RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 2. november 2015

Mouse - dyr gjør seg i bøkenes verden også

Min favorittdetektiv og konsulent for politiet i Chicago, Harry Dresden, har fått seg nytt kjæledyr. Da holdt det selvsagt ikke for meg å bare lese om denne skapningen. Nei, jeg måtte selvsagt gjøre viktig research, og se på den fine lille krabaten da, dere!


Bilde: © Flickr/Harsimran Singh Aulakh.

Valpen heter Mouse, noe jeg antar han er døpt av ironiske årsaker.  Mouse er nemlig en Tibetansk Mastiff, i følge Wikipedia blir de ganske store, som i 55-85 kg store. Kanskje er det litt spoilerish at jeg nevner denne hunden som ikke dukket opp før i bok fem-seksish, men det var helt opplagt hva som kom til å skje fra Mouse tasset inn i Harry Blackstone Copperfield Dresdens liv.

 Når leserne først blir kjent med Harry Dresden, i boken Storm Front, forhåpentligvis, kan ikke lese bøker i noen annen rekkefølge enn kronologisk!, har Harry katten Mister. Nå kan Mister altså glede seg over en ny lekekamerat.

Harry Dresden er altså en fiktiv detektiv skapt av forfatteren Jim Butcher. Serien du finner Harry i har fått navnet Dresden files, og den består akkurat nå av 15 bøker med enda minst to titler planlagt utgitt.

Avslutningsvis passer det veldig fint å dele et av de siste sitatene jeg akkurat lyttet til, jeg digger humoren til Mr. Dresden, nemlig:
In the action business, when you don't want to say you ran like a mouse, you call it 'taking cover.' It's more heroic.

Fin mandag folkens!














Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

og hun står bak den prisbelønnende nettsiden Sikring av barn i bil.

0 comments:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.