatisere med, spesielt ikke siden hovedpersonen ikke utviklet seg noe gjennom hele boken. Jeg hadde nok forventninger til at hovedpersonen skulle angre seg til en noe mer ydmyk og angrende synder men den gang ei.11. Hva ser du på TV nå for tiden? (Klarte ikke å komme på flere "fornuftige" spørsmål, haha)
Fotball vm for kvinner :D

Bortsett fra det er det en god stund siden sist jeg fulgte med på en tv-serie nå. Det er mange ting som skjer om dagen, så det er ikke så lett å finne tid til tv eller pc. Meeen jeg skulle gjerne ha kommet i gang med 2.sesong(eller var det 3. tro) av Orphan Black snart og sett ferdig de siste episodene av How I met your Mother.

Siden tid er i manko sender jeg ikke utfordringen videre denne gangen, men dersom du har lyst til å ta stafettpinnen videre gjør gjerne det. Ina har laget 11 fine spørsmål som gjerne kan besvares av flere. Jeg utfordrer deg som har lyst til å ta den! Nå må jeg "løpe" til kjøkkenet for å bake ferdig en kake til en i familien som har konfirmasjonsdag i morgen-Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

og hun står bak den prisbelønnende nettsiden Sikring av barn i bil.

1 kommentar:

  1. Gode svar som alltid og takk for at du også bidro med dette. Så ikke svarene før nå for har vært litt til foreldrene mine denne helgen og da ender jeg opp med å ligge over. Når jeg er på besøk er jeg ikke mye online. Jeg også likte lesetimene vi hadde på skolen og vandre rundt på bilblioteket etter bok. Dessverre var det ikke mange i min klasse som gledet seg til lesetime fordi de var ingen bokelskere. Men det var en av de få timene jeg så frem til. Håper du hadde en fin konfirmasjonshelg og håper du ikke ser for mye på fotball:) Nei da. Jeg er ikke glad i sport, men selv gleder jeg meg til Norway Chess som begynner i morgen. Ikke direkte "sport", men det er den eneste "sporten" jeg forstår og syns er interessant:) God helg:)

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.