RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 3. november 2015

Tre ungdomsromaner er nominert til Brageprisen

Gratulerer så mye til Kjartan Hjulstad, Ayse Koca og Heidi Sævareid som alle er nominert til Brageprisen for sine ungdomsromaner av året!
Selv har jeg lest Minnesota og Støvet av Kjartan Hjulstad og Slipp Hold av Heidi Sævareid, sistnevnte har jeg aldeles ingen grunn til å skamme meg over å si at er en av mine favorittbøker så langt i 2015. Ayse Koca har skrevet boken Yoko Onur - et balleliv, den skal jeg selvsagt forsøke å lese før vi sier farvel til 2015.

En bror ønsker å ta modige valg, men er for feig, den andre vil gjøre alt for å ta vare på familien sin, men han tar mange dårlige avgjørelser i håp om at summen av disse avgjørelsene skal løfte dem alle ut av elendigheten.
Les min omtale av Minnesota og Støvet

I forholdet fremstiller Torger seg som en som er meget dyktig, mens han gjør det han kan, på litt en diskret måte, for at Mari skal føle seg mindreverdig.
Les min omtale av Slipp Hold


Vil du vite hvilke andre bøker som er nominert til Brageprisen i de ulike klassene?
Les mer hos NRK. 

Har du lest noen av ungdomsromanene som er nominert til årets Bragepris?

Legg igjen en kommentar da vel!Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

og hun står bak den prisbelønnende nettsiden Sikring av barn i bil.

5 kommentarer:

 1. Av de tre har jeg kun lest Minnesota & Støvet, men den ble jeg ikke heeelt begeisra for. En av de bedre ungdomsromanen i år, men det skal mye til for å begeistre meg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var ikke heller helt overbevist av Minnesota og Støvet, men at det er en god debut, det er jeg ikke i tvil om. Av de to jeg har lest er helt klart "Slipp hold" favoritten, så får vi se om det endrer seg når jeg får lest "Yoko Onur - et balleliv". Det er morsomt at to av de nominerte er debutanter. Sævareid er nominert for andre gang, og "Slipp hold" er hennes andre utgivelse hvis jeg ikke husker feil. Det sier kanskje litt om ferdighetene til Sævareid, både til å skrive godt og formidle gode historier.

   Slett
 2. "Slipp hold" er lest, veldig bra! Og du må lese "Vanessa Svartmo" - en av mine nominasjoner i år. Kjempegod ungdomsbok!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hipp, hipp! "Vanessa" skrives på MÅ lese lista ;)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.