RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 1. november 2015

Barn av universet - En smakebit på søndag

For litt siden lånte jeg novellesamlingen Barn av universet av Philip Newth på biblioteket.Først i dag da jeg tar boken fram for å se på den skjønner jeg at jeg hele tiden har tenkt at forfatteren er den norske astrofysikeren og forfatteren Eirik Newth. De to deler bare etternavn. Vel, vel, sånn kan det gå når man ikke er helt "våken", men det er jo science-fiction noveller, så det passet jo i grunnen bra for vår Newth også føler jeg. Eirik Newth fikk jeg et så godt inntrykk av da jeg var på et seminar med Trygg Trafikk, det er en fantastisk kunnskapsrik og morsom mann. Så nå får vi se om Philip Newth kan måle seg med Norges egen Newth.

Barn av universet ble gitt ut av Tiden norske forlag i 1995, smakebiten jeg vil dele med dere i dag kommer fra novellen med den svært aktuelle tittelen Vær så vennlig å forlate verden akkurat som dere fant den:

Den gamle filmen forsvant og ansiktet til nyhetsleseren fylte veggen. - ... men brannen i Mikrosentralen er nå under kontroll og miljøavdelingen rapporterer at giftskyene snart blåser bort. Vi gjentar advarselen om at befolkningen ikke bør stole på datavaktene sine.

Det er urovekkende å tenke på hvor kort vi har kommet siden denne historien ble skrevet. I går var det Halloween, i Norge brukte vi mer penger på utstyr til feiringen enn hva vi donerte til Regnskogfondet gjennom TV-aksjonen. Jeg blir provosert, kvalm, flau og engstelig. Hører vi advarslene, mens vi bare lar de prelle av oss? Tenker vi at det skjer ikke så mye mens vi lever, så vi driter i hvilken tilstand vi overlater jorden i til våre etterfølgere?

En tankefull søndag ønskes dere alle!Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

og hun står bak den prisbelønnende nettsiden Sikring av barn i bil.

12 kommentarer:

 1. Viktig det du skriver om Mari. Samme tematikk går igjen i bøkene jeg har valgt å legge inn her, Erlend Loes bøker om Doppler.. Doppler har valgt seg bort fra dette livet. Ønsker deg fin helg.:)

  SvarSlett
 2. Eirik Newth er sønn av Philip Newth. Moren hans, Mette, er også forfatter. Jeg har lest Det mørke lyset av henne. En bok om spedalskhet i Norge som gjorde sterkt inntrykk på meg. Jeg trodde jeg hadde lest noe av faren også, men de bøkene var visst ikke kommet lenger enn til leselisten :-)
  Det er et viktig spørsmål du tar opp. Et jeg tar ganske så alvorlig selv. En må begynne med at hver en av oss gjør det vi kan, for sammen kan vi utrette det utroligste! Ønsker deg en fin søndag, Mari!

  SvarSlett
 3. Viktiga frågor som det inte verkar finnas något vettigt svar på!
  Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 4. Skjønner hva du mener, Mari, jeg tenker det samme som deg! Det virker som om de fleste velger å lukke øynene for realitetene, det er her og nå som gjelder. Fortsatt god søndag!

  SvarSlett
 5. Ibland hittar man verkligt bra och tankeväckande böcker av "misstag" :) Det är nog meningen ändå!
  Önskar dig en fin söndag!

  SvarSlett
 6. Tack för din smakbit. Jag läser sällan noveller och jag känner att jag verkligen borde bli bättre på det. Ha en fortsatt fin söndag.

  SvarSlett
 7. Håller fullkomligt med dig i dina tankar. Tack för att du delade med dig av dessa och den spännande smakebiten! :)

  SvarSlett
 8. Tack för smakebiten, ja Halloween har verkligen blivit stort nu. Affärerna vill vi ska köpa massa saker men jag tycker det är lite för kort tid för att slänga ut massa pengar.

  SvarSlett
 9. Halloween är osmakligt! håller fullständigt med dig. och tack för smakebiten!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.