RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 18. oktober 2015

Ursula Le Guin - En smakebit på søndag

I anledning dagen burde jeg ganske sikkert lest en bok på Kindle, men Penguin Books lover på tro og ære at boken jeg holder hånden er ansvarlig produsert. Boken er en samle utgave av de fire bøkene som utgjør Earthsea Quarter av Ursula Le Guin. 


En mester med penn

Le Guins kvartett om Ged er blant de virkelig store innen fantasysjangeren, bøkene har ikke vært ute av produksjon siden første bok ble utgitt tidlig på 70-tallet. Med andre ord er dette moderne klassikere. Jeg er ikke så langt inn i første bok enda, men uansett hvordan historien utvikler seg så kan jeg si at Le Guin er en av skrivekunstens mestere. Jeg har falt for måten hun maler frem stemninger, landskap og mennesker på. Jeg må lese sakte, og jeg har lest høyt for meg selv på hotellrommet, for virkelig å bruke god tid på hvert ord. Ikke ett ord er overflødig, det er fascinerende.Jeg er på reisefot i dag etter et kort helgeopphold i Trondheim, som ble ekstra kort fordi første fly ble kansellert. Deretter er det rett på fotballstadion for å heie frem laget vårt i en svært viktig kamp. Jeg ønsker hver og en en super søndag, og jeg håper dere her hjemme i Norge har anledning til å gi til årets TV-aksjon! Vær snille mot bøssebærerne som ringer på dørs i dag. dere alle en riktig flott søndag! 


Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.
9 kommentarer:

 1. Yack för den, Ursula Le Guin är intressant.

  SvarSlett
 2. Tack för smakbiten. Har bara läst The left hand of darkness av henne och var inte alls så förtjust

  SvarSlett
 3. Läste böckerna i somras - men på svenska. Tror inte att böckerna gjorde sig som bäst då ;) Kanske ska man läsa om dem på originalspråk!
  Tack för smakbitstillfället ännu en gång :) Önskar dig en fin söndag!

  SvarSlett
 4. Jag har inte läst något av Le Guin men funderat på det flera gånger. Får se om jag någonsin kommer till skott... Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. Ursula Le Guin står absolutt på min leseliste. Jeg har lenge vært nysgjerrig på Trollmannen fra Jordsjø, så jeg burde ta meg i sammen og lese den :-D
  Det er fantastisk når bøker er skrevet på den måten som du beskriver og det får meg til å tenke på at jeg egentlig burde lese dem på engelsk. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Har läst två böcker i serien serien Övärlden och har den tredje väntandes i hyllan. De är riktigt bra.

  SvarSlett
 7. Husker jeg startet på den første boka for noen år siden. Ble aldri ferdig, men husker jeg likte boka så langt som jeg kom. Det ble også laget en tegnefilm inspirert av bøkene til Le Guin, Tales from Earthsea fra studio Ghibli. Likte filmen veldig godt. Mulig jeg tar opp denne serien igjen når jeg ikke drukner i skolearbeid. :)

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten! En författare som jag inte läst men är lite nyfiken. ;)

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten! Jag har inte läst den här serien, men jag läste en annan bok av författaren nyligen och den var mycket intressant. The Left Hand of Darkness, den tillhör en annan serie där böckerna är fristående. Earthsea-serien hade varit kul att läsa. :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.