RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 7. januar 2017

Lyrikk på en søndag - En smakebit


Bokåret 2017 har fått en flying start. Fem bøker har det blitt, fire av disse var siste innspurt før gårsdagens nominasjon til den norske Bokbloggerprisen 2016.


De to siste titlene jeg rakk å få med meg var diktsamlinger, begge berørte meg på hver sin måte. Ingvild Lothes diktsamling Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt ramlet jeg over på Instagram dan Hvaskaldulese la ut et bilde av den.
Det som først pirrret nysgjerrigheten min var det originale og flotte bokomslaget. Det et omslag som sikkert vil vekke både interesse og kanskje avsky hos enkelte. Dikter-jeget vokser fra diktets start til slutt, noe som også gjenspeiles i utviklingen på omslagsillustrasjonene.Den andre diktsamlingen jeg leste var Syv somre og femten vintre av Ylva Ambrosia Wærenskjold. Ubehagelige dikt, men viktige, dikt som helt tydelig handler barn, eller dikter-jeget, som har opplevd fysiske overgrep og omsorgssvikt i barndommen. Dette kommer blant annet fram av offentlige dokumenter som er en del av enkelte av diktene.


Diktene viser hvordan et menneske og de rundt kan bli påvirket av en barndom preget av vold. Det er intenst og smertefullt. Litt varierende kvalitet på diktene, men jeg likte det meste av det jeg leste veldig godt. Min kunnskap om dikt er veldig begrenset, så jeg kan ikke uttale meg om så mye annet enn hvordan dikt får meg til å føle noe.


Det var et par smakebiter fra bøkene jeg har lest de siste dagene.

Hvordan har leseåret ditt begynt?


Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.
Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger.

22 kommentarer:

 1. De få gangene jeg leser dikt undrer jeg meg over at jeg ikke leser det oftere. Diktning kan fremkalle følelser og stemninger på en helt spesiell måte.

  SvarSlett
 2. jag tycker mycket om lyrik och borde läsa mycket oftare

  SvarSlett
 3. God fortsättning på det nya året :)
  Lyrik - mer sådant i år. Har just upptäckt Mary Oliver och ska läsa mer av henne, om inte annat!

  SvarSlett
 4. Hei Mari!
  Jeg fanthit via Eva Trillian og det jeg fant likte jeg godt! Böker og ord på norsk skrevet av en ildsjel gör at jeg kan få noe nytt tilfört fra böker jeg ikke skulle få kjennskap om hvis ikke du skrev det. En annen stor glede er at jeg får lese norsk, skrive og tenke norsk. Du kommer til å få flere besök bare så du vet det :-) Jeg har lest runt i menyn din også og fått med bakgrund og hvorfor du skriver. Akkurat passe og veldig greit for meg! Veldig spennende omslag på den förste lyrikkboken du skriver om, flott titel også, en vil liksom gå in i diktet ...
  Hilsen Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tove, Så hyggelig at du fant fram til bloggen min. Jeg ser fram til å bli bedre kjent med deg, og bøkene du leser :)

   Slett
 5. Takk for smakebitene! Jeg leser "aldri" dikt selv, men det siste der ga meg en skikkelig vond følelse. Selv har det gått litt sakte med lesingen denne første uken, men det tar seg nok opp igjen! God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er heller ikke særlig flink til å lese dikt, men det har blitt litt mer for hvert år siden Ruth Lillegravens "Urd" var nominert til Bokbloggerprisen. Romanen hennes "Mellom oss" var så utrolig fin, at jeg dristet meg til å teste lyrikken også. Jammen fant jeg ut av at det kan være for meg også. Kanskje fordi det er så mange diktsamlinger i disse dager som på mange måter er bygget opp som en sammenhengende fortelling. Det gjør overgangen fra roman til dikt litt enklere.

   Slett
 6. Tack för smakbiten. Har läst mycket på norska men tror aldrig jag läst en lyriksamling.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje 2017 er året for å prøve det, Lotten? :)

   Slett
 7. Jeg leser min fjerde bok nå. Så jeg føler meg godt i gang med lese året 2017 😀 Jeg er ikke så flink til å lese dikt. Hender jeg leser det en sjelden gang. Ikke lest disse. Ha en fin søndag 😄

  SvarSlett
  Svar
  1. Det vil jeg si at er mer enn godkjent, Elin :)

   Slett
 8. Ja, nog är det ett annorlunda bokomslag! Det tog en stund innan jag förstod vad det var.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så overraskende at det ikke er rart om man må tenke en gang eller to ekstra før hjernen tolker hva illustrasjonen faktisk viser.

   Slett
 9. Fantastisk bokomslag på den første!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er virkelig originalt, og det tilfører noe til tolkningen av diktsamlingen, tenker jeg.

   Slett
 10. Läste en del poesi förut men numera blir det inte av. Synd, men bra med poesismakbit då blir det lite läst i alla fall. ;)Tack för den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan være godt å la hodet tygge på noe annet i blant, så et av mine mål tror jeg må være å lese litt mer poesi :)

   Slett
 11. Läser inte så mycket lyrik.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke mye er bedre enn ingenting i det hele tatt, Lena :)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.