RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

tirsdag 1. desember 2015

Julenoveller: My True Love Gave to Me av diverse forfattere

Julen 2014 leste jeg den sjarmerende novellesamlingen My True Love Gave to Me, en samling noveller skrevet av amerikanske ungdomsbokforfattere. Novellene skal sette leseren i julestemning, og kanskje få en til å reflektere litt over meningen med høytiden.Notatene til dette blogginnlegget har blitt liggende lenge i en skuff(les som en kladd i bloggen). Jeg har derfor rett og slett bestemt meg for å bare publisere det som det ligger. Så ser dere hvordan hjernen min virker, på to språk faktisk, mens jeg leser og noterer ;)

Rainbow Rowell: Bittersøt, ikke helt sikker på hvordan det hele vil ende selv om det i teorien er en julehistorie og de BØR jo være koselige ;) Skriver om å lengte etter noen på en måte som får leseren til å lengte med hvert fiber i kroppen på samme måte som hovedpersonen. Historien starter i nåtid, spinner seg så bakover slik at vi får se vennskapet utfolde seg mellom de to hovedpersonene.

Her er det jeg postet på Goodreads etter å ha lest ferdig Rowells novelle:
Rainbow Rowell, why haven't I read anything by her until now? LOVED her little Christmas story, cried. Feels like this might just be the perfect read for bringing forth the Christmas magic.
Kelly Link: svakeste historien. Et slags samtidseventyr som blir en slags barnslig kontrast til Rowells historie. Jeg tror forfatteren kunne vunnet på å videreutvikle historien til et større format, det var mye interessant i teksten som hun fint kunne utdypet i langt større grad. 

Michael: Klisjeen om the poor Mexican hot guy falling for the white rich already taken girl. Likevel en søt historie sånn helt midt på treet. Språket i begynnelsen av fortellingen var litt irriterende, men enten så ble jeg vant til det ellers så brukte ikke forfatteren det konsekvent gjennom hele historien.

Jenny Han: jenta adoptert av julenissen. Historien slutter når jeg som leser skriker om mer. Er det lov å ønske seg en hel juleroman fra Han i 2015?

Stephanie Perkins: Swoon, herlig og koselig historie om familie, svik, forpliktelser og kjærlighet. North & Marigold.

David Levithan: Santa for his boyfriends younger sister. Totally sweet and full of humor.

Holly Black: Julens budskap: Ta vare på de man er glad i.

En sjarmerende samling med noveller, noen bedre enn andre, slik det ofte er med disse novellesamlingene hvor flere forfattere bidrar.

Gledelig jul da, dere!

6 kommentarer:

 1. haha den med jenta som ble adoptert av julenissen.. MÅ JEG LESE.. xD
  faktisk veldig behagelig måte å få lesetips på.. kort og kontant

  SvarSlett
  Svar
  1. Og absolutt veldig lite gjennomtenkt, men jeg liker julehistorier for ungdom. Hvorfor finnes det ingen norske lurer jeg på?

   Slett
 2. Kanskje jeg må skaffe meg denne. Har du lest noe Rainbow Rowell nå da? Eleanor & Park er kjempefin. Jeg leste Let it Snow for noen år siden. Den er også fin og har kommet på norsk i disse dager. Kun tre historier, så de er nok litt lengre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Neida, Rowell er ENDA ikke lest. Den tiden flyr bare så alt for fort. Let it snow kan jeg virkelig tenke meg å få lest nå i julen.

   Slett
 3. Så fint å få et innblikk i denne boka. Sitter og tenker at dette ville passe for ei god jente på 14, et bonusbarnebarn som elsker bøker. Ha en fin adventstid, Mari!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det :) Det tror jeg kan være midt i blinken, en samling hun kan kose seg med i adventstiden.

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.