RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 20. mars 2016

Fagbøker - En smakebit på søndag

Det er ikke så ofte jeg leser fagbøker for barn og unge, forrige gang jeg leste en fagbok var det den samme togboken, om og om igjen. Innholdet i den ble aldri kjedelig for den toginteresserte lytteren.


Leser du ofte faglitteratur? For min del blir det ofte lenge mellom hver gang, uten at jeg direkte føler at det er noen god grunn til det. Innimellom kjøper jeg sakprosa om temaer jeg er interessert i, eller som jeg vil lese mer om, men så blir de ofte stående veldig lenge i bokhylla. Det eneste jeg kan tenke meg som unnskyldning for at jeg leser lite sakprosa er at tiden ikke helt strekker til. Skal jeg lese en tekst som kan bidra til å gi meg mer kunnskap, ja da vil jeg også ha god tid til å tenke litt ekstra godt igjennom hva det er jeg leser, for å kunne reflektere rundt det jeg leser og for å tilegne meg ny kunnskap.

I studiemodulen jeg holder på med nå er fagbøker for barn og unge temaet. Du skal få en liten smakebit fra boken Barnelitteratur - sjangrar og teksttypar av Tone Birkeland og Ingeborg Mjør:

Til fagboka blir det gjerne stilt krav om at kunnskapen skal kunne kontrollerast og etterprøvast. Det er ei av forklaringane på kvifor fagbøker for barn ser ut til å favorisere nøytrale og lite kontroversielle emner.

For meg er dette veldig interessant lesestoff, ting som virker så opplagt når jeg leser det, men som jeg ikke nødvendigvis har tenkt så mye på når jeg leser til vanlig.

Riktig god påske og en nydelig søndag ønsker jeg alle sammen :)

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger.

6 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten. Jag läser så mycket "facktexter" av olika slag på jobbet, att jag inte orkar läsa riktiga fackböcker längre. Inte ens sådana som inte har med jobbet att göra...

  SvarSlett
 2. Jeg har lest litt fagbøker om barnelitteratur i forbindelse med bibliotekstudiet. Men utenom skole blir det ikke mye fag på meg. Jeg tenderer mot å lese fagtekster på internett, heller enn i bøker. Men når noe er interessant nok kan jeg da lese en bok om emnet :-) Fagbøker skrevne for barn blir som oftest lest for barn. Ha en fin søndag, Mari!

  SvarSlett
 3. Det blir inte så mycket facklitteratur numera. Belv mer förr när jag arbetade eller perioder då jag pluggade. Nu blir det mest nöjesläsning ;) Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 4. Litteraturtori var en stor del av litteraturvitenskap, så jeg er vant til å lese faglitteratur gjennom utdannelsen min. Nå leser jeg litt av interesse og litt pga. videreutdannelse. :) Ha en flott dag.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.