RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

søndag 6. september 2015

En smakebit - Sørstatene 1930-tallet

Endelig var det tid til søndagens smakebit. Dagene og timene går alt for fort for meg.Helgen har gått med til å være barnevakt og bursdagsforberedelser til forrige helgs jubilant. I dag var det storinnrykk, 30 stykker i bursdag. Nå har alle dratt hjem, mette av pølser og kaker, tror jeg.

I disse dager leser jeg boken om 10 år gamle Stella. Lillebroren har oppdaget noe ute, han drar med seg Stella ut en sen natt, noen brenner bål et stykke unna. De er mange, de er kledd i hvitt, de er Klu Klux Klan. Vi er i sørstatene i USA en gang på 1930-tallet. Det høres kanskje fælt ut, men det er noe med bøker fra denne tiden som trigger min interesse. De er viktige, vi må ikke glemme hvordan ting har vært(og dessverre ser man i USA, og andre land, at det fortsatt er store problemer når det kommer til rasisme).

Her er et sitat fra boken:

Sometimes bravery is just doin’ what you gotta do.

God søndagskveld! Vær god mot andre!


Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

og hun står bak den prisbelønnende nettsiden Sikring av barn i bil.

8 kommentarer:

 1. en intressant och kuslig tid. amerikanska södern är en intressant miljö också

  SvarSlett
 2. Ja, fy!!!
  Det var förresten ett vackert omslag också!

  SvarSlett
 3. Låter som en intressant bok.

  SvarSlett
 4. Så fint forsidebilde den har. Har lest særdeles lite fra den perioden selv .

  SvarSlett
 5. Har ikke hørt om denne boken før, men siden jeg har litt forkjærlighet for bøker fra sørstatene og raseskillet noterer jeg meg boken. Tusen takk for tips og vel overstått bursdagsfeiring" :-)

  SvarSlett
 6. Skal skrible ned tittelen på boken og sjekke ut den en gang. Akkurat nå vokser og vokser bare haugen med bøker jeg ønsker å lese:p hehe. Håper helgen har vært fin; helgen flyr virkelig unna hvis man har mye å gjøre:)

  SvarSlett
 7. Virker som en spennende bok:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)