RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 22. januar 2017

En fantastiske uke for blogging - En smakebit på søndag

I 2017 har jeg fått en pangstart både på lesing og på bloggingen. Denne søndagen har jeg lyst til å gi deg en liten smakebit fra min blogguke.Denne uka har jeg virkelig vært en produktiv bokblogger. Jeg har omtalt en illustrert sakprosa, en novelle, en roman, et skuespill, en nyhetsskak og en litteraturpris. To av bøkene jeg har lest er langlistet til Bokbloggerprisen 2016, det er jeg fornøyd med. Det eneste som kunne toppet det hele var vel om jeg hadde klart å få skvist inn ei barnebok, ei diktsamling og en ungdomsroman - kanskje? Men jeg skal faktisk ha tid til å være sammen med familien og til å gå på jobb så jeg sier meg mer enn fornøyd med uka som har vært.

Innleggene mine finner du her:
Hennes løgnaktige ytre
60 damer du skulle ha møtt
Ubok og Uprisen - sorg og spenning
Hungry Daughters of Starving Mothers
Vesla. Skuespil i fem billeder

Hva Bokbloggerprisen angår så er jeg i gang to bøker til. Innerst inne har jeg et lite håp om å rekke begge før mandag, men det er muligens en urealistisk drøm. Bøkene jeg holder på med nå er fantasyen Blodskraft av Lise Grimnes og romanen Jane Ashlands gradvise forsvinning av Nicolai Houm. Det er den sistnevnte boken du nå skal få en smakebit fra, grunnen til at jeg velger en smakebit fra akkurat den boka er rett og slett fordi den ligger lett tilgjengelig ved siden av meg (i eBokBib-appen på telefonen min).

Hun vred seg mot høyre for å se hvordan vandrestøvlene og jaktbuksene så ut i profil. Hun så ut som den første kvinnen til å sykle til Nepal for deretter å bestige Everest uten oksygenflasker. Opprømtheten ble sterkere da hun dro Visa-kortet. Dette ga en annen følelse enn å drive på en flod av alkohol.

Er du fornøyd med blogguka som har gått?Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun er redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

22 kommentarer:

 1. Prøver å være produktiv hver uke, men er ikke like produktiv hver uke, selv om jeg gjerne skulle ha vært det. Men heldigvis er ingen uker like;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke jeg heller, og jeg tror nok ikke det er mulig for meg å holde dette aktivitetsnivået oppe hele 2017. I fjor var det vel smakebitene som så vidt holdt liv i bloggen, så jeg føler vel kanskje at jeg har litt å ta igjen ;)

   Slett
 2. Så gøy at du er i full gang med lesing av langliste bøker, og får både lest og blogget masse i det nye året. Ekstra aktiv med kommentarene har du også vært, det er veldig gøy! Jeg har lest langlisten nå (minus en som jeg sparer til den evt. kommer på kortlisten) og har lest min første norske for 2017, som jeg nå setter meg ned for å skrive om. Skal se om jeg finner en fin smakebit fra den, og være med :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg forsøker så godt jeg kan med kommentarene. Jeg ønsker meg mer liv i bokbloggverden, da er det enkleste å starte med seg selv :) Så gøy at du er i gang med 2017, for meg har det bare blitt med tanken enda. Jeg har Britt Karin Larsens nyeste roman liggende på eBokBib, så det kan bli min første 2017 tittel ut, vi får se :) Gleder meg til å lese smakebiten fra deg, Tine.

   Slett
 3. roligt när läsning flyter på, sonen hjälper mej med nya bokhyllor, roligt när man hittarsina egna böcker... Trevlig söndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så snill sønn du har :) Jeg håper du har hatt en flott søndag!

   Slett
 4. Så skönt att det flyter på bra. Ha en go söndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det føles så godt! Takk det samme :)

   Slett
 5. Eg har lagt merke til at du har vore aktiv på bloggfronten; både med omtalar, i kommentarfelt og med å leggja ut lenker på fb-sida til bokblogger.no. Slikt likar me. Ein kan sjølvsagt ikkje ha same høge aktivitetsnivå heile tida - då blir ein lei, trur eg. Veldig enig i at det er viktig å halda liv i bokblogger-miljøet; me er ikkje så veldig mange.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at det legges merke til, Berit. Ja, jeg tenker som så at den eneste måten jeg kan sørge for at det blir mer aktivitet på er ved å gjøre en innsats selv. Et sted må man begynne ;)

   Slett
 6. Ja, til min glede er du aktiv og skulle du bli litt mindre aktiv fordi livet kommer i mellom så är det greit også. Jeg har funnet en bokkildedame som jeg setter pris på! Skulle du nå levere mindre så har jeg mitt "faste abonnemang" selv om jeg kanske ikke kommer hver dag! Nå dukket en strofe opp i hodet mitt; Mari du bedåre har du kjöpt deg nye skor ... Fortsatt god söndag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for gode ord, Tove. Den sangen er jeg veldig glad i, ja, jeg er faktisk veldig glad i all musikken til Alf Prøysen. Jeg vet at noen av sangene hans var oversatt fra en svensk visesanger, men jeg har ikke helt kontroll på hvilke sanger det er.

   Slett
 7. Så flink du er :-) Og så er det så gøy å komme inn hit for mer enn smakebitene :-)
  Jeg har Jane Ashlands gradvise forsvinning på leselisten. Det var en god ide å finne den på eBokBib. Jeg har Naboparet med meg på toget, men jeg kan jo lese på eBokBib der og :-)
  Egentlig lurer jeg på om ikke jeg burde skrevet ferdig litt blogginnlegg når jeg først sitter her og ikke kommer meg noe sted på mange timer :-)
  Ha en riktig fin søndag, Mari!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig :) Ja, det så jeg at du fikk til. Internett på tog altså, det er flotte greier! Nå håper jeg du er trygt framme og klar til studiesamling, Astrid Terese. Håper det blir en lærerik uke.

   Slett
 8. Tummen upp för en bra bloggvecka!

  SvarSlett
 9. Vilken härlig bokvecka, och extra roligt när det blir en så bra blandning :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det må jeg si føles bra. Selv om jeg har sviktet favorittbøkene mine litt, nemlig ungdomslitteraturen.

   Slett
 10. Tack för smakbiten. Grattis till en bra bloggvecka :-) Jag har varit lite för tröt men haft förprogrammerade inlägg mest.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det :) Det er helt supert at vi kan forhåndsskrive innlegg og publisere det i perioder når det er travelt. Det kunne jeg blitt flinkere til.

   Slett
 11. Det har gått sakte med meg denne uken, både på grunn av travel skoleuke og på grunn av en skikkelig vond forkjølelse. Men jeg har begynt på en lydbok da, "Bli hvis du kan. Reis hvis du må.", og den liker jeg veldig godt! "Jane Ashlands gradvise forsvinning" har jeg lurt på, så takk for smakebiten. Liker du den så langt? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Camilla, Leit å høre at du har blitt så forkjølet, jeg håper du snart er på beina igjen. Jeg håper en god bok hjelper litt på.

   Jeg liker historien om Jane, og Houm er ubehagelig presis når han skildrer det som kan bli vanskelig i mellommenneskelige relasjoner.

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.