RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 5. mars 2017

Bokbloggerprisen - En smakebit på søndag

Tidligere i år bestemte jeg meg for å lese alle bøkene som var langlistet til Bokbloggerprisen. De bøkene som fantes i bibliotekets e-bokutlån lånte jeg derfra, resten har jeg kjøpt.Enkelte av titlene var, og er, så populære at ventelisten var laaaaaang. Mest populære var Vigdis Hjorths "Arv og miljø", som jeg fortsatt står i kø for å låne, og Karin Fossums trettende bok om Konrad Sejer,  "Hviskeren". Endelig var det min tur til å lese Fossums roman. Første, og eneste, gang jeg leste noe av Karin Fossum var sent på 90-tallet en gang, jeg var 13-14 år og boka var "Se deg aldri tilbake!". Det eneste jeg egentlig husker av boka er at en gutt med downs syndrom blir viklet inn i en etterforskning av et mord. Jeg minnes at jeg nok likte boka.

Jeg har nylig lest ferdig en krimroman som ikke falt i smak, dessverre, Wienerbrorskapet av Ingar Johnsrud. Den brukte jeg godt over en måned på, jeg slet rett og slett med å fullføre den. Derfor håper jeg virkelig at Fossum kan minne meg på hvorfor jeg i blant liker å lese krim.

Sejer hadde avhørt mange mennesker gjennom årene, men ingen som henne. Hun trakk stolen forsiktig ut, noen kunne høre det og bli forstyrret.

Hva slags forhold har du til Karin Fossums bøker? I dag rekker jeg forhåpentligvis å komme et stykke ut i boka, også skal jeg selvsagt se Norge ta gull på 5-mila ;) Ha en fortreffelig søndag alle sammen!Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


10 kommentarer:

 1. ibland får man köa länge för böcker, Fossum är lite för tuff för mej. Trevlig söndag!

  SvarSlett
 2. tidigare läste jag alla Fossums böcker, men inte nu längre. så många böcker, så lite tid...

  SvarSlett
 3. Jeg har hørt 3 av Fossum sine bøker på lydbok. Den som elsker noe annet, varsleren og hviskeren. Den siste ble litt langsom på lydbok, ihvertfall for meg.

  SvarSlett
 4. Har aldrig läst något av Fossum, men jag har tänkt göra det någon gång.

  SvarSlett
 5. Vad jag minns har jag inte läst något alls av Fossum - även om jag är bekant med namnet. Kanske skulle ta sig en närmare koll på hennes böcker!
  Vasaloppet i TV här ;)

  SvarSlett
 6. Dette er ingen tradisjonel krim, men absolutt en roman med kvaliteter! Som Lena skriver, fallt heller ikke jeg helt for lydbokutgava denne gangen. Den ble ikke bare langsom, men oppleseren (Kim Haugen) leste "hviskestemmen" til Ragna grusomt hvesende, og det ble til slutt et så stort irritasjonsmoment at jeg måtte konvertere til den trykte varianten...
  Håper den faller i smak hos deg- og lykke til på fem-mila ;o)

  SvarSlett
 7. Jeg må innrømme at jeg bare har lest ett par bøker av Fossum. De første husker jeg ikke hvilke var, men så var det noen som sa jeg måtte lese Elskede Poona og at den var så fantastisk. Men det var helt bom hos meg, jeg husker ikke hvorfor, det er så lenge siden. Men etter det har jeg ike lest noe av henne. Men jeg burde prøve flere ganger :-)
  Ingar Johnsrud likte jeg absolutt bedre.
  Jeg leser veldig mye krim, men rekker ikke over alt. Det evige problem :-) Ha en riktig fin søndag, Mari!

  SvarSlett
 8. Denne runden av Bokbloggerprisen er jeg ikke med på, men har skaffet meg Arv og miljø. Den står i bokhyllen :D Ellers er det lite krim jeg leser for tiden, og Karin Fossum har jeg ennå til gode.

  SvarSlett
 9. Läst en del av Fossums böcker men det var rätt länge sen nu. Hoppas läsningen flyter på!

  SvarSlett
 10. Jeg er Fossum fan og ser fram mot denna boka. Eller er jeg Konrad Sejer fan?Synes hun skildrer det enkle mennesket og de som ikke er så enkle på en fin måte.
  Hjorts bok kan bli en å lese også ...
  På gjensyn!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.