RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

mandag 3. august 2015

Ada splitter naken av Kari Wæge

Ada er forelsket og nysgjerrig på sex og kropp. Debutantforfatter Kari Wæge fremstiller det hele like naturlig som det er.
Først vil jeg begynne med en aldri så liten advarsel til deg som ønsker å lese Ada Splitter naken. Ikke les bakpå boken! Teksten avslører nemlig noe av det som skjer helt mot slutten av ungdomsromanen. Personlig er det slikt noe som irriterer meg som leser. En person som nevnes i baksideteksten sier såvidt hei i begynnelsen av romanen, men det er først i sist del personen får en mer sentral rolle i romanen. Dette er ikke forfatterens skyld, men kanskje noe forlaget burde tenkt på før de sendte ut boken.

Adas liv er fylt av venner, familie og forelskelse. Selv om jeg er 32 år så kjenner jeg meg veldig godt igjen i historien som formidles. Følelsene og opplevelsene Ada har er av typen som man kan sette inn i en hvilken som helst tidsepoke, det er ikke så mye mer enn klær og gadets som har endret seg opp igjennom tidene. Derfor kan det nok ikke heller sies å være en spesielt original ungdomsroman, men alt behøver ikke heller å være det. Gjennomføringen er en viktig del av en god historie. Denne ungdomsromanen er godt skrevet, den er lettlest, søt og innom et alvorlig tema. Med andre ord helt passende lesestoff for en dag i sola.


Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

og hun står bak den prisbelønnende nettsiden Sikring av barn i bil.

2 kommentarer:

  1. Helt enig med alt du skriver. Jeg anbefaler forøvrig "Å holde pusten" av Agate Øksendal Kaupang. En ungdomsbok med en smule tyngre ramme. Jeg leste den i et jafs i dag, eBokBib. Gotta love it!

    SvarSlett
  2. Så herlig å ha 'rett i alt' he he ;) Kanskje rammen til "Å holde pusten" er tyngre av flere årsaker? Ser at den er utgitt som en roman for voksne av Gyldendal. Jeg mener å huske at jeg leste noen positive blogganmeldelser av boken da den ble utgitt. Vel, no matter, nå jeg lånt boken på eBib :D Tusen takk for tipset!

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.