RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

fredag 7. august 2015

Kort om Rivers of London og litt livsvisdom fra Peter Grant & co.

Ben Aaronvitch han har skrevet noen Dr.Who episoder, men mitt kjennskap til forfatteren er gjennom hans glimrende Rivers of London-serie. I serien møter vi den unge politimannen og wizard in training Peter Grant.


Bokomslagene får meg til å tenke på den gangen jeg var liten,
da EastEnders kom på tv-skjermen.


If there's something strange in your London neighborhood. Who you gonna call?
Peter Grant of course!


Rivers of London serien, eller Peter Grant som de har døpt serien borte i Unaiten, er godt skrevet. Bøkene er morsomme og innholdet er smart ihvertfall sammenlignet med mye annet innenfor samme sjanger. Selv om det er underholdning er det ikke av typen hjernedød underholdning. Serien inneholder en rekke referanser til musikk og annen litteratur hvor lesere vil plukke opp forskjellige referanser alt etter hvilke bøker de selv er kjent med.

Jeg har ikke skrevet om noen av de fire bøkene jeg har lest, shame on me(!) så dette er mitt forsøk på å gjøre det godt igjen. Bøkene har jeg hørt på lydbok, kjøpt selv, opplest av den intet mindre enn fantastiske oppleseren Kobna Holdbrook-Smith. Oppleseren mener jeg tilfører boken en ekstra dimensjon med sitt talent. Serien er dessverre ikke oversatt til norsk.

Without further ado, her er noen sitater til deg fra Peter Grant og Ben Aaronvitch:

...good-Samaritanism in London is considered an extreme sport - like base-jumping or crocodile-wrestling.

Keep breathing,’ I said. ‘It’s a habit you don’t want to break.

Despite what you think you know, most people don't want to fight, especially when evenly matched. … That's why you see those pissed young men doing the dance of "don't hold me back" while desperately hoping someone likes them enough to hold them back.

Fra Rivers of London(Peter Grant/Rivers of London #1) av Ben Aaronovitch.

Every male in the world thinks he's an excellent driver. Every copper who's ever had to pick an eyeball out of a puddle knows that most of them are kidding themselves.

We were aiming for a cross between Kafka and Orwell, which just goes to show how dangerous it can be when your police officers are better read than you are.


I decided to invent some rules just so I could add a new rule to the rules: Never diss somebody’s mum, never play chess with the Kurdish mafia, and never lie down with a woman who’s more magical than you are.
Moon Over Soho(Peter Grant #2) av Ben Aaronovitch.

Like young men from the dawn of time, I decided to choose the risk of death over certain humiliation.

It was a good plan, and like all plans since the dawn of time, this would fail to survive contact with real life.

Fra Whispers Under Ground (Peter Grant #3) av Ben Aaronovitch.

“That which does not kill us,” I said, “has to get up extra early in the morning if it wants to get us next time.”

A lifetime of disappointment had made him cynical, but you don’t stay an activist without a core of stubborn belief that things can get better – it’s a bit like being a Spurs supporter really.

Fra Broken Homes (Peter Grant #4) av Ben Aaronovitch

Har du lest noen av bøkene i serien eller kanskje du ble fristet nå?


Sjekk bloggen til bokblogger Julie, hun har skrevet om flere av bøkene i serien, blant annet dette innlegget som tar for seg de fire første bøkene i serien. Anbefales!

Jeg ønsker alle sammen en riktig flott fredag!

12 kommentarer:

 1. Jeg ble i alle fall fristet. Har hørt mye om disse bøkene, men ikke våget å gi dem en sjanse. Har lyst til å lese den bokserien en dag så takk for bokserietips. Det er lenge siden jeg har vært hekta på en bokserie (Ikke siden Grøsserne/Goosebumps av R.L. Stine), haha, så det er et savn. å være hekta på en ny bokserie. God fredag til deg også:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det begynner å bli en stund siden de første Grøsserne kom ut nå ja hehe. Det er ikke en sånn serie som jeg desperat må ha neste bok av, men jeg liker den utrolig godt likevel. Det avsluttes ikke med en stor cliffhanger som gjør meg helt desperat liksom, men jeg savner karakteren i boken når jeg er for lenge uten dem.

   Slett
  2. Ja, det var 90 tallet, og jeg var til og med medlem i Grøsserklubben der man fikk to bøker i hver pakke og kule stæsj:)Men aldri før har jeg vært så hekta på en bokserie selv om de egentlig er enkeltstående. Men jeg elsket konseptet. Det var de bøkene som vekket leselysten skikkelig og leste hele serien. Det var rett før jeg begynte å lese Stephen King og mørkere saker:)

   Slett
  3. Har du lest alle, Ina?! Det er intet mer enn imponerende, det er jo en veldig lang serie.

   Slett
 2. Jeg har de tre første bøkene i serien, og skal begynne på bok 1 når min mann får somlet seg ferdig. (Han har brukt litt lengre tid enn antatt, og så en periode ut til å være uinspirert) Vel, vel... jeg gleder meg til å ta fatt :) Takk for herlig inspirasjon til å få satt mine klør i boken, og riktig god helg!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper virkelig du faller for serien, mitt beste tips er lydbøkene(dog forstår jeg valget om bøkene når man har de i hende) :D Jeg kan nesten ikke se for meg hvordan det ville vært å lest serien uten å høre oppleserens stemme, for meg er han en del av pakka ;)

   Slett
 3. Jeg ble ganske skuffa av den første boka, men likte veldig godt de to neste. Fjerde ligger på vent siden jeg har begynt på serien om Peter Grants mer frynsete amerikanske fetter: Harry Dresden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åhh, ja, Harry og Bob. Hvordan liker du serien? Det er også en serie jeg virkelig liker. Jeg vurderte om jeg skulle skrive at denne serien blant annet kan passe for de som liker Harry og kompani. Harrys historier er kanskje enda litt mer uformelle og tøysete, det er nok noe der med det mer formelle britiske vs. det amerikanske. Jeg er faktisk like langt i begge seriene, har lest fire bøker i hver, men det er faktisk tre år siden jeg leste den fjerde boka om Dresden. Noe sier meg at det er på tide å prioritere bok #5.

   Slett
  2. Er 150 sider inne i første boka nå og liker den veldig godt egentlig så blir nok å lese flere her! Har jo hørt at det blir mye bedre sånn ca i bok fem og fremover så det kan nok være en god prioritering ja!

   Slett
 4. Jeg leste Rivers of London i sommerferien. Klarte ikke helt å bestemme meg for om jeg likte boken eller ikke, men jeg ble såpass nysgjerrig at jeg har kjøpt Moon Over Soho og skal lese den ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper du syns det tar seg opp i bok nummer to, slik som Rolfsønn over her opplevde :)

   Slett
 5. Jeg elsker denne serien, og kjøpte nylig inn Broken Homes, som jeg gleder meg til å lese. Foxglove Summer venter jeg på at skal komme i rett størrelse (ja, det har noe å si, he he) før jeg kjøper den.

  Helt fantastiske bøker, og perfekt for de som ønsker å prøve ut urban fantasy for voksne. Eller bare liker god engelsk krim og humor!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.