RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 27. mars 2016

God påske - En smakebit på søndag

På påskeaften hadde vi strømbrudd her hele tre ganger, så jeg tok rett og slett kvelden tidlig. Nå er jeg endelig klar for smakebiter, etter å ha innvilget oss en lang og sen morgen uten noen store plikter. It's the rebel in me!(og da forstår alle hvor lite rebelsk jeg er av meg)
I dag har jeg tatt meg pensumfri, og nå holder jeg på med ungdomsromanen Split av Swati Avasthi. Split er historien om forholdet mellom to brødre som begge har brutt ut av en dysfunksjonell familie. Faren kontrollerte familien ved bruk av vold, det å tilpasse seg et normalt liv når man til enhver tid har vært rede til å måtte forsvare seg selv eller andre, er en større utfordring enn hva 16 år gamle Jace nok hadde sett for seg.


I close my eyes and try to stop the memory, as if I could scrabble away from it; try to find my brain’s Record Over button—anything. But somewhere in my gray matter, a Play button is pressed and the memory rolls….

Avasthi, Swati (2010-03-02). Split (s. 102). Random House Children's Books. Kindle utgaven av boken.

Jeg kan ikke huske at jeg har lest en bok før som handler om livet etter at en person har brutt ut av et forhold som er preget av vold(eller annen form for misbruk/mishandling). Det er interessant, og litt ubehagelig. Selvsagt kan det være en kamp å ikke ty til knyttnever som svar, når det faktisk er det man har blitt oppdratt til at skjer hjemme. Det er ikke rart om man tror at det faktisk er en knyttneve man kan vente seg fra mennesker man er uenig med, når det er sånn debatter hjemme har foregått.

Påskeboka er med andre ord ikke bare lys og lystig, men jeg antar det kanskje er mange andre som leser litt mørke bøker i dag også? Kanskje er det mye krim(deckare) blant dagens smakebiter? Jeg er blir ikke overrasket dersom det stemmer, for i Norge er jo Påsken selve krimhøytiden.
Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger.

4 kommentarer:

 1. Det er faktisk sci-fi og ikke krim som dominerer dagene mine nå (selv om jeg også har lest en krimbok). Jeg leser Ray Bradbury og blir minnet på hvor godt jeg liker ham :-)

  Det høres ut som du leser en krevende bok, men jeg ble likevel litt interessert og slo opp forfatteren. Hun var ukjent for meg. Men boken er notert :-) Ha en fin søndag, Mari!

  SvarSlett
 2. Tack för smakbiten och boktipset - den ska jag kolla upp!
  Glad påsk!

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten! Intressant tema i den boken.

  Hos mig är det påskekrim som gäller. Norsk krim till och med, för att verkligen gå in för det. :)

  SvarSlett
 4. Ingen bok jag hört talas om tidigare. Tack för smakbiten.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.