RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 13. september 2015

Bokbloggertreff og mensen - En smakebit på søndag

Det var vel ikke en overskrift du ville tippet på å se i dag? Vel i går dro en frøken i sin beste alder satte snuten mot hovedstaden i dag. Det var tid for bokbloggtreff, og med i sekken lå 10 bøker.Endelig får jeg ryddet ut litt i hyllene tenkte jeg, selv om jeg måtte skilles fra noen favoritter. Så hvordan kan det nå ha seg at jeg nå reiser hjem med 13 bøker? To av mine egne 10, og 11 som er nye for meg eller bare rett og slett helt nye. Boken på bildet er en av de splitter nye, det er en samling med tegneseriestriper fra svenske, kvinnelige tegneserieskapere. Dagens smakebit kommer fra introduksjonen:

När dagen kom då jag vid morgonkissingen såg blodfläcken i trosan så var det som att lyckan som blommade ut i mitt bröst inte ens fick plats i min lilla pibertala kropp. Det kändes som att jag skulle spricka av stolthet! Äntligen äntligen äntligen kvinna!

Et beundringsverdig prosjekt! I introduksjonen til boken er det gjengitt en samtale fra et kommentarfelt på Facebook, en av bidragsyterne til boka opplevde å vokse opp i en familie hvor den første menstruasjonen var noe å feiere, noe fantastisk og naturlig. Til kontrast er det flere av jentene/damene som har opplevd at det å ha menstruasjon er knyttet til skam. Det er trist at en naturlig del av det å være et menneske av typen hunnkjønn skal være noe å skamme seg over, foreldre i 2015 bør holde seg for gode til å lære sine døtre alt annet enn at det er slik vi er skapt. Det er verdens mest naturlige ting, uten menstruasjon vil ikke menneskeheten vare lenge.

Bokbloggertreff


I lokalene til forlaget Cappelen Damm møttes i dag rundt 30 bloggere for sosialt samvær, quiz, workshop og sist men ikke minst PRISUTDELING! Jeg må begynne med å gi en stor virtuell bukett med blomster til den fantastiske komiteen som står bak prisen og treffet. I år vil jeg spesielt trekke fram Elisabeth fra bloggen Bokstavelig talt, hun var komitedebutant i år og klarte seg aldeles glimrende(intervjuene hennes var så naturlige og fløt godt).

Det var herlig med en dag med flotte mennesker som man vet man deler en lidenskap med. Workshopen var veldig konstruktiv og fin, quizen var god og utfordrende(les: vi vant ikke) og bokbadingen var fylt med gode spørsmål og svar. I år stilte alle de seks nominerte forfatterne opp, det var jo fantastisk! Det som var synd var at det i år var færre bokbloggere, men jeg håper det var tilfeldig at så mange hadde andre ting på tapetet denne gangen.

Aina Basso vant i klassen Årets roman for sin roman Finne ly og i Åpen klasse stakk Ingvild Rishøi av med seieren for sin novellesamling Vinternoveller. GRATULERER så mye til vinnerne!

Til alle dere andre: nyt søndagen, kanskje skal du lese en prisvinner i dag? ;)Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

og hun står bak den prisbelønnende nettsiden Sikring av barn i bil.

14 kommentarer:

 1. alltid trevligt att träffa andra bloggare.

  SvarSlett
 2. Jeg slutter meg til gratulantene- og heier på de svenske tegneseriedamene!

  SvarSlett
 3. Bokbloggarträff låter trevligt :)

  SvarSlett
 4. Bloggträffar är alltid kul. Ha en fin söndag.

  SvarSlett
 5. Det hørtes ut som et trivelig bokbloggtreff. Jeg har hatt lyst å dra hvert år, men dessverre jobber jeg alltid denne helgen :(

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten. Jag önskar vi hade något liknande evenemang för svenska bokbloggare!

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten. En bloggträff låter trevligt.

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten! Ha en fortsatt trevlig söndag.

  SvarSlett
 9. Ja, bokbloggertreffet er kjempehyggelig, og det er alltid hygelig å møte deg Mari! Du er så engasjert og det var derfor veldig bra det som kom frem under workshopen!

  Tror alle vi i komiteen kommer til å ha en rolig uke med tanke på bokbloggertreff nest år, men etter en dag som i går så blir en inspirert til å planlegge til neste år også. Og det var ektra moro at alle forfatterne kom, det er jeg så glad for.

  Ha en fin søndag Mari :)

  SvarSlett
 10. Så fint å få en liten reportasje fra bokbloggertreffet. Jeg har ikke vært på blogg på en stund pga reise, og nå er jeg på hytta og har prioritert kos med barnebarn og bærplukiing i dag.

  SvarSlett
 11. Veldig kjekt å treffe deg på Bokbloggtreffet Mari! Er så enig i at komiteen gjorde en strålende jobb. Timene fløy, og helgen ble avsluttet med Tvangslesing på kafe med gjengen i Oslo, før jeg toget hjem - uforglemmelig!

  SvarSlett
 12. Fantastisk overskrift! Jeg må absolutt ta turen neste år. Det var ikke med lett hjerte jeg satt hjemme og fulgte med, men det måtte bare bli sånn. Komiteen gjør uten tvil en formidabel jobb med å arrangere treffet, og jeg er ganske sikker på at det er tilfeldig at så mange uteble denne gangen.

  SvarSlett
 13. Bokbloggertreff er knallgøy! :)

  Alltid hyggelig å møte så mange med en felles interesse som det er så lett å prate med. Jeg gleder meg allerede til neste år!
  Og tusen takk igjen for snille ord. Bokbad på scene var noe jeg aldri har gjort før, så er veldig fint å høre at det flot godt!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.