RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

mandag 9. januar 2017

Langlista - Bokbloggerprisen 2016

Under 48 timer har det gått siden vi sendte inn våre nominasjoner, likevel har vi rukket å vente spente i en hel evighet på langlista til Bokbloggerprisen 2016.
I år har jeg vært ekstra spent på langlista, i fjor studerte jeg og fikk ikke lest så mange bøker eller blogger som jeg ønsket. Derfor hadde jeg ikke så mye oversikt over hvilke favoritter de andre bokbloggerne har fra 2016.

De nominerte i klassen årets roman er:

• Leiligheten av Nora Szentiványi
• Jane Ashlands gradvise forsvinning av Nicolai Houm
• Du er så lys av Tore Renberg
• Hviskeren av Karin Fossum
• Hennes løgnaktige yter av Selma Lønning Aarø
• Arv og Miljø av Vigdis Hjort

De nominerte i åpen klasse er:
• Bøddel av Torgrim Sørnes
• 60 damer du skulle ha møtt av Jenny Jordahl og Marta Breen
• Um sakne springe blome av Cathrine Blaavinge Bjørnevog
• To Søstre av Åsne Seierstad
• Blodskraft av Lise Grimnes
• Lars er LOL av Iben Akerlie


Jeg har lest 2,5 bok av de nominerte, Lars er LOL, Blodskraft og Leiligheten (jeg er så inderlig glad for at denne er på lista), så nå er det bare å brette opp armene og finne ut av hva det er de andre bloggerne har latt seg begeistre av. Kanskje finnes det noen nye favoritter blant de nominerte?And then, this happened :O Og resten er enten reservert eller lånt på eBokBib. Så får vi se hvordan det går da. Alt må jo ikke leses nå, men det å ha muligheten er jo alltid fint.

Finner du noen overraskelser eller kanskje totalt ukjente titler på lista?
Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

og hun står bak den prisbelønnende nettsiden Sikring av barn i bil.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det er det, spesielt når de er gode ;)

   Slett
 2. Kjent er Karin Fossum, Vigdis Hjort og Åsne Seierstad. Elers lokkende titler; Um sakne springe blome og 60 damer du skulle ha mött, din boktitelbank er flott :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Leiligheten er også veldig god, forfatteren var debutant i 2016. Anbefales :)

   Slett
 3. Yay, til Leiligheten. Har flere nominerte på lista (Vigdis, Åsne, Tore), men de var forventet, og en av de var valgt kun for bokbadunderholdning. Det er lov.

  Har nå bestilt både diktene, Bøddel og Fossum på bib. Selma tror jeg klarer seg. Må begynne å tenke taktisk på jokerlesinga, og har sterke fornemmelser om at Bøddel kanskje er ei bok for meg.

  Fikk altså med begge førsteplassene mine, men ingen 2 eller 3 plasser. Svært fornøyd!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan det ha vært Vigdis tro? Jeg har jo nevnt det før, men jeg glemmer ALDRI (med forbehold hvis jeg skulle bli en dement gammel dame) at hun var på forfatterbesøk på skolen da jeg var tenåring.

   Jeg vil satse på de mindre kjente før kortlista blir offentliggjort. Forsvinner det noe spennende så får vi se om jeg rekker å skvise det inn i de dagene som er avsatt til jokernominasjon.

   Jeg fikk med 1.plassen min. Tror jeg endte på 11 norske utgivelser som ble lest før vi kunne nominere, jeg nominerte bare ei bok i klassen årets roman og to i åpen klasse. Hadde vært stas om jeg leser 14 knakende gode norske i år, sju i hver klasse.

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.